От: Какво може да се изцеди от "Кракра" ?
Колега, имаш ли опит с базичните електроди? Защото ако нямаш-паленето без да залепне си е проблем. С повечко опит запалва, но си трябва работа.
Дросела дори и слаб да е-пак ще има някакво подобрение спрямо работата без него, па макар и с изправен ток. За параметрите му не знам точно, само знам, че колкото по-голям-толкова по-добре. Важното е да има голям магнитопровод(ламелите в средата на намотките), и по-дебеличка шина през която да минава заваръчния ток.
Това на снимките не са шевове от базичен електрод.
Колега, имаш ли опит с базичните електроди? Защото ако нямаш-паленето без да залепне си е проблем. С повечко опит запалва, но си трябва работа.
Дросела дори и слаб да е-пак ще има някакво подобрение спрямо работата без него, па макар и с изправен ток. За параметрите му не знам точно, само знам, че колкото по-голям-толкова по-добре. Важното е да има голям магнитопровод(ламелите в средата на намотките), и по-дебеличка шина през която да минава заваръчния ток.
Това на снимките не са шевове от базичен електрод.
Тези са с Вежен. С НОРД правих теглича за голфа, все пак там има динамично натоварване. И за другото си прав- когато поработя известно време му свиквам, но ако скоро не съм заварял си е терсене. Иначе за тънки ламарини - гори ги- правих едни гаражни врати, скарата от тънкостени профили 4*3 см без проблем, но ламарината - малко да задържиш и прогаря
Коментар