Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

А случайно да си разбрал че ЦО-та не правя? Тях само ги ремонтирам.
    Или пак си правим вятър на устата опс... на клавиатурата
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
      А случайно да си разбрал че ЦО-та не правя? Тях само ги ремонтирам.
      Или пак си правим вятър на устата опс... на клавиатурата
      Знам ,но въпроса бе точно за телеподаващо.....по точно за комбинирано такова!
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

И за работата му при понижено напрежение!!!
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Вече имам лични впечатления от няколко машини.Чакам оферта с някои допълнения за машината,която ми хареса най-много и задължително ще се похваля ако има сделка.Лошото е,че навсякъде се правят демонстрации само с газови смеси,а аз ползвам само чист въглероден двуокис и не знам как ще се държи същата машина с този газ.Разлика ще има и в провара и въобще в начина на работа,но просто нямам къде да зареждам смес за сега.Ще се пробва.

Коментар

Ако бях на твое място, щях да си мъкна с мене по огледите една малка бутилка с чист въгледвуокис. И това го казвам съвсем сериозно.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Само това не съм правил,колега,но идеята ти хич не е лоша.Вероятно ще ми спести известни рискове и главоболия.Аз и без това въртя две малки бутилки за работа,че голямата няма пренасяне,а аз обикалям много.Не ми е дошло наум да ходя по магазините с бутилка в багажника,честно казано,но пък по изложенията няма как да я внеса.Ще видим.
              Последно редактирано от KOVESLAV; 01-10-16, 21:09.

Коментар

Не ми е дошло наум да ходя по магазините с бутилка в багажника
                Ако знаеш колко хора ходят, не е срамно и страшно.
                Даже парчета желязо или халумин си носят.

Коментар

Първоначално публикуван от KOVESLAV Преглед на мнение
                  Вече имам лични впечатления от няколко машини.Чакам оферта с някои допълнения за машината,която ми хареса най-много и задължително ще се похваля ако има сделка.Лошото е,че навсякъде се правят демонстрации само с газови смеси,а аз ползвам само чист въглероден двуокис и не знам как ще се държи същата машина с този газ.Разлика ще има и в провара и въобще в начина на работа,но просто нямам къде да зареждам смес за сега.Ще се пробва.
                  Със сигурност ще има разлика ,но то ще точно поради това че ще използваш СО2 .Според мен по важното е машината да се държи добре при различните настройки и не капризничи, а също и да работи добре и в различните режими.Ако ще мъкнеш бутилка с CO2 вероятно ще ти си наложи и да пробваш и с две дебелини тел- 0,6 и 0,8мм.
                  Когато купувах комбото от ВИКИ Б аз също го пробвах само с газова смес ,и с тел 0.8 и се държеше перфектно, после като заработих само с СО2 установих разлика най вече, при най ниския и най високия ток. В средните нива на тока работи перфектно. Проблема при високия ток са многото пръски и по слабия провар,но причината за това в никакъв случай не е в машината.
                  https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                  https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Здравейте, някой има ли впечатления от новите машини на Данчо (ДЕЛ) ?

Коментар

Първоначално публикуван от RGIvoD Преглед на мнение
                      Здравейте, някой има ли впечатления от новите машини на Данчо (ДЕЛ) ?
                      В работата вече може би около 4-5 години работим с голяма (250А трифазна) телоподавка на ДЕЛ (м/у другото, Данчо вече не работи там) ... Най-често го мъчим, като правим валове за стендове за прегледи на коли, което е по 50-60метра заварка на 1 вал, непрекъсната заварка на машина, която го прави на спирала през 10мм. на сила почти 180-200А (30мин непрестанно заваряване, само се спира да се почисти човката) (има си уредчета за А и V) Вече има зад гърба си над 200-250 направени валове, а отделно колко съм заварявал с него с 1-ца на почти макс самите стендове... Единственото нещо което е, че преди около година им го закарахме за да сменят един кондензатор, че се беше надул и едни връзки на 3-те фази се бяха стопили от зоренето и работеше само ан 1-2 фази...Нищо друго не е давало ядове, разбира се скапах един шланг, както и имаме по-мощен за валовете, но това си е консуматив... иначе почват да насичат вътре в бронята...
                      За тази машинка мога да кажа, че работи безпогрешно. само чат-пат я отварям за продухване когато се сетя, понеже доста храхоляк събира
                      Моите снимки...
                      https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                      https://500px.com/ivankoo

Коментар

Мисълта ми беше за новите му но машини от както се е отделил? За старите и аз само добри отзиви чувам .

