Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво успях да "издялам" на струг и фреза.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво успях да "издялам" на струг и фреза.

Ето я в действие:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20180205_171902.jpg
Прегледи:1
Размер:273.8 КБ
ID:5781706

Име:20180206_184611.jpg
Размер:301.2 КБ
ID:5781707
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
      Инструменти за кръгова обработка. Гугъл ми върна първо това:
      ...
      Колега, занаят не се учи през гугъла, майсторлък - хептен...
      То и палцовия фрезер е за кръгова обработка, и многоножова фрезова глава - и тя така....Как се нареждат ножовете по височина и радиално - тема за друг разговор, пък как се настройват - за трети разговор..
      Балеринка, бор-щанга... а сега де?

То на Пламен сигурно му е весело от тоя инструмент за кръгова обработка, ама му е неудобно да ти каже.

Коментар

Дадох го само за пример. Филмчетата в нета са доста добри за ниво "любител", между другото. Не знам защо така ги подценяваш.
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

По-добре филмчета, отколкото съвсем нищо.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
            Инструменти за кръгова обработка. Гугъл ми върна първо това:
            На това му викат летяща фреза . Доста такива съм си правил през годините . Тази я правих за зачистване на едни детайли от дурал за Германия ставаха перфектни само че по някое време швабите решиха че трябва да са с ръка не пипани и ги карах накрая на шлайфа . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0111.jpg
Прегледи:2
Размер:195.6 КБ
ID:5781730Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0115 (1).jpg
Размер:131.3 КБ
ID:5781728Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0112.jpg
Размер:174.3 КБ
ID:5781729
            Последно редактирано от sek.1; 24-02-18, 05:33.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Име:1.jpg
Размер:546.1 КБ
ID:5782043Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:385.3 КБ
ID:5782044Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Размер:411.2 КБ
ID:5782045

Коментар

Супер ,но да знаеш че гаечен ключ 27 и двураменна скоба вършат същата работа.
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Едно карданче метър и половина за нови легла по ново каре с по-голям р/р . Един час центроване и "мамата" и 10мин. разтъргване и "е..х ли ти мамата" .
                  Прикачени файлове
                  "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                  Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от i208 Преглед на мнение
                    [ATTACH=CONFIG]949310[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]949311[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]949312[/ATTACH]
                    Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                    Супер ,но да знаеш че гаечен ключ 27 и двураменна скоба вършат същата работа.
                    Също така и от старите руски скоби за чистачки

Иначе поздравление на колегата за положения труд

Коментар

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
                      . Един час центроване и "мамата" и 10мин. разтъргване и "е..х ли ти мамата" .
                      Хахаха,това ми хареса.

Коментар

Харесах аз на Пламен Петров балеринката и реших ,че е време да си спретна една и аз . След като се консултирах с него за някои подробности (като макс.радиус на обработка ,вид нож и режимите на работа) се захванах за работа.Взех готова морзова втулка (имах в повече) и опашка от стара бургияс конусна опашка , която набих във втулката .После резнах един нож със запоена пластина и го заварих към долната част на балерината която издялах от парче стомана. Балансирах и намерих идеалният център, където пробих отвор за стърчащата част на бургията. Набих опашката и я заварих( малко нескопосано , но здраво), към основата на балерината.Зачистих с флекса и качих новия инструмент на фрезата за проба.Работи като часовник без вибратии и тресене- значи съм уцелил баланса.После го сложих на стената при другите приспособления да отлежи докато ми потрябва.
                        Прикачени файлове
                        "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                        Ат.Буров.

Коментар

Аз за тая цел ползвам една собствено ръчно изработвана глава, за която вибрацийте са непознати. Ножчетата се отварят някъде до 230/240 мм.
                          Прикачени файлове
                          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

А как центроваш и двата ножа да режат еднакво, с индикатор или си има друг чалъм.
                            И ако добавя към въпроса, и как се заточват фрезовите глави със запоени пластини, така че всички да работят в еднакви условия?
                            Само машинно заточване ли?
                            Гледал съм, фрезова глава, запоени пластини, и веднага на машината да работи. Каква е гаранцията че пластините не са се разместили при запояването?

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                              А как центроваш и двата ножа да режат еднакво, с индикатор или си има друг чалъм.
                              Търпеливо.

Няколко такива в най-различни размери ми дойдоха с машината. Не съм ги ползвал още.

И ако добавя към въпроса, и как се заточват фрезовите глави със запоени пластини, така че всички да работят в еднакви условия?
                              Само машинно заточване ли?
                              Заточващ апарат. Не е чак космическа технология - прави се.

Гледал съм, фрезова глава, запоени пластини, и веднага на машината да работи. Каква е гаранцията че пластините не са се разместили при запояването?
                              Заточени са си в завода. Някога имаше и места, дето се дават за заточване като се изхабят от работа или невнимание. Сега не знам дали са останали такива.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И ако добавя към въпроса, и как се заточват фрезовите глави със запоени пластини,само машинно заточване ли?
                                На този вариянт няма начин да се направят двата резеца да режат еднакво дори и със индикатор.Евентуално може на точиларка,но не е проблем,понеже разстоянието между резците е голямо и двата се допълват.В смисъл ако единият е нисък и издаден напред,а другият е висок,ниският подготвя стружката на високия,вторият върши окончателната работа.Това става в някакви допустими граници,да речем макс 0,1мм.
                                Всичко останало за да работи адекватно задължително трябва да се заточи на заточваща машина(точиларка),ако е на шмиргел ще работи на една пластина,в изключителни случаи на две.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X