Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тръбогиби??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тръбогиби??

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Не знам по каква технология правят колена, поне от някакъв радиус надолу. Не знам и дали може да се мине без нагряване.

Нали уж продават готови?
    Неправилно съм се изразил. За такива "колена" става въпрос. С тоя тръбогиб аз не мога да ги огъна.
    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      С тоя тръбогиб аз не мога да ги огъна.
      С кой тръбогиб? Ролковия ли?

Иначе, нали викаш че твойте хора слагали спирали вътре, та да не се мачка?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        С кой тръбогиб? Ролковия ли?...
        Тия са огънати с ролковия.

Коментар

Ама като ги гледам май са нагрявани Не съм сигурен.
          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

днес говорих със стругаря и каза ,че ще отнеме доста време за направата на камък по модел,не че неможе,но вика ,че е много разправия,ще пробваме да направим,но само единичен,sek1 помагай,направо да направим промешлена поръчка? стомана може ли да се топи в домашни условия?за чугун няма да говорим,там 50%е шлак ,а и освен това трябва да му се вкарва кислород.

Коментар

Ще помагам ама като се върна след една седмица че днес не можах да видя технолога на леенето пеща се пуска след 17.30 часа защото променя нещо по честотите на трите фази и разгонва фамилията на всичко електронно нищо трифазно в което има някъква електроника не работи.През деня обикновенно само формоват.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

а може ли за се стопи и излее стомана вкъщи? или не може да се дигнат градуси?

Коментар

По принцип не е невъзможно но е доста трудно първо трябва да намериш евентуално кокс след това подходящ тигел и накрая и технолог (леяр) който знае къкво е сложил в тигела и къкви легиращи съставки да добави за да се получи стомана с нужните характеристики а забравих и формовчик който да направи формите от леярска пръст или кварцов пясък. Процеса на получаване на качествена стомана е доста сложен и трудоемък за домашни условия.Като се върна ще снимам пеща и някои необходими леярски инструменти .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

днеска пробвахме ,новините не са добри,не си носех и апарата..
                    значи камъка лесно се завърта на струга и се оформя външно,НО,самия канал където трябва да легне тръбата,не можем да го изкопираме на фрезата,сигурно стругара не е достатъчно добър,
                    ще трябва да се изливат.или купят готови.третия варянт ,някой с ЦНЦ фреза да го направи,някой да знае ?

Коментар

Дай да се видим утре и да ходим да питаме моя човек. По принцип не е отказвал до сега на сложни детайли. Въпрос на чест и финанси. Моя тел. е 0878295108
                      Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

ще имам възможност,към четвъртък,ходя на работа,до 4часа.

Коментар

Това за невъзможността да се направи канала на обикновен струг ви го приказвах преди не знам колко поста, ама нейсе. Не е от стругаря. Просто дъгата не може да се направи достатъчно прецизна на ръка. И господ да слезе и да си играе, само с единия камък има да се мъчи 2-3 дена.

Единствения вариант е CNC струг или фреза, или просто обикновена фреза, но с нужните инструменти за всеки диаметър тръба, за която имаме да правим камъни.

Другия вариант е да се направи дървен макет - там може да се работи по шаблон и ще стане сравнително лесно. После по шаблона да се направи леярска форма, и да се отливат.

...и в крайна сметка, като направиш рекапитулацията, излиза по-скъпо от това в магазина.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

нали това написах,че канала го правиме на фреза,но не можеме да го копираме....

Коментар

Абе хора , Бай-Гоце ми извъртя три камъка за един час. За Ф10 Ф20 и Ф30 тръби. Но ги извъртя като кръгли макари и после ги разрязах на половинки и им заварих пети да лягат по хубаво на буталото на крика.

Още не съм пробвал да огъвам сериозни тръби с камък от разрязано коляно /от готовите дето ги продават/. Пласмасовите за водопровод се огъват идеално.

Сериозното предизвикателство са тънкостенните тръби. При тях аз подходих по търпеливо и огъвах на стъпки. И пак не става - отвътре се нагъва на акордеонче. Трябва си по-сериозна машинария.

В едно филмче гледах как огъват рамите на Харлей Дейвидсън - поставят ги в калъп , пълнят ги с хидравлика и я надуват на 2000 атмосфери. Ама ние чак толкова май не искаме.
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Всъщност, точно този метод на огъване на тръби, не е най-подходящия... Особено, ако се търси естетически ефект, т.е. да се запази кръглостта на тръбата.
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X