Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво може да се изцеди от "Кракра" ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво може да се изцеди от "Кракра" ?

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Според братята арменци в една голяма трифазна Кракра има чисти 70 килограма мед . От там нататък всичко останало .
    Това от 500 амперовата кракра ли?
    0 8 76 36 8 542

Коментар

В саксията са почети 3кг мед. Там от опит го знам. В университета не вярвам да продават машина под стоноста и на скрап, при положение че е работеща. Тежкото в случая не е от медния проводник, а от стоманената сърцевина.

Коментар

Баф ли го , може и бетонен бордюр да слагат вътре , ма все тая .

Одеве погледнах в склада , където събирам машини за музей на фирмата . Имам една Кракра Г500 с отделен модул за телоподаване и една Кракра Т500 , монофазна . Разликата в килата е 30-40 в полза на МИГ/МАГ-а . Иначе е към 220 кила.

Подмята ми се и една монофазна 160А , като тая за която ( вероятно) говори колегата в първия пост .
        Почети ( както казва Димич) 10 кила мед . Поне на око де .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
          Това от 500 амперовата кракра ли?
          Да за тях ставаше въпрос . Братята арменци от Самоков са търговци като не могат да го продадат на далавера като цяла машина го размотават на мед . Доста машини са продали на скрап така че трябва да са наясно . Аз имах два правени от мен преди много години единя успях да го продам като работеща машина но за другия не се намери мераклия да даде някой лев а на мене сърце ми не даваше да го размотая работещ за вторични та го подарих на един приятел .
          Последно редактирано от sek.1; 04-02-14, 17:59.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
            Тежкото в случая не е от медния проводник, а от стоманената сърцевина.
            Обикновено е обратното.

Коментар

Един колега продаде три 500А Кракра на скрап, излизаше по-голяма далавера отколкото като машина. Толкова за машините с траф, вече са минало. При нас на 30 инверторни се продава една саксия с траф.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                Един колега продаде три 500А Кракра на скрап, излизаше по-голяма далавера отколкото като машина. Толкова за машините с траф, вече са минало. При нас на 30 инверторни се продава една саксия с траф.
                Това го чета за ....пореден път, и ти сериозно ли твърдиш ,че идват хора и дават 500лв за траф-електрожен????
                "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                Mark Twain
                СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                  ти сериозно ли твърдиш ,че идват хора и дават 500лв за траф-електрожен????
                  Изненадан ли си?

Голям брой хора са готови да опъват жили, да лепят електроди и да горят бушони, да свършат 5-7 пъти по-малко работа, само и само да не научат 5 нови думички. И такива си купуват електрожен рядко, просто защото нямат пари, а и на дядо Кракрата още не са я откраднали циганите.

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                    Това го чета за ....пореден път, и ти сериозно ли твърдиш ,че идват хора и дават 500лв за траф-електрожен????
                    Да, има такива които дават 420 лв за 160 или 480 лв за 180А машина с траф. Обикновено ги гони някава носталгия по миналото и са работили с такива. Който разбира и иска да се учи като пробва инверторна машина не иска да гледа саксията. Наскоро даже имаше един клиент искаше много машини с траф за Ирак пак защото навремето...Производителя в Дивотино няма капацитет за голямо производство, документация и др. и пропадна работата. Изобщо българските производители без да конкретизирам са гола вода в повечето случаи. Повечето си ползват някаква открадната технология и не се учат от пазара. Отделно нямат усет за това да направят машината ако не красива, то поне прилична. Виждал съм ръкохватка на телоподаващо от пластмаса на футболни топчици, черен кабел с бял щепсел и т.н. Един производител му обяснявах доста време че не може заваръчните машини да са в зелен цвят като селската порта, защото конкуренцията му ги боядисва свежо и прахово, сега са оранжеви. Някои слагат такива кабели че зимата на студа не можеш да ги разгънеш. Трябва да се попива информация от клиента какво не му харесва и не му е удобно, обикновено като ти кажат двама/трима че нещо не е така ти трябва да го направиш както им е удобно. Много е важно машината да е удобна за работа. Ако на вас ви дам едни кубинки и след това маратонки такава е разликата между един български с траф и хубав инверторен за подобна цена.

Коментар

• От: Какво може да се изцеди от "Кракра" ?

Ерата на трансформаторните заваръчни апарати за мен приключи преди 6-7 години . Зимата на покрива трябваше да заварявам едни откъснати опори на една аспирация и за малко да се изтърся съсе кракрата от покрива добре че се бях вързал . На другия ден отидохме с един приятел до Драгозов и се обзаведохме с Джисми 165 . В последствие той си купи за фирмата още едно а аз си купих Сталверк . Двата мои трансформаторни заминаха а с тях и проблемите . Преди като заварявах на село гасех телевизорите на съседите и за няколко изгорени електрода обикновено правех по 2-3 предпазителя и онасях псувните на половин село . Сега с инвертора работя кабел 2.5 квадрата и грижи нямам .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Хубаво си пишем тука, ама дано го разбере и колегата с 12кг, супер електрожен
                        Че има хора и се подвеждат по такива изявления...
                        Панайот Бърдарски
                        0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                          Да, има такива които дават 420 лв за 160 или 480 лв за 180А машина с траф.
                          При нас в Русе имам един познат, който продава чисто нови със 100лв по-ниска цена. Съответно 320лв за 160А и 380лв за 180А. Занимава се с пренавиване на бубини е е един от най-добрите бубиньори в Русе.

Коментар

Моята е 180 а и я купих за 480 lv. От колегата Драгозов В момента е непродаваема,чат пат я ползвам
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Моята Кракра 160А я купих от един пияница за 100 лв.. Нямам никакво намерение да се разделям с нея..........

Коментар

Е то да се разделиш с нея има два начина-да я подариш на някой или да я върнеш за скраб....
                                "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                                Mark Twain
                                СтоЕнчA

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X