Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво може да се изцеди от "Кракра" ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво може да се изцеди от "Кракра" ?

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
    Старите Кракри, които са били в читави ръце, са изгорили тонове електроди.
    ...и неизброимо количество контакти. В нашия цех нямаше един читав останал.

Много зависи как лежи върху земята.
    Заварчика или електрожена?

...и много по-лек
    При точно тоя вид техника, по-лек почти без изключения е синоним на по-кекав.

, никога не бих сменил за инверторна реплика.
    Защо? Какво прави по-добре от инвертора, освен горепосоченото горене на контакти в промишлени количества?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Говоря за правен, 12-13кг., на който ПВ е близо 100% при 120А., и сравнен с боклук за 250-300лв., но за сметка на това инверторен. А за кракрата съм писал и по-рано, че не е електрожен, но пък и не чак толкова, колкото се плюе.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

А за кракрата съм писал и по-рано, че не е електрожен, но пък и не чак толкова, колкото се плюе.
        Кракрата може каквото може. Въпроса е с какво се сравнява. Просто да си купиш кракра от магазина към днешна дата е нонсенс.

Относно правеното, тежащо 12кг., ще ми се да видя как заварява нон стоп 10 минути на 120А. С нормална домашна работа трудно ще я натовариш и на 50%. Отделно дето просто има неща, дето при трансформаторна машина няма как да се случат. Физика. Със сигурност все ще се намери боклучав инвертор, дето да е по-зле от него, ако това е целта на мероприятието. Както и ще се намери 5-6 килограмов не-боклучав такъв дето ще му отвее плявата по всички параграфи без изключение.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има неща, които трябва да се спазват при изработването на всеки трансформатор и някои електродвигатели. Тенекето качествено, правилно скроени ламели (посока на валцоване), недопускане на мустаци, едностранно лакиране. Проводниците от добра мед с подходящите изолации, навиването по правилен начин, междуредова изолация (ако тази на проводника, след изпичане не е достатъчна), бандажиране, лакиране, вакумиране, изпичане,балансиране. Добри и надеждни връзки, влагоизолирани след монтажа. Начин на разположение в крайното устройство. Тези минимални изисквания, ако конструкторите са си свършили работата, са задължителни. Поразпитай кой у нас е работил така, а разгледай кракри-те и разни други , и ще намериш доста отговори. Аз ни най малко не съм фен на тези изделия, още повече, че кракра никога не съм имал, а и винаги е била неестествено скъпа.
          Даника

Коментар

аз затова искам да си взема инвртор ама пусти парички. А как щях да се мина със тия хасковските

Коментар

Говоря за правен, 12-13кг., на който ПВ е близо 100% при 120А., и сравнен с боклук за 250-300лв., но за сметка на това инверторен. А за кракрата съм писал и по-рано, че не е електрожен, но пък и не чак толкова, колкото се плюе.
              100% ПВ от трансформаторен при това монофазен е невъзможно да извадиш дори и в първите 30% от работния диапазон .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колега по форум veskov, Имам само един въпрос към теб - Някога заварявал ли си с ЧИТАВ инвертор? Не от 180лв ....
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

Изобщо не ми е минало и за миг през акъла, че могат да сравняват двата вида машини. Говорим за недостатъците, дължащи се на конструктивни решения и практическо изпълнение, и единствено и само за тази, от темата.
                  п.п.С инверторните всички вече могат да позалепят нещо.
                  Даника

Коментар

Да, а по-истинските могат и да заваряват по-продължително от твоя 12кг електрожен без да се сетят да изключат по температура. Не сравнявай несравнимото.
                    Един нормално направен инвертор с тегло около 5 кг има практически 100% Време за работа при 120-130А Това не се постига с 12 кг. електрожен! Вярвай ми. Знам какво говоря.
                    Освен това заради конструктивните различия, инвертора много бързо за 1-3 мин. въстановява своята работа, което е немислимо при стандартния заваръчен трансформатор.
                    Панайот Бърдарски
                    0887 60 77 22

Коментар

.... Говорим за недостатъците, дължащи се на конструктивни решения и практическо изпълнение, и единствено и само за тази, от темата.
                      ......
                      За недостатъците , дължащи се на конструктивни решения на тази от темата , гледам че сме изписали 3-4 страници .
                      В резултат : колегата , пуснал темата , си е купил МИГ/МАГ машина преди доста време .

.... но понеже гледам , че говориш и друго :

[QUOTE=veskov;2415662]....Говоря за правен, 12-13кг., на който ПВ е близо 100% при 120А....../QUOTE]

... та за да има трансформатора близо 100 % ПВ при 120 А , това означава , че трябва да е "направен" така че максималната сила на тока да му е близо 250 А . .... което пък не знам как ще го докараш до 12-13 кг. , след като подобна стандартна "Кракра" тежи над 120 кила.
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Нито една конструктивна грешка не бе спомената, да не говорим за практическата реализация и разликата в годините.
                        В тона на темата- 100% беше, че на практика може по цял ден да се работи с 3,25.
                        п.п. това вече не е по наука:ПВ-то колко е никой не е мерил, но не е загрявал над 65 град.Ц, т.е. не е изключвал( на толкова бяха настроени защитите).
                        Даника

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

... та за да има трансформатора близо 100 % ПВ при 120 А , това означава , че трябва да е "направен" така че максималната сила на тока да му е близо 250 А . .... което пък не знам как ще го докараш до 12-13 кг. , след като подобна стандартна "Кракра" тежи над 120 кила.
                          Според братята арменци в една голяма трифазна Кракра има чисти 70 килограма мед . От там нататък всичко останало .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Верно ли има толкова мед?Имам един трифазен тука и при най малкото свободно време ще бъде разкостен

Коментар

Ако са 70кг мед по 8лв са 560лв. При нас в университета ги продаваха на търговете с начална цена 250лв. Не вярвам да има толкова много мед. 10-тина кг може да са.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                                Ако са 70кг мед по 8лв са 560лв. При нас в университета ги продаваха на търговете с начална цена 250лв. Не вярвам да има толкова много мед. 10-тина кг може да са.
                                10-ина килограма може и да са в саксиите. Говорим за трифазна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X