Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GYSMI 165 (IMS-1700) или KiTIn 165

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: GYSMI 165 (IMS-1700) или KiTIn 165

Относно експлоатационния живот на машините, вече няколко участника писаха, че е необходимо почистването им от прах (имаше и идея за монтиране на противопрахов филтър). Беше написано още, че на някои машини силовата част е отделена от управляващата, като по този начин се защитава платката на контролера от топлина и замърсяване. В техническите характеристики на апаратите на утвърдените производители пише клас на защита IP23 ,а на по евтините IP21. Въпросът е за една и съща защита ли става дума? Ако е така то по-високата цена е оправдана за IP23, защото са вложени по скъпи и качествени материали (преоразмеряване на елементите които са със затруднено охлаждане-изолирани от външни влияния), които да гарантират дълговечност на продукта. Ако предположението ми е правилно, чест прави на чехите, защото и двете им марки са със степен на защита IP23, при добра продължителност на включване, а цените са относително достъпни (поскъпват основно при транспорта им до Б-я - това също вече беше коментирано по горе).

Коментар

Ами точно тези фирми правят професионална техника.И малките им машини пак са си профи но са мобилни.Не размера определя дали стават за производство или не.
      А синержик не означава яко или професионално, а определени функции на машините.Такива функции имат и някои от малките машини.
      П.С.Това е според мен.
      Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Полезна реклама

Коментар

Първоначално публикуван от kudrav Преглед на мнение
          Забелязвам,че единствено ти спориш и то не само с мен,а с почти всеки,който няма мнение като тебе.Сложи едно инж. пред welderargon и да знаем да не те безпокоим.
          Според вас инвертор 3-5кг може да се използва за производство по 12часа на ден.Ок, направо им се чудя на фирми като Фрониус,Кемпи,Линкълн,Милър защо правят техните Синерджик серии,може би за космически или строго секретни операции.А това, че тук българина експлоатира 3-5кг машинки като за последно е сигурно друго на ръка
          Колега , за успокоение на топката ще ти разкажа личен случай:
          Като млад студент в тогавашния ВМЕИ на една лекция по "Заваръчни машини" нашия доцент спомена за инверторите като новост ( началото на 80`те ) . Тогава ми прозвуча като революция в бранша , щото западните специалисти са измислили съвсем нов начин за преобразуване на енергията за целите на заваряването. Машина , която тежи едва 9-10 кг. върши работата на 160 килограмова Кракра или 200 кг "Триодин" . Оказа се че български специалисти от Института по заваряване работят по български аналог и са постигнали инвертор ....50 кг ! Последва смях в залата , а въпросните специалисти май и при демокрацията не са напреднали кой знае колко в това направление.
          А както ти казаха по-горе колегите : Заваръчните машини наред с другите неща имат една много важна характеристика : Продължителност на включване. Характерно за инверторите е че при подходящо токово натоварване , напр. с електроди 2.5 те могат да работят 100% . Нищо не пречи на такава машина да работи 12 часа. Така че килата нямат значение . Има значение качеството на вложените компоненти.
          Разбира се , има разлики в това как се държи дъгата , но затова друг път ... и не се горещи , а попивай знания
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Да,напълно съм съгласен с теб.Но разликата е,че при малките инвертори 100% ПВ го дават за 2.5,-3.25 електроди, Но на не повече от 100А.
            Май вече доста разводних темата

Коментар

Първоначално публикуван от Nediy Преглед на мнение
              Относно експлоатационния живот на машините, вече няколко участника писаха, че е необходимо почистването им от прах (имаше и идея за монтиране на противопрахов филтър). Беше написано още, че на някои машини силовата част е отделена от управляващата, като по този начин се защитава платката на контролера от топлина и замърсяване. В техническите характеристики на апаратите на утвърдените производители пише клас на защита IP23 ,а на по евтините IP21. Въпросът е за една и съща защита ли става дума? Ако е така то по-високата цена е оправдана за IP23, защото са вложени по скъпи и качествени материали (преоразмеряване на елементите които са със затруднено охлаждане-изолирани от външни влияния), които да гарантират дълговечност на продукта. Ако предположението ми е правилно, чест прави на чехите, защото и двете им марки са със степен на защита IP23, при добра продължителност на включване, а цените са относително достъпни (поскъпват основно при транспорта им до Б-я - това също вече беше коментирано по горе).
              Хубав въпрос! Аз също никога не съм се интересувал от цифрата обозначаваща степента на защита ,сега се поразрових и на първо четене открих това :
              http://www.metizi.com/about.phtml?a=70188
              http://www.mpl.ch/info/IPratings.html
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

В характеристиките при някой машини за Клас на защита IP - 23C освен цифра се появява и буква -например С - за което неможах да намеря информация !
                Освен това още се дава Клас на изолация (Temperature class ) http://ru.wikipedia.org/wiki/Класс_н...золяции
                http://www.google.bg/url?sa=U&start=...-KwBAEKa2k0Ajg

Най голям интерес за мен предизвиква с какъв Клас се измерва степента на защита от влажност по време на работа- не знам точно как да го обясня но най-просто казано някой машини при работа в по влажно време и поставяне на влажна почва явно имат по слаб клас на изолация и бият ток при смяна на електроди при придържане на детайлите или при ВИГ заваряване дори и по време на подаване на добавъчната тел !
                Особено при машините на FRONIUS биенето на ток e най силно а в някой случай това се забелязва при Selco и Esab!И ако трябва да ходя по обекти бягам далеч от FRONIUS !

