Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GYSMI 165 (IMS-1700) или KiTIn 165

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: GYSMI 165 (IMS-1700) или KiTIn 165

Първоначално публикуван от Nediy Преглед на мнение
    Инверторите на ВИКИ-Б са на сайта на магазин АМЕТИСТ (то на този сайт освен тях и адреси за връзка друго май няма)http://free.hit.bg/ametist/new%203.html
    Тук е пропуснат най малкия инвертор ХОБИ-1300 , но на останалите характеристиките им според мен са доста добри, а теглото подозрително малко. Относно този производител информация има dragozov , който ако не се лъжа, ги продава. Цената им също не е ясна-в АМЕТИСТ ХОБИ 1300 е около 400лв, а за останалите модели мога само да гадая. Като се има предвид че са сравнително ново и то бг производство, вероятно за цената може да се преговаря.
    Сега бях в Харко и ги видях на живо.Малко са копирали оранжевите цветовете на Кемпи,не са като тези зелените в сайта, но общо взето биват.Цената на 190А беше към 1300лв с ддс,но това което ми хареса беше ПВ100% с 3.2 електрод и 75% с четворка
    Имаше и един 400А и на него пишеше,че може да заварява 6-ца електрод,аз не съм виждал такъв.За цената не посмях да питам
    Поразпитах ги за някакви допълнителни функции и ми казаха,че нямали възможност за ВИГ,което за тези пари не си е много оферта.
    Горе долу са същите като на KiTin и Gys, но без ВИГ функцията..

Коментар

Първоначално публикуван от kudrav Преглед на мнение
      Сега бях в Харко и ги видях на живо.Малко са копирали оранжевите цветовете на Кемпи,не са като тези зелените в сайта, но общо взето биват.Цената на 190А беше към 1300лв с ддс,но това което ми хареса беше ПВ100% с 3.2 електрод и 75% с четворка
      Имаше и един 400А и на него пишеше,че може да заварява 6-ца електрод,аз не съм виждал такъв.За цената не посмях да питам
      Поразпитах ги за някакви допълнителни функции и ми казаха,че нямали възможност за ВИГ,което за тези пари не си е много оферта.
      Горе долу са същите като на KiTin и Gys, но без ВИГ функцията..
      Извода какъв е !? ...Че е по добре KiTin !
      Не мога да разбера тези наши производители как ги изчисляват тези цени че все не могат да ги направят по евтини от вносните ! И за какво изобщо се мъчат да го произведат след като не е конкурентно по никакъв начин!
      KiTin - произведено в Чехия минало граница и пак е по евтино че и по-добро !В Чехия се питам стандарта ли е по-нисък или заплатите !?
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
        Не мога да разбера тези наши производители как ги изчисляват тези цени че все не могат да ги направят по евтини от вносните ! И за какво изобщо се мъчат да го произведат след като не е конкурентно по никакъв начин!
        KiTin - произведено в Чехия минало граница и пак е по евтино че и по-добро !В Чехия се питам стандарта ли е по-нисък или заплатите !?

Аааа , не обощавай за всички . В Струна до скоро продаваха Чемонт 160 А за около 850 лв. В момента тестват собствен аналог , коййто ще е на същата цена ( май ) .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Аааа , не обощавай за всички . В Струна до скоро продаваха Чемонт 160 А за около 850 лв. В момента тестват собствен аналог , коййто ще е на същата цена ( май ) .
          850лв евтино ли е според теб ! Словенските Varstroj са по евтини и са с аналогични параметри !

Коментар

850лв евтино ли е според теб ! Словенските Varstroj са по евтини и са с аналогични параметри !
            Ами не знам ... от гледна точка на съотношението "Цена-качество" е относително . Два Чемонта от 2 години ги напъвам всекидневно на 3.2 Норд и досега ( да не чуе Дявола) без никакъв проблем. Така че за мен е евтино . Изплатили са се доста отдавна.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не съм съгласен тука. Развали ли се "Китин" а - върви се оправяй. На тия инверторните платките направо се подменят с нови и старите се хвърлят, никой ни ги оправя. Разправял съм се с ремонти и просто не ми се говори! Сега с този на Вики не че има изгледи да се разваля, но ми гарантираха че и гаранционен и следгаранционен ремонт се извършва до 3 дни и въобще най-скъпия ремонт им бил 50-60 лв. Верно хубаво е и аргон да ползваи ама да си имаш отделна машина. Тия комбинираните - ни рак ни щука - от всичко по малко дет се вика.

