Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво може да се изцеди от "Кракра" ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво може да се изцеди от "Кракра" ?

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение

пп Това нещо едва ли ще заваря алуминий , може да си ,,пръцка'' ама не и да заваря ,имаме две ЦО едното е 6500лв другото е 13 000 марка фронюс .Малкото заваря алуминий но трудно, и шева не става като трябва, а да не казвам че след време загрява шланга и телта направо си спира колкото и да натягам ролките ,но другото е друга бира шланга е с охлаждане от антифриз и допълнително се вкарват параметри на тока за да изгладиш самото заваряне .
    Човека при покупката е пробвал машината и на желязо и на алуминий и на алпака!

Първоначално публикуван от vasil1977 Преглед на мнение
    Машинката я пробвах с желязо , алуминии и алпака/неръждавейка.С всички тях се представи добре при пробите на елементи с дебелина до около 3мм. При разучаване на технологията МИГ/МАГ със сигурност ще се справя по-добре.
    Отделен е въпроса колко пъти и дали изобщо ще се наложи да заварява алуминий !?
    Все едно да си купиш моб.тел последен модел с много екстри пък да го ползваш само за разговори!
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
      ...защото ако съм добър може да го направя със самоделка,доста по добре,от специалиста със скъпият апарат,който е заварявал само калници на коли !
      Точно тук бъркаш, както и много други. Ако "специалиста" е заварявал само калници на коли е специалист само в заваряването на калници на коли, и нищо повече. Съвсем резонно нищо чудно да се издъни с асмалъка. Обаче ако насреща ти има истински професионалист, нищо чудно да те отвее не само с неговата машина за 20 бона, ами и с твойта собствена. Владо за това се дразни, и го разбирам.

ПП: И стига с тая алпака. Някога и аз не знаех че неръждавейка е различно - почвайте ме и мен по случая, щом смятате че сте го знаели от ранна детска възраст.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А НЕПОСТОЯНЕН ТОК има ли?

пп Това нещо едва ли ще заваря алуминий , може да си ,,пръцка'' ама не и да заваря ,имаме две ЦО едното е 6500лв другото е 13 000 марка фронюс .Малкото заваря алуминий но трудно, и шева не става като трябва, а да не казвам че след време загрява шланга и телта направо си спира колкото и да натягам ролките ,но другото е друга бира шланга е с охлаждане от антифриз и допълнително се вкарват параметри на тока за да изгладиш самото заваряне .
        А дали наистина не заваряват или няма кой да ги настрои и подготви, е съвсем друг въпрос. Самото ти изказване за натягането на ролките говори достатъчно.

Иди на демонстрация да ти "изпръцкат" няколко шева с машина за доста под 2000лв., и после пак ще си говорим.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...Колегата сега навлиза в материята,и трябва да се насърчи....
          Лично аз откакто пиша в този раздел , все това се опитвам .

Защото ...

... и великите са почнали от някаде,и то не е от най-високото стъпало,колкото и да им се иска да забравят тези моменти!!!....

Този момент не само не ми се иска да го забравя , а напротив : помня г о много добре : Навремето отидох при един сърбин , дето и к.... му е заварчик и му рекох : "Брато , инженер съм по заваряване , на теория всичко ми е ясно , но искам да ме научиш да заварявам ! " Човекът имаше мерак и ме научи ! Това аргонодъгово .
          По подобен начин се научих и на обмазани електроди . При заварчик , дето цял живот е висял по скелетата на националните обекти , а дефектоскопистите - все по петите му .

Затова в последно време взе нещо да ми омръзва . Няма нищо срамно колегата , който не знае да заварява , но има мерак да каже : Приятели , иска ми се да се науча , но нямам пари за курс . Кажете поне какво - що като основа .
          Вместо това зачестиха темите с питане : Каква машина да си купя ? Още н е знам да заварявам , ама ....и т.н..... подобно на раздела "Какъв джип ще е подходящ за мен. Имам Х хил. лева . .... ама дали изобщо се е качвал на джип , дали е затъвал в калта , или се надява единствено да рути мацки пред кафенетата ...
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

[QUOTE=Vlado_Ts

Вместо това зачестиха темите с питане : Каква машина да си купя ? Още н е знам да заварявам , ама ....и т.н..... подобно на раздела "Какъв джип ще е подходящ за мен. Имам Х хил. лева . .... ама дали изобщо се е качвал на джип , дали е затъвал в калта , или се надява единствено да рути мацки пред кафенетата ...[/QUOTE] ...................................................................................................................................................... ......................
            Напълно те разбирам колега,и съм съгласен до болка с теб, но като гледам това е масовият подход на младото поколение,явно се възприемат нещата по друг начин,затова според мен,ако има и малко желание човек би трябвало да се насърчи, не трябва- " да се спира на птицата полета",все пак форума е да си помагаме,пък после който успее дано достигне висшият пилотаж,но все от някъде трябва да се започне отнякаде.

Коментар

Независимо с какво си се учил и къде си стигнал,"Кракра"си остава един стабилен и жилав агрегат,често си работя с един служебен не го спирам по цял ден ,когато съм на ниско ,на високо и по покривите с инвертор или аргон ,когато се работи неръждавейка!На Колегата с новият апарат му пожелавам успешна и без аварийна работа ,дори и като хоби,бързо разучаване на апарата и натрениране на ръката,всичко зависи от тебе!Попадал съм на Колеги дето нямат нищо общо със заваряването,но имат желание и усет и се учат,като начало им давах маска да гледат, след това ръкохватката и като има желание нека се развива ,с електрожена винаги можеш да си свършиш нещо в къщи,дори да не си професионалист!
              Последно редактирано от faster; 15-10-12, 19:29.
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                А дали наистина не заваряват или няма кой да ги настрои и подготви, е съвсем друг въпрос. Самото ти изказване за натягането на ролките говори достатъчно.

