Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

То много лесно с мотокар, кран и т.н., но невинаги има възможност за тях. В моя случай нямаше никакъв шанс за механизация и ползвах крикове, тръби и колани с тресчотки. Позиционирах си струга съвсем сам. Това за центъра на тежестта е абсолютно вярно и трябва много да се внимава. Обръща се много лесно.
    Просто го осигури с колани и действай. В краката на някои стругове има отвори за тръби, чрез които се вдига. Ако вкараш там тръби, които да стърчат по метър настрани ще го предпазиш от обръщане.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

То не е проблем,че не искам да го натоваря и разтоваря с мотокар просто надали в радиус 10-15км има такъв. Ще го мисля нещо.
      Май камион със кран би спестил много време и нерви. Иначе и аз си мислех за крикове,греди,тръби,колани и т.н.т, но ще бъде както дойде.

Коментар

Клипчето няма да е от особена полза на колегата, но тия пичове ме изкефиха как са организирали транспортирането и разтоварването на машината...
        http://www.youtube.com/watch?v=vxZnCpBy1nE
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Най- добрият вариант е камион с кранче което има товароносимост над 3т. Щото струга(С 11-примерно )е около 2500кг горе долу! Фрезата и тя в зависимост от модела е от 1500 нагоре. Аз моите ги прекарах и товарих с такова камионче - лесно и удобно , плащаш наведнъж не губиш време!Успех!
          "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
          Ат.Буров.

Коментар

Понеже искаш да купуваш моя струг, ще ти кажа, че това с криковете няма да ти се случат нещата. Правих един опит, за щастие бяхме се подсигурили с сериозна тръбна конструкция която успя да го задържи. След това си платих на камион с кран който направи цялото упражнение за 3 мин и 40лв. без каквито и да е страхове, скоростно акане и чудене на къде да побегна ако тръгне да се обръща. Относно транспорта - с бус няма да стане, вече е пробвано и срама е много голям, вярвай изпитал съм го на гърба си. Имам познат с камион с кран, вярно е че не взима евтино - около 1,10 - 1,40 на км. може да се опиташ и да се пазариш. Той
            ще ти ги вдигне, натовари и разтовари без каквито и да е проблеми. Така, че няма нужда да откриваш топлата вода, аз вече я открих за себе си, кило брашно да имаш дай го на хлебар.

Коментар

Дори и с мотокар товаренето на струг е доста тънка работа трябва да знаеш къде и с какъв разтяг на вилиците да заходиш . При различните дължини стругове е различно . Ако не си сигурен или при повдигането машината се клати връзваш я на въжета и вдигащ като с кран . На камаза са два струга един обща дължина 4 метра с междуцентрово растояние 2 метра един с 1.5 метра междуцентрово разстояние една ножовка и още дреболии. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6018.jpg
Прегледи:9
Размер:132.6 КБ
ID:5612519
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Само да ви попитам това на снимката, което съм отбелязал със червена стрелка ли е 5 позиционния стоп ограничител и може ли някой малко повече да ми каже за него как действа. Знам че спира на определени точки, които съм задал предварително, но колко точно точки могат да се задават може би 5?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:47885343_6_585x461.jpg
Прегледи:1
Размер:81.4 КБ
ID:5612818

Коментар

Това е копчето за бързия ход.

Ограничителя се слага на мястото на кръглия капак с 4 болта под/до "врътката" за ръчно надлъжно подаване на картинката.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ясно.
                    А дали може да се добави такава опция на всеки ц11 или не? Има ли го приспособлението като част да се продава.
                    Съжалявам за много въпроси, но са едни дилеми.........

Коментар

Опцията е налична за всеки струг, но надали ще ти хареса цената. Можеш да се обадиш във Враца или в София в змм-тата. Имат повечето глезотии за стругове, друг е въпроса дали наистина ти трябват.

Коментар

Това не ти трябва .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

И според мен точно това не ти трябва. От всичките глезотии май само конусния линеал върши някаква реална работа.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За конусния линеал съм напълно съгласен, ама цената от 750лв е силно възпираща.

Коментар

Тъкмо на време се включвам с конусния линеал което е няма такова съвпадение...
                              Вчера и онзи ден се отдадох на направата на конусен линеал, тъй като ми е трябвал доста пъти, и винаги съм псувал като съм правил конуси на ръка.
                              Първо прегледах най-различни модели в Чичко Гугъл и направих някаква скица. Моя модел на линеал е сбирщина от най-различни варианти, но най-важното е да вурши работа и да е функционален.
                              Все още не е довършен напълно, не съм го разграфил, дъговидните отвори трябва да се пипнат на фреза, мисля да му ударя и един шлайф или на фреза да се изравнят няколко повърхнини....

Ето и снимките

Малко да ви го опиша. Самата форма се вижда каква е. Избрал съм този вариант, заради трите точки на захващане на жодещата релса, съответно в двата края и средата(материал стомана 45 калибрована 50 по 25), която е с дължина 700мм.
                              Основната шина е пак от ст45 80 на 20, а там дето са болтовете е от 100 на 20. Под нея има упорни планки до самите паралели, та при следващо качване да знам че бъдещата маркировка ще отговаря на истината.
                              Маркировката съм решил да е като на шублер, та да мога да деля и на минути с точност до 15 минути.
                              На първите снимки се вижда как разпробивам съседни отвори за дъгата...
                              "каретката" поне аз така си я кръстих е от 100 на 20, с по 4 позиции за лагерите. На снимката е с по един лагер на позиция, но се оказа че има луфт и сложих по два лагера на болт, което реши напълно проблема. В средата на каретката има отвор за цилиндрично тяло, което я свързва с двойна шина и съответно със супорта.
                              Ето и видео как свалям "вандалска стружка" а линеала не мърда.
                              http://vbox7.com/play:2c1d007738
                              Някои части трябва да се пипнат по-мераклийската ама малко по-натам
                              Да спомена и за болта на подавателния винт. Трябваше да разглобя малко струга та да се чатна ама не е сложна работа. Най-добре е да се освободи при краино задно положение, което става от двата най-големи болта с кутрешен шестограм, три малко скрите болчета които са затягащи за гайката и нещо като клин(намиращ се точно между двата болта-малко е скрит), за когото изобретих специално проспособление за изваждане и скриване на отворите да не влизат боклуци по тях. Ще ги снимам само ако колегата SEK.1 има желание, защото и тои има такъв кореец.
                              Да не испусна и най-важното! Цената! Шините са около 80-90 кинта, 20 кинта лагери и 5 за болтове. Останалото е ръчен труд и време.
                              Дано ви хареса
                              Последно редактирано от graf_fon_kochev; 27-09-14, 21:10.
                              ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

Коментар

Първоначално публикуван от graf_fon_kochev Преглед на мнение

Ето и снимките
                                [ATTACH=CONFIG]742790[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]742791[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]742792[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]742793[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]742794[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]742795[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]742796[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]742797[/ATTACH]

Малко да ви го опиша. Самата форма се вижда каква е.

Аз не виждам нито една снимка.
                                0осем9осем7шест0осем7едно
                                Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X