Коментар

Welderargon, благодаря за стандартите които си изровил за степента на защита. Този клас се оказва съществен критерии, наравно с продължителността на включване, при избора на инверторен апарат (нали това е темата). Относно биенето на ток при влажно време, струва ми се че е по вероятно веригата да се затваря между електрододържателя и замасяващия кабел, а не през корпуса на апарата. Напрежението на празен ход при тези апарати е почти еднакво следователно това не може да е причина, по-скоро е в начина на управлението на тока (електрониката). В крайна сметка по важен е крайния резултат установен в експлоатационни условия, а причините да ги търсят конструкторите.

Коментар

Здравейте....вече мога да дам сравнение за Kitin 165 спрямо фрониус 1500....150 А....имах възможноста да ги сравня.....е Kitin е по мощен усеща се по заглъхването на агрегата 7 киловолтов.....3.25 фрониуса трудно пали.....Kitin-a няма проблем...фрониуса няма опция за дистанционно, по малък e на външен размер(много малка разлика)...фрониуса нямаше първоначално по голям ток за разпалване на електрода или поне не работеше тази функция......и двата апарата си работят идеално.....смених си електродите с норд и си пее......иска си свикване.....Разликата в цената обаче е кажи речи двойно.....и ако Kitin се окажат корави машини тоя фрониус ряпа да яде .........а LCD маската на фрониус е убийствена....
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

• До: GYSMI 165 (IMS-1700) или KiTIn 165

не е нужно времето да е влажно ,че да бие ток,на фрониуса веднъж му хванах двете ръкофатки и в последствие се указа че джапанката ми имаше дупка и ме тресна сериозно .имаше и случай когато бях с маратонки без дупка и пак удря,незнам на какво се дължи-ама май верно както е казал weldargon си бие хронично..

Коментар

Kitin има модел който на празен ход няма напрежение между ръкохватката и масата...и цената му беше около 700 лв......
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          Здравейте....вече мога да дам сравнение за Kitin 165 спрямо фрониус 1500....150 А....имах възможноста да ги сравня.....е Kitin е по мощен усеща се по заглъхването на агрегата 7 киловолтов.....3.25 фрониуса трудно пали.....Kitin-a няма проблем...фрониуса няма опция за дистанционно, по малък e на външен размер(много малка разлика)...фрониуса нямаше първоначално по голям ток за разпалване на електрода или поне не работеше тази функция......и двата апарата си работят идеално.....смених си електродите с норд и си пее......иска си свикване.....Разликата в цената обаче е кажи речи двойно.....и ако Kitin се окажат корави машини тоя фрониус ряпа да яде .........а LCD маската на фрониус е убийствена....
                          За мен марката Fronius e една от най-скъпите но най-не си заслужава парите ,не бих казал некачествена но цената няколко пъти надвишава качеството, така че аз никога не бих си купил тяхна машина!

Коментар

Roninn, да ти е честит новия KiTin безпроблемно да го ползваш и да ти донесе много приходи! В стремежа всеки да покаже знания никой не се сети да ти честити!
                            От elektrik90 ли го купи ?Гаранцията наистина ли е 4 год.!?
                            Ако го пробваш и на ВИГ можеш да споделиш впечатления !

Коментар

От тези апарати не би трябвало да бие ток, защото на празен ход поддържат напрежение 15 V - функцията се нарича VRD, и въпреки това притежават HOT START.
                              Stroje KITin TIG LA jsou standardně vybaveny bezpečnostní funkcí V.R.D. (Voltage Reduce Device). Funkce se dá jednoduchým způsobem zapnout a následně vypnout což je signalizováno symboly na displeji. V.R.D. nabízí zvýšenou bezpečnost při práci a manipulaci se zapnutým strojem. V.R.D automaticky snižuje napětí na prázdno na bezpečnou hodnotu 15V po dobu kdy obsluha nesvařuje. Jakmile se svářeč dotkne elektrodou svařovaného materiálu, napětí se okamžitě zvýší na hodnotu 85V na prázdno (po dobu 5 sec.) a spustí se funkce HOT START, čímž je zajištěn bezproblémový start.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                                Roninn, да ти е честит новия KiTin безпроблемно да го ползваш и да ти донесе много приходи! В стремежа всеки да покаже знания никой не се сети да ти честити!
                                От elektrik90 ли го купи ?Гаранцията наистина ли е 4 год.!?
                                Ако го пробваш и на ВИГ можеш да споделиш впечатления !
                                Мерси за пожеланията....купих го от Редко ТГ ....гаранцията е 2 години.....за сега на ММА имам само впечатления ...вече му свикнах и днес си купих даже нов пакет норд електроди 2.5 за 31 лв.........с тях вече си прави плътни мазни шевове ...оказа се че вежен не е добре.....а кракрата си бачка добре с вежена ...С инверторчето вече се катеря като тарзан по стоманени конструкции по на 30-40 метра височина.....за ВИГ дядото има мерак отдавна и има такава идея но чак есента че тогава ми свършва командировката.......а между другото KITin има модел при който на празен ход напрежението е 0 волта между електрода и масата и беше по скъп с около 40-50 лв. от KITin 165......Мога да споделя и още нещо....като отидох в магазина поисках среща с техник за консултация та той се оказа разбран човек и след като обясних че ми трябва ЛЕК инвертор ми препоръча KITin 190 ако става въпрос за производство ......и KITin 165.....за монтажни работи...аз бях приготвил 1500 лв...за инвертор(толкова ми беше писнало от Кракрата) и попитах за KITin 170 TIG LA но техника който ремонтира апаратите ми каза да избирам между 165 и 190 ......тези били най редките от рекламации....надявам се това да е от полза за колегите......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X