Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо ми пращи СОто?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо ми пращи СОто?

И при нас не пълнят,препродават с 30-40% надценка,за целта ходя в Шумен,но и там са само обменни на Месер.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

И моята Струна 250А започна да пръска повече от нормалното.
      Върху изправителния блок има една лустерклема, свързана накъсо с тънко парче проводник в ролята на предпазител. Въпросният беше нагорял. След смяната му, барабар с клемата нещата се нормализираха.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
        И при нас не пълнят,препродават с 30-40% надценка,за целта ходя в Шумен,но и там са само обменни на Месер.
        Пламене, свържи се с дедо поп от бара, той точно с това се занимава, ще намерите общ език. Аз за моята заварячка не съм ползвал друг доставчик на газ, и съм доволен.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ясно по провинцията понеже са монопол си правят каквото искат .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Добре де от какъв зор ще прехвърляте газове в домашни условия ? Сега на всеки пункт имаш ли заверена бутилка ти я пълнят . За последно съм преливал кислород в началото на демокрацията уреда "айдук" още се подмята из работата .
            Правилно ВИ отговориха за причината.
            При мен ,абонаментните бутилки "седят" укрепени и "вързани" със синджири,а прехвърлям в по малки за работа и мобилност.(както правят повечето колеги)

Коментар

В работата сме на абонамент от Месер . Моите три малки бутилки две за СО2 и една за Ar са изпитани ; заверени в Месер и са с техни кранове . Поне до миналата година когато ходих при тях за последно зареждаха каквото им занесеш . Имаше доста чужди бутилки . При тях ходех само за Ar но сега и него го поръчваме в голяма бутилка . СО2 зареждам в един пункт на Бистришко шосе над Т.Г. просто ми е по близко но те се водят пункт за обслужване на пожарогасители и с други газове не работят . В провинцията защото са монопол си правят каквото искат . Няма ли вариант да ги натиснете чрез КЗП ? Това си злуопотреба с монополно положение тука понеже има доста зарядни станции и като ми откажат ще отида на "Сточна гара" или в Люлин където с кеф ще ми вземат парите .

Коментар

С цо-2 то няма проблем,има поне на 4-5 места само на един булевард ,имам три заверени и проверени бутилки,но тръгна ли с колата преливам в една малка,май 5 кг. За аргон и коргон ще му мисля тепърва !Краси,тая голямата ти я карат или ти ходиш да я сменяш ?Бая чанч ми се види да я товаря в багажника !

п.п Видях някъде да се продават бутилки с аргон за заваръчни машини по 2 кг. на цена към 30 и нещо лева ,имат големината на голям дезодорант ,сега ще метна снимка !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:45522637_1_800x600.jpg
Прегледи:1
Размер:177.0 КБ
ID:5611215

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:45522637_4_800x600.jpg
Прегледи:1
Размер:176.3 КБ
ID:5611216

Питах голегата дали не ги продава,но ми отказа,били само комплект,така или инъче ги има в магазин ако ти трябват,това за Краси (Traveling)
                При мен имам място и да я мушна вътре в машината дори,за моите монтажни работи е приказка !
                Последно редактирано от Roninn; 15-09-14, 22:18.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

.... В провинцията защото са монопол си правят каквото искат . Няма ли вариант да ги натиснете чрез КЗП ? Това си злуопотреба с монополно положение тука понеже има доста зарядни станции и като ми откажат ще отида на "Сточна гара" или в Люлин където с кеф ще ми вземат парите .....
                  Извинявай , ама като не си наясно , що пишеш глупости ?
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

С какво не съм наясно ?

Коментар

С какво не съм наясно ?
                      С това , което съм цитирал в карето : и за "провинцията" и за "монополите" и за КЗП.
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Преди малко минах през един от магазините на редко,имаха кранове,цената добра,обаче нито един от тях нямаше клапан,единия за цо-2 ,един модел за аргон,и един за кислород,разликата е в диаметъра на изхода за манометрите,та може ли да има кран конкретно за аргон без предпазен клапан ?
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          С цо-2 то няма проблем,има поне на 4-5 места само на един булевард ,имам три заверени и проверени бутилки,но тръгна ли с колата преливам в една малка,май 5 кг. За аргон и коргон ще му мисля тепърва !Краси,тая голямата ти я карат или ти ходиш да я сменяш ?Бая чанч ми се види да я товаря в багажника !

п.п Видях някъде да се продават бутилки с аргон за заваръчни машини по 2 кг. на цена към 30 и нещо лева ,имат големината на голям дезодорант ,сега ще метна снимка !

Питах голегата дали не ги продава,но ми отказа,били само комплект,така или инъче ги има в магазин ако ти трябват,това за Краси (Traveling)
                          При мен имам място и да я мушна вътре в машината дори,за моите монтажни работи е приказка !
                          За CO2-как да е - ще изкарат прилично време заради течната фаза. Ама с аргон/коргон не ги виждам. Като знам за колко време свършва бутилка като за пожарогасител, и то в помещение на завет, навън им давам час-два малко по-интензивно заваряване, и са аут.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            може ли да има кран конкретно за аргон без предпазен клапан ?
                            За аргон са БЕЗ клапан. За CO2 са с клапан.

И да, може - вместо клапан, правят целия кран за еднократна употреба - самия му корпус някъде има отслабено място и го играе клапан.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

До колкото съм запознат крановете за аргон нямат предпазен клапан и са със същите резби както при СО2. Редуцир вентилите са еднакви, но с две скали за съответния газ. С пълненето на СО2 е лесно, но аргона при нас е мисията невъзможна за любителски цели. Имам няколко познати, ноито ползват и единствената възможност е бутилка под наем. Аз обаче ползвам една голяма и една средна бутилка СО2 за около година. Сега от както почнах работа много рядко се случва да работя. Иска ми се да си взема инвертор с аргон, но проблема ми е газа.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                                С пълненето на СО2 е лесно, но аргона при нас е мисията невъзможна за любителски цели. Имам няколко познати, които ползват и единствената възможност е бутилка под наем.Иска ми се да си взема инвертор с аргон, но проблема ми е газа.
                                Под наем нещо не върви,пълна-празна трябва да я върнеш в края на месеца,поне в Силистра е така.За целта ползвам бутилки на "депозит" от Шумен,внасяш 100лв плюс цената на газта която искаш.Ползваш докато ти е кеф,6м,година,отиваш избираш модел газ,плащаш и ти дават заредена бутилка която ползваш неограничено време и така докато в един момент се откажеш от услугата,след представяне на ордера от депозита ти връщат 100-те лв.Работят и със лични бутилки,след хидропроба и евентуално кран(и двете услуги се заплащат по тарифа),ти дават обменна бутилка със съответният газ.Аз лично си реших проблема с една на депозит и три мои,ходя веднъж годишно,зареждам две 8 куб аргон(с предварителна уговорка),една СО2,и една феролайн(коргон),стигат,все пак не заварявам по цял ден,но понякога се налага.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X