Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преместване на фреза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преместване на фреза

Да така е,лично аз съм ги изчел от край до край всички. А някой има ли сканирани книгите Наръчник на стругаря и Наръчник на фрезиста?

Коментар

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
      Да така е,лично аз съм ги изчел от край до край всички. А някой има ли сканирани книгите Наръчник на стругаря и Наръчник на фрезиста?
      Имам ги . Част от тях съм ги постнал в темите .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ако не те затруднявам би ли ми ги пратил?

Коментар

Днес реших да долея масло на фрезата фу251 и когато отворих капачето намиращо се над врътките с нониусите и вътре видях тръбичка през която би трябвало да тече масло когато фрезата е пусната но уви няма и капка а на долното маслопоказателно око което е под ръчката за движение нагоре и надолу маслото е малко над половината,въпросът е каква може да е причината за да не кача масло и къде се намира маслената помпа на тази фреза.

Коментар

Свали предният капак и виж разпределителя.Натисни го и виж дали ти качва на направляващите ако и там не качва свали помпата.

Коментар

Помпата работи не когато фрезата е пусната, а когато самохода е пуснат, а по направляващите качва когато си натиснал копчето под ръчката за хода нагоре-надолу, иначе си го върти вътре в подавателната кутия.

Ако и при пуснат самоход от въпросната тръбичка не тече масло, най-вероятно пружината в помпата е на парчета. Лесна е за поправка. Източи маслото, свали я (4 болта) и виж какви "хубавини" ще намериш под буталото и. След като видях каква като диаметър пружина ми трябва, купих 1-2 от Бриколаж и още толкова от Евроболт, и едната от всичките стана, макар да беше малко по-твърда от оригиналната. Смених и сачмите (не помня дали бяха две или една, но май по-скоро 2). При монтаж трябва да залепиш помпата със неутрален силикон за гарнитури (ползвам сивия на Victor Reinz - има го в Евро07). Ако сложиш гумено уплътнение ще го изхвърля покрай отвора на маслото - там се вдига сериозно налягане, а разстоянието между дупката и периферията на помпата е малко.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пружината в помпата беше счупена,смених я макар и с по мека от оригиналната кача масло и работи прилично.

Коментар

Другата помпа работи ли.

Коментар

Да вижда се през прозорчето че тече масло от тръбичката но просто тече леко и непрекъснато а тази помпа която правих го хвърля доста силно и на тласъци.
                    Последно редактирано от perdeee; 18-11-16, 19:54.

Коментар

Здравейте отново,имам малък универсал без фланец и непотребен цангов дорник iso40 кой би се съгласил да му ги изпратя да ми го направи да става за фрезата и за каква цена?

Коментар

Някой сблъсквал ли се е с такова нещо и има ли мнение за него:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161121_153633.jpg
Прегледи:1
Размер:71.2 КБ
ID:5735088Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161121_153610.jpg
Размер:103.0 КБ
ID:5735090Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161121_153605.jpg
Размер:124.7 КБ
ID:5735089
                        Последно редактирано от gali_km; 21-11-16, 17:38. Причина: добавяне на снимки
                        Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Интересна машина . Има много общи неща с нашите ФУ 320 но е с подобрена вертикална глава с подвижна пинола .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
                            Здравейте отново,имам малък универсал без фланец и непотребен цангов дорник iso40 кой би се съгласил да му ги изпратя да ми го направи да става за фрезата и за каква цена?
                            Драсни ми едно лично да се уточним.На 80км си от мен,ще прескочиш да ме видиш и ще го сглобим,друг е въпроса,че унивесалът почти няма приложение поставен на шпиндела на фрезата.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Това е чертеж на конусите на шпинделите. Знае ли някой дали са съвместими с тези на българските фрези?
                              Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Фрезата е много добра ако е вред и има цялото оборудване .Конусите са със същият ъгъл като нашите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X