Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тръбогиби??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тръбогиби??

Обаче пък е много зелен и някак си готин. Сори за спама. Не се удържах!
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Направих си преди време ролков за 18 мм и за половин цол - сгъва напрактика идеално, Освен това сгъвам често тръба май 2 цола - около Ф60мм на ролков с дорник. Става прилично добре - а без дорник вобще не става! Мога да покажа резултати ако некой го интересува. Много зависи и от тръбата - различните партиди се сгъват различно. Случвало ми се е толко да е стоманизирана, че се къса веднага като почне да я сгъва... за ф 60 говора.

Коментар

Малко спам това зеленото където пише КМЗ на него и стърчат два уралови цилиндъра къкво е?
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Виж при тракторите там сам пуснал тема за него

Коментар

Първоначално публикуван от kamaz12 Преглед на мнение
            Ето и един от мене
            Като тази машинка с нея можеш да шпригваш рисюри и да огъваш кръгли и квадратни траби с голям диаметар но за малки ерове не става
            ТРИКРАКА МАСА НЕ КУЦА:eek:

Коментар

От: Тръбогиби??

Здравейте Чувал съм че при огъване на тръби трябва в тях да се сложи пясък или пружина за да се избегне смачкване Това вярно ли е?

Коментар

Така казват всички....
                Ама да ти кажа честно, колкото пъти съм се пробвал с пясък - никога не е станало това което искам. Вероятно е и до майсторлък.
                За малките диаметри си купих ръчно тръбогибче (6 - 8 - 10 мм) и съм щастлив. С пружина стават хубаво тръбите от меки материали при сравнително по-голям радиус на огъване.
                АИГ-Заваряване ООД
                Заваръчни апарати "DEL"
                http://www.aigwelding.com
                0889 522 036

Коментар

Аз съм го пробвал това, но при малки диаметри- 1/2' и 3/4' водопроводна тръба и стана с много леко спескване... обаче пясъка трябва хубаво да се натъпче пясъка и да е разбира се идеално сух... слад като го натъпчеш добре го затапваш и действаш.
                  А пружината се ползва за пластмасовите тръби с амуниниев слой в средата, кадето се ползват за инсталации за парно... защото без пружина се кършат много гадно ако речеш да си свиш малко повечко.
                  Моите снимки...
                  https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                  https://500px.com/ivankoo

Коментар

Сплескването освен от пълнежа, зависи и от камъните, с които се свива и от вида на тръбогиба. Ако е с камък+ролка, те хващат тръбата плътно в кръгъл отвор на мястото, което се свива, и не и дават да се сплеска. Ако е само с камък, но дълбок - пак ограничават свиването. Ако е с обикновен плитък камък - сплесква се - това е най-честият случай.

А пружини има за всякакви тръби. Не е само за пластмасови водопроводни. Тънкостенна тръба няма как да се свие без пълнеж вътре. Дали ще е пружина или друго е друга тема. Тръбите на духовите инструменти например ги пълнят със сапунена вода, която после замразяват, и ги сгъват на студено.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X