Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво може да се изцеди от "Кракра" ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво може да се изцеди от "Кракра" ?

Няма никаква тайна.......всеки по-стар заварчик знае как става пениза (аз от тях знам). Тези дето са се хванали направо за инвертора може и да не знаят как.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
      Няма никаква тайна.......всеки по-стар заварчик знае как става пениза (аз от тях знам). Тези дето са се хванали направо за инвертора може и да не знаят как.
      Абе аз пениза го мога на променлив ток , ама с трифазна машина , затова ми стана любопитно за саксията.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

И как точно се изкарва променлив ток от трифазна машина?

Коментар

Защо? Какъв е проблема?
          А може би питаш за пулсации...или???
          Панайот Бърдарски
          0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            И как точно се изкарва променлив ток от трифазна машина?
            Баф ли го ?! Ама на пипане прилича на променлив .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Трифазните схеми са смислени само ако има изправител след тях. Иначе все едно можеш да ползваш само едната фаза.

Тва ако не става дума за мотор-генератори де. Ама те пък по определение са постояннотокови.

Коментар

Тежките дърти 500 амперови Кракри работят на две фази и нула ,така също изрично бях посъветван сигурно пет пъти, как да свържа и моя норвежки кютюк преди години ,че и още стои написаното с боя на задния капак.
                Но това е добре за село, че цяла зима едната фаза от трите според фазомера стана нула.

Коментар

Тези 500А работят и на монофазно. Само трябва да се "бръкне" между първичната намотка и да се изкара среден извод.

Коментар

Първоначално публикуван от raico Преглед на мнение
                    Тези 500А работят и на монофазно. Само трябва да се "бръкне" между първичната намотка и да се изкара среден извод.
                    Не съм на Ви с тоците, но едва ли така ще може да се изцеди ампеража.
                    Топмака тежък дето го местя ненужен си е трансконтинентален или кеф ти 440 волта в ЮК- има таблица как да се променят кабелите според различните волтове в страните, сега ми е на 380 и минимума е 240 волта, няма 110 за Япония или Щатите. Вярно , че някой е мислил докато го е измислил и малко занапред, иначе си е пак тип Котва и са две бубини свързани последователно.Но това няма умиране или има душа поне мост и половина да завари като Форт Рейлбридж- дето свързва южен и северен Куийнсфери в Единбург,ако ги нямаше нитовете.

Коментар

Първоначално публикуван от тихич Преглед на мнение
                      ...няма 110 за Япония или Щатите...
                      Поне в щатите 110 волта ползват само за любителски нужди. Иначе си имат и 220 за големи консуматори. На който му трябва де. Даже онякога разни печки, климатици и прочие полюции с по-голяма мощност са си на отделна инсталация, вързани към 220.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе аз пениза го мога на променлив ток , ама с трифазна машина , затова ми стана любопитно за саксията.
                        А сега им кажи за монофазнияя.............

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Поне в щатите 110 волта ползват само за любителски нужди. Иначе си имат и 220 за големи консуматори. На който му трябва де. Даже онякога разни печки, климатици и прочие полюции с по-голяма мощност са си на отделна инсталация, вързани към 220.
                          110 волта са задължителни заради безопасност на труда в индустрията, но при флексове или ръчен ел инструмент- това си е закон не само за Щатите, но и за ЮК, но не важи за заваръчните апарати.

Коментар

монофазната кракра съм си я направил с аргонова ракохватка и заваря много добре алуминий

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X