Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Беседа за проблемите и трудностите при заваряване.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Беседа за проблемите и трудностите при заваряване.

имах предвид да се измия въпросния детайл да не е мръсен и каквото гориво има останало да се отмие,после се пълни вече с вода или пясък,макар че съм рязал с ракета ,варел от тея малките, за барбекю,предварително бях го измил ,но без да го пълня с нещо,но don't try this at home it could be dangerous for you and others around you.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
      имах предвид да се измия въпросния детайл да не е мръсен и каквото гориво има останало да се отмие,после се пълни вече с вода или пясък,макар че съм рязал с ракета ,варел от тея малките, за барбекю,предварително бях го измил ,но без да го пълня с нещо,но don't try this at home it could be dangerous for you and others around you.
      За отмиване на горивото с водата ще има ефект но парите са си вътре и само инертен газ ги неутрализира и то за определено време! По време на рязането може да се обдухва с инертен газ .
      Последно редактирано от welderargon; 27-04-09, 22:28.
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Заварил съм поне десетина резервоара и две бутилки за пропан.Метода е измиване с вряла вода и пълнене с газ Аргон,Азот или Въглероден доксид.Газста върви и в момента на заваряването.
        Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
          Заварил съм поне десетина резервоара и две бутилки за пропан.Метода е измиване с вряла вода и пълнене с газ Аргон,Азот или Въглероден доксид.Газста върви и в момента на заваряването.
          Под Пълнене с инертен газ- сигурно имаш предвид продухване ....защото съда може да се напълни с газ само ако е затворен а затворен съд не е препоръчително да се заварява !
          Преди заварката се обдухва и около мястото на заваряване а също като каза и по време на заваряването

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            Под Пълнене с инертен газ- сигурно имаш предвид продухване ....защото съда може да се напълни с газ само ако е затворен а затворен съд не е препоръчително да се заварява !
            Преди заварката се обдухва и около мястото на заваряване а също като каза и по време на заваряването
            Затворен съд не може да се запълни с газ защото няма как да излезне този газ който е в него.
            По принцип резервоарите обикновено имат поне две места от където може да се вкара газ.Примерно през пробката на дъното вкарвам газ,изчаквам определено време(според обема на съда).Капачката горе е отворена,проверявам от време на време със запалака.Ако пламъка гасне като се поднесе към гърловината значи съда е запълнен с газ и почвам да заварявам,като нито затварям капачката нито спирам газста.И не само инертен газ върши работа,с СО2то става идеално.
            Последно редактирано от joe007; 28-04-09, 21:37.

Коментар

Затворен съд не може да се запълни с газ защото няма как да излезне този газ който е в него.
              По принцип резервоарите обикновено имат поне две места от където може да се вкара газ.Примерно през пробката на дъното вкарвам газ,изчаквам определено време(според обема на съда).Капачката горе е отворена,проверявам от време на време със запалака.Ако пламъка гасне като се поднесе към гърловината значи съда е запълнен с газ и почвам да заварявам,като нито затварям капачката нито спирам газста.И не само инертен газ върши работа,с СО2то става идеално.
              Да ,сега стана ясно ! Детайлите са важни и трябваше да ги уточним, за да не вземе някой да заварява затворен резервоар!

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                Да ,сега стана ясно ! Детайлите са важни и трябваше да ги уточним, за да не вземе някой да заварява затворен резервоар!
                Той пак няма да е затворен. Нали имаме някаква пукнатина която трябва да завариме. Не е ли по добре да го затвориме? Както казахте, е важно да се продуха и по време на заваряването да продължи подаването на газ. Ще имаме обратна защита на корена, което е идеално.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Той пак няма да е затворен. Нали имаме някаква пукнатина която трябва да завариме. Не е ли по добре да го затвориме? Както казахте, е важно да се продуха и по време на заваряването да продължи подаването на газ. Ще имаме обратна защита на корена, което е идеално.
                  Не трябва да е затворен. Патил съм . В момента в който заварявах веднъж последните милиметри , изведнъж "изпльока" течната вана и изхвърли метала. Добре че съм малко дългоглед , та едва стигнаха пръски до маската ми . От топлината на заваряване изпаренията създават налягане , което накрая няма откъде да избие ако е затворен съда , затова трябва да има отдушник.
                  И още нещо : наложи се веднъж за кърпим резервоар за нафта , който беше празен от година . Дори не миришеше на нафта! Решихме да не го промиваме. Грешка ! Пустите нафтови пари сякаш попиват в метала ! ....Та промивката на подобни съдове е задължителна преди заваряване !
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    ...
                    Пустите нафтови пари сякаш попиват в метала ! ....Та промивката на подобни съдове е задължителна преди заваряване !
                    Даа... като най-простата проба за плътност - мажеме шева от едната страна с вар, а от другта с нафта.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Даа... като най-простата проба за плътност - мажеме шева от едната страна с вар, а от другта с нафта.
                      А така ! Като варо-газовата Ма там поне прониква през порите , а в резерварите повърхността на метала уж гладка , а поема като сюнгер . Имам чувството , че като се напои - с години не се изпарява на въздух . Та явно със всички запалими вещества е така ...
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Чудих се в коя тема да пусна това ,но най-накрая реших тук.
                        Та това са дюзи за МИГ-МАГ заваряване с триъгълен отвор,като предимство се изтъква по-дългия живот.

Коментар

Та това са дюзи за МИГ-МАГ заваряване с триъгълен отвор,като предимство се изтъква по-дългия живот.
                          И навътре ли са така, или преминават в кръгли?

И имаш ли идея за произхода на по-дългия им живот? Вероятно самата дюза се нагрява по-малко?
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Къде ги продават този тип дюзи ? Интересно ми е да пробвам такава.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              И навътре ли са така, или преминават в кръгли?

И имаш ли идея за произхода на по-дългия им живот? Вероятно самата дюза се нагрява по-малко?
                              Целия отвор е такъв.За по-дългия живот само гадая.Може би по начина на контактуване на тела с дюзата.
                              Иначе са произведени в България,ще питам от къде може да се купят и ще пиша.

Коментар

Тези дюзи смътно са ми познати от някъде , ама ше се сетя . Иначе за по-дългия живот ме съмнява . Контакта на тела в стените на дюзата е в 3 точки , т.е. 3 отсечки , докато в нормална дюза ( която е калибрована ) контакта е грубо около 80 процента по - висок , та ако се износят тези "отсечки" , тогава е нормално да се " разхлопа" дюзата , така че тела контактува където си поиска с нея ... та не знам . Освен ако не са от по-специален материал .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X