Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GYSMI 165 (IMS-1700) или KiTIn 165

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: GYSMI 165 (IMS-1700) или KiTIn 165

Когато си свикнал с променливотоков источник и рутилови електроди минаването към правотоков и базични е малко тегаво поне в началото.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ами тогава се учехме тепърва и карахме с базични 3,25 някакви чешки май и пеехме направо.. и пристига инструктора по едно време и се подсмихва и вика... ето ви тази кутийка и с нея заварявайт днеска да ви видим какво ще направите (НОРД) а преди това знам, че са кофти, от един стар колега заварчик, той не ги обичаше хич...и заварявам си аз първия добре, ама после като почна едно лепнене, кривене на електрода аз като се нервирах катпо почнаха да хрърчат електроди... мазало колегата само се навежда да не го уцеля. Ама тогава и самия ден ми беше кофти де... но от там не ги тача... предпопитам ОК.-то базични. Иначе вежена да, не еса хубави, ама в работата само с такова завараваме масово
      Моите снимки...
      https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
      https://500px.com/ivankoo

Коментар

пробвай с мокри базични,и ще си промениш преставата за лепнещи електроди.изобощо по принзип всички български базични и емоната не са добри.
        аз сега имам една кутия бойлер ми ги подариха и заварят добре..

Коментар

Е... боЙлер си е боЙлер. Мани майтапа, ама това и Есаб са си макри, там нито а рутилори нито на базички съм имал затруднения, а и неръждавейката и на двете пее просто

П.П. А ти пробвай с електрод омазан с маслко да видиш как е... прецаквах се един път така з анещо малко и повече не повтарям... или пък с такъв с които е бъркана боя... по погрешка бях добарал такъв без да гледам и слагам... също беше весело... ох айде, че оспамихме темата а тя беше за друго
          Моите снимки...

Коментар

Емона бяха словенски или чешки...имам една кутия базачни ...отвън е зелена......норда е по добър от тях като вървене инъче като заварка незнам но ми се струва че са доста добри......бьолер имам в една цилиндрична ламаринена кутия и там няма спор.....имам и медни електроди и неръждавейка 2 мм....много но са насипно....не ми се е налагало досега да ги ползвам.....ок е марката.....неръздавейка с Цо-то и аргона ги перкам....след малко ще ги снимам.......така като гледам май си нямаме тема за електроди...........на емона телта е много хубава...Вежена освен за прихващане за нищо друго нестава...шлака,шупли и отдолу нищо или ако има нещо то е сцепено вече....а на корозия пък да не говорим.....
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
              не секи може да заваря с базични електроди,понеже лепнат много гадно и дразнят,ако си нервен...иначе качеството на шева е без място за сравнение,особено когато шева е подложен на високо налягане.е трябва и добро заделектродно

От нервак заварчик нестава......

п.с Нещо не намирам къде се трие мнение...собствено
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                Емона бяха словенски или чешки...имам една кутия базачни ...отвън е зелена.....
                Емона са словенски и такива базични няма.Базичните варианти на тази фирма( Zelezara Jesenice).Са с други наименования примерно "EVB 50" e базичен електрод аналог на НОРД и на ЕV 50 на Бьолер.Емона са си рутилови електроди от класа на Вежен.
                П.С.Кутиите са си все зелени.
                Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Отговарям веднага........

Коментар

Да де EVB 50.Не са Емона.
                    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Оказа се че в гаража на дядката има 5 пластмасови правоъгълни кутии с марка ОК....като едната е с медни,другата с неръждаеми и рутилови електроди и още две кутии бьолер........богатство....! Тази кутия я имам пак от него .....той има кракра.....!

Сега прегледах цялата тема отначало и се сетих за Пв-то..та...........
                      В четвъртък беше много топъл ден...после печеше слънце директно върху мен и електрижена...работихме на открито....около 60-70-80 електрода базични норд ги изгорих за направата на едни ъглови планки....които че се заваряват високо горе на обекта......та тези електроди съм ги горил по два един след друг с прекъсване смяната на електрода (5 сек...) а времето между двете двойки е около макс...половин минута....докъто си точкувам новите две планки.....и така от около 09:00 до 14:00 часа....без прекъсване...в 14:00 вече много огладняхме....после още 1-2 часа .....правихме ъглови планки.....това на 110-120 А........нито веднъж дори не съм си и помислил че може да вкл...защита......машината е безотказна....Безусловно я препоръчвам на всеки......В описанието пише че има висок коефицент на натоварване....абсолютно вярно..!

Моделът KITin 165 е заваръчен апарат от трето поколение като при конструирането му е използвана технология IGBT със система за бързо регулиране на тока FAST CONTROL. Този апарат се отличава с висок коефициент на натоварване (125 А при 100%), ниска консумация, отлични заваръчни характеристики при ниско тегло, малки размери и най-главното добра надеждност. Апаратите са снабдени с функции: HOT-START, ARC-FORCE, ANTI STICK.Лек и компактен апарат за монтаж или ремонт на метални изделия и конструкции.Подходящ както за сервизни дейности, така и за строително-монтажни работи. Заварява стомана с рутилови и базични електроди, хром-никелови стомани и сплавите им, чугун, месинг, бронз, алуминий и сплавите им.Подходяща дължина на заваръчният кабел от 3 до 5 метра, за кабел маса 3 или 4 метра, сечение 35 мм

Само това за алуминия не го разбрах...ама....
                      Последно редактирано от Roninn; 11-10-09, 19:57.

Коментар

а вентилатор има ли?
                        моя като изгори 2 най много 3електрода му се пуска духала.
                        а иначе като заварвах едни прътове за ограда,изгорих около 50електрода 3.25 без почивка,.
                        и едно допълнение за всички електрожени,ако много ви грее кабела и ръкофатката,проверете съединението,понеже е на обувка и се разхлабва.

Коментар

Вентилатора е голям ...незнам дали се вижда от снимката...и работи непрекъснато.......няма опция за гасене.......а кабелите редовно ги преглеждам и притягам......Аз немога да си позволя неизправност от каквото и да е естество при работа на височина......детайлите чисти....ръкохватка и маса чисти....това е машината към която се отнасям най-отговорно от всички други..... Кабелите ми са две по четири метра и тежат повече от електрожена.....мисля че са 40 квадрата...

Коментар

Мда, това за кабелите е така... уж съм ел.техник по професия, ама винаги ме мързи да ги притегна на време и се сетя чак когато ме опече масата или клемата към апарата се присетя сам и също кабела зад ръкохватката грее яко като си го увия околло ръката и се е случвало да спирам защото просто не издържам на температурата на кабела... макар, че и в доста случай греенето не е от лоша връзкка, ами просто от работата си грее кабела
                            Моите снимки...

Коментар

от работа трудно грее,или поне след много работа,но ако е лоша връзката още на първия електрод пече.. и почва да пуши. поне при мене..

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                                а вентилатор има ли?
                                моя като изгори 2 най много 3електрода му се пуска духала.
                                На гисмито вентилатора е постоянно включен.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X