Коментар

Първоначално публикуван от Kikko Преглед на мнение
                Не съм съгласен тука. Развали ли се "Китин" а - върви се оправяй. На тия инверторните платките направо се подменят с нови и старите се хвърлят, никой ни ги оправя. Разправял съм се с ремонти и просто не ми се говори! Сега с този на Вики не че има изгледи да се разваля, но ми гарантираха че и гаранционен и следгаранционен ремонт се извършва до 3 дни и въобще най-скъпия ремонт им бил 50-60 лв. Верно хубаво е и аргон да ползваи ама да си имаш отделна машина. Тия комбинираните - ни рак ни щука - от всичко по малко дет се вика.
                Не дай боже никому ремонти !И аз съм се разправял с ремонти и аз знам какво е ! Най-важното е да има осигурен и качествен сервиз за дадената техника независимо дали ще се подменят платки и ли ще се ремонтират! По принцип подмяната на платки е най-бързия и най лесен начин за ремонт не съм електрончик но доколкото знам не винаги се налага подмяна на цяла платка- зависи от повредата а зависи от поддръжката на собственика
                Но нали и ВИКИ е инвертор!? Рекламата и обещанията са едно - реалността е друго, не забравяй че все пак живеем в България !Обикновено се почва с едни обяснения като например:
                – Вижте сега то вашия апарат е пострадал от токов удар и една цяла платка е стопена и обикновено гаранцията в такива случай не важи но ние ще видим какво можем да направим и т.н. и т.н. ........
                Какво разбираш под комбинирана и защо от всичко по –малко!? Зависи за какво ще ползваш машината която купуваш, затова и има различни класове и различни видове машини комбинираните както ги наричаш си работят съвсем нормално -едните се водят машини ММА с опция за TIG с контактно палене и обикновено TIG опцията се ползва за сервиз и ремонт но пък някой и с такива машини правят производство! Другите са TIG машини които винаги имат опция за ММА.

Коментар

Те тия,които правят производство не си взимат 3кг машинки.Повечето колеги имат по една голяма трансформаторна машина в цеха,а по обектите ходят с инверторите.А относно ремонтите-всичко си зависи от поддръжката.Особено инверотрите са супер капризни към мръсотията и затова от време на време го отварям-и газ с прахосмукачката

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Ами не знам ... от гледна точка на съотношението "Цена-качество" е относително . Два Чемонта от 2 години ги напъвам всекидневно на 3.2 Норд и досега ( да не чуе Дявола) без никакъв проблем. Така че за мен е евтино . Изплатили са се доста отдавна.
                    Аз от 5 години имам инвертор Струна Чемонт и съм много доволен
                    Работи страхотно даже и със алуминиеви електроди

Коментар

Те тия,които правят производство не си взимат 3кг машинки.Повечето колеги имат по една голяма трансформаторна машина в цеха,а по обектите ходят с инверторите.А относно ремонтите-всичко си зависи от поддръжката.Особено инверотрите са супер капризни към мръсотията и затова от време на време го отварям-и газ с прахосмукачката
                      Май пак нагазваш във дълбоки води от който трудно ще изплуваш !
                      Що мислиш че производство се прави само с трансформаторни машини,има всякакъв вид инвертори за всякакъв вид дейност като написах в предния пост !!

Коментар

Инвертори за производство - ДА,ама не тия от 5кила

Коментар

Защо?
                          То си зависи от натоварването на машината.Във фирма в която преди поработвах , бачкат с 150 А инверторче вече 8 години.И то по цял ден без да го оставят.Но работят дебелини до 5мм.
                          Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Ти май се чудиш как да запълниш форума с излишни постове! Аз никъде не съм споменал килограмите на машинките !Това ти си го измисли- първо бяха 3кг.сега станаха 5 !Виж и прочети добре какво съм написал! Тук не място за излишни глупави спорове !Има тема за обсъждане на инверторите ако нещо те интересува или не ти е ясно пиши там !

Коментар

Забелязвам,че единствено ти спориш и то не само с мен,а с почти всеки,който няма мнение като тебе.Сложи едно инж. пред welderargon и да знаем да не те безпокоим.
                              Според вас инвертор 3-5кг може да се използва за производство по 12часа на ден.Ок, направо им се чудя на фирми като Фрониус,Кемпи,Линкълн,Милър защо правят техните Синерджик серии,може би за космически или строго секретни операции.А това, че тук българина експлоатира 3-5кг машинки като за последно е сигурно друго на ръка

Коментар

Искам също да изкажа и моите наблюдения за инверторните , че заварчиците бяха накупили около 10 броя френски и други марки, които извинявам се ,че не ги помня ,но като най здрави са останали само един Фрониус и един Линкълн, това ми казаха.
                                Заварявал съм с Фрониуса, страхотен е, лесно се работи с него дори и за непрофесионалист като мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X