Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Давайте акъл

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Давайте акъл

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    По принцип тези блокове са с малко калпава отливка . Виждал съм заварени още веднага след отливането . На времето ги лееха във ВАМО и мисля че още някъде в Плевен или Враца .
    ЧЛК "Веслец"-Враца. А някои дори отиваха обратно в пещтта.
    Заварете го и успех!
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Заварявай ! Преди години забравихме ЗИЛ- а с вода и напролет ливна като лейка . След заварка , хем не от баш заварчик, работи вече десетина години !
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
        ....ЧЛК "Веслец"-Враца. А някои дори отиваха обратно в пещта.
        ....!
        Доста дипломатично си го написал Вероятно да не би някой Тома Неверни да те обвини в крайности .
        ....а истината е че тези "някои" , които отиваха обратно в пещите понякога при определени плавки стигаха до 75% брак .
        Иначе във ЧЛК-то си имаха дори щатни заварчици , чиято задача беше да "замазват" с електроди видимите шупли по блоковете . Толкоз за качеството !

ПС.
        .... Особеностите на заваряването на чугуна са ми до болка познати .
        Да си някой , който не прави разлика между лепене и заваряване - разбирам . При положение обаче , че си наясно за какво иде реч и че ще си го направиш - направо не ми е ясно защо си пуснал тази тема ?!

Но тъй като и така и така си чешем пръстите , ще ти напомня 3 неща :

1. Преди заваряване трябва да имаш химически чист метал . Как ще го постигнеш си е твоя грижа.
        2. Убеди се , че "пироните" които ще използваш имат изричното потвърждение (обикновено върху кутията го пише) , че са за заваряване " на студено". Обърни внимание и на правилната полярност .
        3. Дори да ги вадиш от току-що разпечатана кутия - мушни ги в долапа на печката и ги подсуши за около 2 часа на 120- 130 градуса . "Вързан поп - мирно село" .
        Последно редактирано от Vlado_Ts; 03-04-14, 18:31.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Тая с химически чистия метал е малко условна в случая защото имам достъп само отвън отвътре е водната риза от където ще излиза ръжда . Лошото е че нямам къде да направя проба всеки блок на тия двигатели е с уникален само за себе си химичен състав на чугуна
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

След като го заварите (с каквото имате под ръка-електрожен,телоподаващо),ако има теч се разходете до голяма бензиностанция за малко "химия".
            Разкачай радиатора и термостата и затвори водния кръг. Вода,"химия", загряване и изстиване 2-3 пъти и блока ще има еластична обвивка отвътре която запечатва всичко (намалява малко топлоотдаването)...

Коментар

Отгоре върху заварката ще го намажа с двукомпонентно лепило за метал .

Коментар

По нагоре ти бях писал за един продукт, няма заварки, няма хамалогия.
                „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                  По нагоре ти бях писал за един продукт, няма заварки, няма хамалогия.
                  Да бе, в края на краищата става дума пък и за някакъв си мотокар. И да прокапе евентуално пак там из цеха какво ще стане? Това да му е кусура. То нали от тия мотокари нищо не капе та това ще го сбърка.
                  При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Нищо няма да прокапе, просто е изпитано вече 3-та година.
                    „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Цепнатината е голяма повече от 20 сантиметра та не мога да разчитам само на химията . Другата седмица го почвам .
                      Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                      Да бе, в края на краищата става дума пък и за някакъв си мотокар. И да прокапе евентуално пак там из цеха какво ще стане? Това да му е кусура. То нали от тия мотокари нищо не капе та това ще го сбърка.
                      Само едни три вида масла щото толкова има хидравлично ; АТФ и двигателно . Вчера качвам на едно малко плевенско двутонно карче чисто нов току що закупен хидро цилиндърна управлението и с паленето обърна челното уплътнение и протече от стержена . Уж читав български .
                      Последно редактирано от sek.1; 05-04-14, 11:09.

Коментар

Отгоре върху заварката ще го намажа с двукомпонентно лепило за метал .
                        Вероятно"замазката" ще се отлепи заради разликата в термичното разширение! Вие си знаете-пробите не се броят-важен е само РЕЗУЛТАТА .
                        -Все пак не подценявайте съвременните "химии" и това което споделяме е от опит, а не защото искаме да гледаме ....

Коментар

Миналия месец лепих на "ЗИЛ"а блока на същото място и от двете страни.Купих "борчета"за дрелка и издълбах улей по пукнатината ,ограничих я с по една малка дупка в краищата.И запълних улея с "Попсипол"сивия ,двукомпонентния.20 мин.работа ,стана много здраво ,и не упуска капка.
                          ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

...... . Уж читав български .
                            Хахаххах е те такова животно няма!!!Тука истината е "Линде",иначе успех.
                            "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                            Mark Twain
                            СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                              Хахаххах е те такова животно няма!!!Тука истината е "Линде",иначе успех.
                              Знам я къде е истината щото и бях доста години началник на сервизната база . Най големия производител в Европа на кари и повдигателни съоръжения . Само че на поддръжката малките фирми не могат да им издържат виж Лидъл ; Пени ; Метро и още доста от големите работят само с тяхна техника .

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                                След като го заварите (с каквото имате под ръка-електрожен,телоподаващо),..
                                Бяха описани всякакви всевъзможни технологии ,сега остава да ни опишеш и тази за заваряване на чугун с телоподаващо....!?
                                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X