Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Давайте акъл

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Давайте акъл

Идеални условия за заваряване на чугун при сглобен двигател няма как да създам . А разглобя ли двигателя просто качвам здрав блок . От тук на сетне всичко е въпрос на проби и малко импровизация пък каквото стане .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
      Най добрата заварка на чугунени блокове за сега е с ВИГ, добавъчен материал неръждавейка. Съжалявам че не носех апарата да ви покажа такава заварка, неръждавейката най добре се смесва с чугуна, не се пука, заварява се на студено и гаранцията е близо до 100те процента. Изпробвано многократно.
      Ето ти една такава заварка !

Само че добавъчния материал съвсем не е неръждавейка !Пък и по "научен подход " не трябва да е такъв!Има специални добавъчни материали за чугун.
      При мен също е изпробвано многократно но е имало и случай в които не се получава...така че аз не бих се осмелил да твърдя че това е най доброто ...!Към всеки отделен случай подхода ,метода и технологията могат де са различни ...!
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

До тук поне в два магазина твърдят че добавъчен материал за чугун въобще няма и да си очукам електрод ако ми трябва .

Коментар

Е ,ами щом така са ти казали -очукай си електроди!
          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            До тук поне в два магазина твърдят че добавъчен материал за чугун въобще няма и да си очукам електрод ако ми трябва .
            И кво ? Ше заваряваш с гола пръчка ?!
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

-Смени магазините с вторични и "въоръжен" с флекс 1мм. диск и щом откриеш "твоята" глава или блок-режеш търпеливо лентички (Пр. 2x2 мм.)

Коментар

Колкото и да е смешно, на една хижа преди много години забравихме един москвич с вода през нощта. Получи се подобна картинка. Без много полезни ходове, му натепахме в пукнатината чамови трески плътно и се прибрахме без повече приключения. Така си изкара докато умря по друга причина.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  Това с голата пръчка аз го разбрах за доб. материал за ВИГ.

И другаде да потърсиш тел за ВИГ едвали ще намериш.

П.С. За да не пълня темата на колегата с блока реших да пиша в отделна. http://www.offroad-bulgaria.com/show...80#post2475080
                  Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Става въпрос за ВИГ метод . До работата има двама стари ВИГ заварчици преди няколко години ми завариха едни изпускателни колектори и за първи път заварката беше с твърдостта на другия материал и се работеше на фрезата с лекота . Само че и двамата не искат да чуят да заваряват чугун без предварително подгряване .

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                      .....Това с голата пръчка аз го разбрах за доб. материал за ВИГ.

....
                      Ами и аз така го разбрах , затова му се чудя на Сек-а .

В магазина му предлагат обмазани електроди за заваряване на чугун (айде дано ме е послушал и е поискал електроди за заваряване "на студено" ). С други думи : има възможност да си завари блока по класически метод , най - разпространен и с най-висока степен на вероятност да му свърши работа . Демек : т.4 от твоята тема !
                      Хеле пък при положение , че не се знае какви "каскети" са хвърляли леярите в течния чугун на великия Перкинс .

... и при цялата тази работа нашия юнак иска да очука обмазката и да заварява в аргонова защита ?!
                      И ще гони избягване на уедряване на зърната , коагулация , отделяне на карбиди по границите , крехкост на структурата в крайна сметка .... металургия нещо ?!

Понякога фолклорната самодейност е направо отчайваща .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                        -Смени магазините с вторични и "въоръжен" с флекс 1мм. диск и щом откриеш "твоята" глава или блок-режеш търпеливо лентички (Пр. 2x2 мм.)
                        С други думи, да си "набави" пръчки от чугун , които да използва като допълнителен тел при ВИГ заваряване на чугун ?
                        Това ли имаш предвид ?
                        Последно редактирано от Vlado_Ts; 08-04-14, 08:22.

Коментар

С други думи, да си "набави" пръчки от чугун , които да използва като допълнителен тел при ВИГ заваряване на чугун ?
                          Това ли имаш предвид ?
                          ES...Ганьовска алтрнатива. "Царе сме на глупоста" и правим от нищо -нещо (голямо Нищо).

Коментар

Идеални условия за заваряване на чугун при сглобен двигател няма как да създам . А разглобя ли двигателя просто качвам здрав блок . От тук на сетне всичко е въпрос на проби и малко импровизация пък каквото стане .
                            -Не мога да "вдяна",защо си отваряте цирей на г-за,с това старо и изгнило "корито". На снимката се вижда тежка корозия и по тапите. Тя машината най- вероятно е на "доизживявяне"-колкото,толкова.
                            Убеден съм ,че при тази ситуация най-изгодно е предложението на tiramisu,za за около час работата приключва и блока "получава" равномерен еластичен покривен филм от вътрешна страна. Даже отвън може да се удари една телена четка и мало черна блажна (безирена) боя. Така ще изкара до времето за Надин.

Коментар

На кара му няма нищо мотора работи перфектно просто тапите са изгнили и блока е спукан защото са го карали с вода . Този специално даже е рециклиран в Пловдив .

Коментар

Меренето на електродите не е необходимо.
                                Има нужда от работа и това е.
                                И да не се бърза. Всяко прегряване може да прецака всичко.
                                Иначе всичко е описано вече.
                                Пръчки за ВИГ може да се ползват 18/8/6. Мангана върши основната работа.
                                АИГ-Заваряване ООД
                                Заваръчни апарати "DEL"
                                http://www.aigwelding.com
                                0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X