До: Беседа за проблемите и трудностите при заваряване.
Да де, ама заради малкия контакт, дюзата се нагрява по-малко. От тук може би по-малкото износване, защото загрятата мед омеква и се износва по-лесно.
Освен това, през самата дупка тече и газ, който охлажда, и на всичкото отгоре излиза точно там, където е нужен.
Това е моето обяснение. Дали е така е друг въпрос.
Първоначално публикуван от Vlado_Ts
Преглед на мнение
Освен това, през самата дупка тече и газ, който охлажда, и на всичкото отгоре излиза точно там, където е нужен.
Това е моето обяснение. Дали е така е друг въпрос.
. Иначе за по-дългия живот ме съмнява . Контакта на тела в стените на дюзата е в 3 точки , т.е. 3 отсечки , докато в нормална дюза ( която е калибрована ) контакта е грубо около 80 процента по - висок , та ако се износят тези "отсечки" , тогава е нормално да се " разхлопа" дюзата , така че тела контактува където си поиска с нея ... та не знам
. Освен ако не са от по-специален материал .
. Освен това потока е ламинарен , което на практика означава , че "обдухването" отвътре е пренебрежимо малко.
.... А освен точките в които контактува, значение има и площта, в които контактува, от там плътността на тока, температури и т.н. .....Та мисълта ми е, че количеството не винаги е от полза на качеството
Коментар