Коментар

След известни проби по изложенията и магазините и аз имам нова придобивка.Вече започвам да "лобирам" с добри отзиви за новите машини на АИГ.От няколко седмици работя със 160А комбо с вградено пелоподаващо(не е модулна).Невероятно компактна,удобна и практична машина.До тук съм работил само на черно,тепърва ще правя проби с алум. тел и т.н.Но пък вече издухах една ролка тел 0.8 и 3-4кг електроди и мога да кажа че работи много добре.Машината е лека,пренася се съвсем спокойно,заредена с 5кг. ролка.Собствената и тежест незаредена мисля че е около 7-7.5кг. Работи много добре с базични електроди,а показанията на дисплея са доста близо до истината и много лесно и бързо се свиква с необходимите настройки за различни ситуации. Повече отзиви мога да дам след малко повече стаж и експерименти,но до тук съм очарован от тази техника.Много приятна и полезна екстра е изключването на охлаждането след като охлади.Всъщност при работа с прекъсвания,например епизодично до електрод-електрод и половина 2,5 или 2-3бр електроди 2мм,или при къси епизодични шевове с телоподаващото при ниски работни напрежения,при тези околни температури вентилатора изобщо не се обажда. Така машнита не "досажда" с шум,докато се подготвят детайлите,а и много по-важното-не засмуква прахоляците по време на подготовката.
                          Работата със самозащитния тел пак от тази фирма много ми хареса,особено при ремонтна дейност или някакъв монтаж.Машината заредена с малка ролка такъв тел е много лека и мобилна и готова за каквато и да се наложи работа и по двата метода при всякакви условия и работа на открито.Шлаката от шева на този тел пада мигновено само с телената четка,а цената му вече е изгодна,според мен.

Коментар

Здравейте колеги!
                            Ще минавам на по-мощна машина за заваряване (телоподаващо), след като си продадох Енхелчето ... та сега съм пред дилема какво да е ...
                            Като традиционалист не ми се минава на инверторно и се колебая коя от нашите марки да избера (да подпомогнем нащо си произодство с някой лев)
                            Та дилемата е трифазно или монофазно 200А телоподаващо ли да е при положение че няма почти никаква разлика в цените.
                            Приемам всякакви мнения за да мога да взема адекатно решение
                            Благодаря предварително !

Коментар

Първоначално публикуван от mani_is Преглед на мнение
                              Здравейте колеги!
                              Ще минавам на по-мощна машина за заваряване (телоподаващо), след като си продадох Енхелчето ... та сега съм пред дилема какво да е ...
                              Като традиционалист не ми се минава на инверторно и се колебая коя от нашите марки да избера (да подпомогнем нащо си произодство с някой лев)
                              Та дилемата е трифазно или монофазно 200А телоподаващо ли да е при положение че няма почти никаква разлика в цените.
                              Приемам всякакви мнения за да мога да взема адекатно решение
                              Благодаря предварително !
                              За мен от БГ производителите на трансформаторни,фаворит е Харко.Не виждам само защо искаш да се мъчиш с трансформаторна машина.
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

До колкото занам наличиете на метален прах е проблем за инверторите, а в гаража ми има голямо наличие на такъв .... освен това имам предрасъдаци и искам да заложа на доказаното в областта. Миля че трифгазните трансформаторни са с най-дълаг живот, а това не е инвестиция която се прави всеки ден... също така нямам конкретно предназначение ... налага ми се да заварявам както 1-2мм така и по-дебели шини затова и искам минимум 200А ... и също съм се насочил към Харко ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X