Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тръбогиби??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тръбогиби??

Скоро гледах по дискавъри как правят тромпети.Там тръбата я огъваха като преди това й запушваха единия край, пълнеха я със сапунена вода (вода и сапун) и я замразяваха при -40 градуса мисля.Сапуна във водата придавал еластичност на леда и по-този начин не се чупел и така огъваха тръбите без да се набръчкват.Стори ми се интересно.
    Иван Маринов
    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
      Скоро гледах по дискавъри как правят тромпети.Там тръбата я огъваха като преди това й запушваха единия край, пълнеха я със сапунена вода (вода и сапун) и я замразяваха при -40 градуса мисля.Сапуна във водата придавал еластичност на леда и по-този начин не се чупел и така огъваха тръбите без да се набръчкват.Стори ми се интересно.
      И аз го гледах. Интересно беше.

Мисля си че и това че водата се разширява като замръзне, дава свойта дан.

Просто вътре трябва да има нещо, което да не дава на тръбата да се сплеска или набръчка. В тоя случай тя просто се разтяга по периферията на сгъвката, и леко се сбива по вътрешната част, но без набръчкване. Абе тънка работа си е това.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

колеги моля разгледайте тази тема http://www.blindchickenracing.com/To...bingbender.htm от тук има направен един тръбогиб които съм виждал как работи и се справя чудесно и направата му не е трудна
        а тук има чертежи на камъни с размери и всичко необходимо до колкото разбрах камъка се прави от достатъчно голяма заготовка на стуг и след това се реже необходимото парче било то 1/3 или 1/2 http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=21442
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от joromainata; 31-07-09, 12:23.

Коментар

Може би тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=21442
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
            Абе хора , Бай-Гоце ми извъртя три камъка за един час. За Ф10 Ф20 и Ф30 тръби. Но ги извъртя като кръгли макари и после ги разрязах на половинки и им заварих пети да лягат по хубаво на буталото на крика.
            точно по този начин исках да ги направи стругаря,но май не можахме да се разбереме и той,направи полусфера, после я качи на фрезата,но не става,в понеделник ако се видиме с колегата Myyy ще видим какво ще правиме.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
              да колега точно от тук даже вие маи бяхте пуснали чертежите на камъните

Коментар

Утре най вероятно ще се видя с нашия технолог на леенето човека ми каза по телефона че преди време е лял такъв комплект камъни но клиента не дошъл да си ги плати и вземе и той ги стопил за матерял.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Днес говорих с технолога и човека даде цена от три лева на килограм готова продукция от възможно най качествен чугун .

Коментар

Той да не би да не е разбрал че годината вече не е 1979? За такива пари ще взема по едно камъче от всички размери които решите да поръчате. Не че са ми нужни точно сега но.....
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Само някой трябва да донесе едни готови за модел . Цената не я коментирам сам ми я предложи нищо че съм му нещо като шеф той сам си намира работата плаща си заплатите на бригадата тока на пеща и всичко останало както и нещо като наем.

Коментар

Ако стане работата пиши ме и мене.
                        Polaris Magnum 500
                        Mercedes ml320

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
                          ....За такива пари ще взема по едно камъче от всички размери които решите да поръчате....
                          И аз ще взема, ако стане работата. Успех.

Коментар

Маи ще има много желаещи.И аз искам
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Ооооо и аз съм с вас това не е за изпускане
                              "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

И за мен един комплект .
                                Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X