Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Според мен плочата е набита, тъй като не се виждат резби на вала и плочата. Има едни винтове зад нея, които не са ми ясни за какво служат, но и след като се развият пак не излиза на ръка.
    Така и не разбрах, какъв е смисълът да се маха?
    [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Да попитам - какви резби могат да се правят с това чудо. Разбрах че се сменяли зъбни колела за резбите, но не разбрах има ли ги колелата за различните резби в комплекта, и ако да - за какви точно резби.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Да попитам - какви резби могат да се правят с това чудо. Разбрах че се сменяли зъбни колела за резбите, но не разбрах има ли ги колелата за различните резби в комплекта, и ако да - за какви точно резби.
        Миналата седмица с Дядо Владо си поиграхме с вариантите за резби. Колелата ги има. Със сигурност може да прави резби от х0.5 (дали не беше и х0.25) до х4... Карам го по спомен, ама трябва да снимам направо таблицата и да я посна
        И всъщност смяната на колелата се оказа доста проста. Аз лично се притеснявах, че може да е някаква засукана система, ама не е сложно.
        Suzuki GSXR
        VW Touareg
        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Демек, метрични, и толкоз?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не казвам, че са само метрични, но не съм сигурен. Дано довечера да не забравя да погледна... Върти ми се в главата, че в инструкцията пишеше и за цолови, но не мога да съм сигурен в момента...
            Suzuki GSXR
            VW Touareg
            Mitsubishi Pajero II

Коментар

Ами, ако го използуваш като фреза трябва да се махне фланеца или ако работиш с разтъргващата глава.

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                Според мен плочата е набита, тъй като не се виждат резби на вала и плочата. Има едни винтове зад нея, които не са ми ясни за какво служат, но и след като се развият пак не излиза на ръка.
                Така и не разбрах, какъв е смисълът да се маха?
                значи ако няма резба ти трябва само една средно яка скоба и си излиза без проблем,махаш болтовете,които сигурно са стопорни и ловиш плочата със скобата.

Коментар

Първоначално публикуван от lubo9 Преглед на мнение
                  Ами, ако го използуваш като фреза трябва да се махне фланеца или ако работиш с разтъргващата глава.
                  Аз вече работих в положение фреза и не съм я махал. Единствено може да пречи на видимоста.

Коментар

Ето и обещаните снимки:
                    1. Притискащите планки за менгемето с нови винтове.
                    2. Разстъргващата глава с новите винтове.
                    3. Фрезованите полудъги за застопоряване на главата.
                    4. Сменения стоп-бутон, тъй като руския прекъсва въртенето на двигателя но не прекъсва захранването на таблото. Това е опасно при запалване на инсталацията или късо съединение.
                    5. Дори в крайно положение на оптягащата шпилка ремъка е хлабав.
                    6. Престърганата втулка за закрепването на верикалната ръчка.
                    7-10. Нониусите с различните стъпки и разграфявания.
                    11. Сменения винт на полудъгите.
                    12. Таблицата за стъпките и резбите.
                    13. Лирата със зъбните колелета.
                    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от lubo9 Преглед на мнение
                      Пичове, как се сваля фланеца на патрона -знае ли някой или не?
                      Фланеца е на резба. Лашкаш трите болта на гривната зад фланеца /гривната е срещу саморазвиване при реверс/ и го развиваш. Първия път беше трудно защото и аз не бях сигурен как се сваля, но после е въпрос на сила.

До nola: Наистина и на мен много неща не ми харесват и започнах да ги доизкусурявам /обаче също съм много доволен че го имам/. Причината според мен е че е правен преди 18години в Русия /затова и болтовете са такива/. Освен това са се опитали да го направят универсална машинка: и струг и фреза и абрихт и циркуляр, а това няма как да не доведе до някои компромиси.
                      Първата работа също беше да сменя всички болтове с шестограми. После махнах цялата електрика и му закачих едно честотно управление за по лесно регулиране на оборотите. Сега преработвам ремъчното задвижване, смятам двигателя директно да задвижва вала на струга за да е по-упростено и безшумно.
                      Още нещо. Странно но при мен гайките при натегнат ремък са по средата на болта, или болта е по-дълъг или ремъка по-къс.

Коментар

колега ще обясниш ли какво е това честотно управление ,колко струва и от колко до колко об. регулира-?

Коментар

Дрелка с бавен спусък виждал ли си? Е почти същото, само че с копче за въртене. Регулира от 0 до оборотите, които мотора прави, като го включиш в контакта.

Не всички мотори подлежат на простия вид регулиране, в частност оригиналния на струга не го може. Прави се на мотори с четки.

Коментар

да де точно това ме интересуваше,защото на асинхронните мотори регулатора струва малко повече от струга.

Коментар

не толкова скъпо, малко по-евтино излиза. Аз взех най-евтиния вариант на АВВ, който не се програмира, без дисплей и пулт за управление за 380лв. Но е вярно че за повече екстри цената отива от 550 нагоре.
                              http://bg.farnell.com/jsp/search/bro...questid=860363
                              http://library.abb.com/global/scot/s...revEBG_new.pdf

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Дрелка с бавен спусък виждал ли си? Е почти същото, само че с копче за въртене. Регулира от 0 до оборотите, които мотора прави, като го включиш в контакта.

Не всички мотори подлежат на простия вид регулиране, в частност оригиналния на струга не го може. Прави се на мотори с четки.

Колегата има предвид точно честотно регулиране , което е за асинхронни двигатели , а това в бормашината е фазово и няма нищо общо със четотното .
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X