Иди на демонстрация да ти "изпръцкат" няколко шева с машина за доста под 2000лв., и после пак ще си говорим.

Ела ми на гости и ще ти дам и двете да си ги настроиш и да видим ти какво ще,, изпръцкаш" ,а тази за под 2000 я дай аз да почна да заварям буре на брашновоз(алуминий) и да видим къв ще е ефекта и колко ще устиска .Един въпрос : Защо след работа с алуминий на апарат без водно охлаждане тела стяга ?
                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Ти сам спомена някакви БМВ и москвичи ,или се отмяташ?

http://proftools.net/product/20/zava...rgic-2700.html Това е единия апарат ,сложи и едно водно и шланг
                  Последно редактирано от jimito; 15-10-12, 20:07.

Коментар

Василе,колко пари си заделил за телоподаващо,или колко смяташ да заделиш за диоди,дросел.....
                    Гледай аз какво бих направил,кракрата е към 27 кила,поне моята 180А(имам кракра щото съм професионалист ),смятам че 200 лв. за матрял ще се вземат,4 диода по 30 лв. ,дросел 50 лв. и сметката става 200+120+50=370 лв.добавяш още 50-100 лв и си готов с един инвертор около 140-160А,ако надскочиш още малко и добавиш още 400 лв. и си уреден с цо2

Тука бех аматиОр...........

Последно редактирано от Roninn; 15-10-12, 20:15.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Един въпрос : Защо след работа с алуминий на апарат без водно охлаждане тела стяга ?
                      То и по време на работа може да стегне ,и да набере в ролките !Иска сменя на водача със силиконов ,освен това смяна на ролките ,има такива за алуминий , вместо ролки с прави ръбове се сменят с такива със заоблени ,за де не нараняват по меката ал. тел!

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                        То и по време на работа може да стегне ,и да набере в ролките !Иска сменя на водача със силиконов ,освен това смяна на ролките ,има такива за алуминий , вместо ролки с прави ръбове се сменят с такива със заоблени ,за де не нараняват по меката ал. тел!

Да точно така ,даже ролките за алуминий отзад са с зъби и се зацепват едно за друго ,за да подават и двете равномерно (поне тези за фронюса с който работя е така) а водача ми е тефлонов, но при продължителна работа ръкохватака се загрява много стяга самата тел и дюзата заминава ( процедурата е следната охлаждам ръкохватката ,нова дюза и газ до следващото загряване) ,и каквито и ролки да слагаш без охлаждане не става. Отплеснахме се от темата ,нека колегата да му е честито и да си го ползва дълго време
                        Последно редактирано от jimito; 15-10-12, 21:15.

Коментар

Да точно така ,даже ролките за алуминий отзад са с зъби и се зацепват едно за друго ,за да подават и двете равномерно (поне тези за фронюса с който работя е така) а водача ми е тефлонов, но при продължителна работа ръкохватака се загрява много стяга самата тел и дюзата заминава ( процедурата е следната охлаждам ръкохватката ,нова дюза и газ до следващото загряване) ,и каквито и ролки да слагаш без охлаждане не става. Отплеснахме се от темата ,нека колегата да му е честито и да си го ползва дълго време
                          Щом TransPuls Sinergic 2700 има водно охлаждане дори и да работиш на импулс (който пък е задължителен за алуминий ) бренера няма да загрее !Но и ако другия ви апрат има импулс и работиш с него без водно е напълно нормално да загрее.

Коментар

................Един въпрос : Защо след работа с алуминий на апарат без водно охлаждане тела стяга ?
                            Освен всичко друго което се спомена по-горе....Защото най-вероятно не сте си подбрали правилно контактната дюза.
                            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Че без водно не става няма две мнения по въпроса. За алуминий трябват други ролки, друг водач, и друга дюза. Стянагето на ролките няма да ти реши проблема с набирането на телта като спече дюзата. Ролките не се стягат максимално, защото започват да сплескват допълнително тела, от което той допълнително започва да върви по-трудно в дюзата. Точно обратното - стягат се докато тела започне да върви уверено при нормално заваряване (когато няма проблеми). Това ти осигурява буксуване ако има затягане по "трасето". Няма ли го буксуването, ще набере телта.

А защо прегрява - прегрява защото се работи с чист аргон, чиято топлопроводност е лоша. С неръждавейка пак ще прегрее. С черно и коргон 80/20 - ще грее с една идея по-малко. Другата причина е по-добрата топлопроводност на алуминия.

И не на последно място - голямата машина не съм коментирал. Коментирах малката, която вероятно няма ни пулс, ни дявол. (ако дадеш модела може да се провери).

Ролките - зацепването не е специално заради алуминия. Просто при алуминия върши най-съществена работа - по-сигурно водене без прекален натиск. 4 ролков механизъм с водещи и 4-те ролки (зацепени една в друга по двойки) не е някаква екзотика - имат го много машини.

Коментар

Аз затова не ги обичам тия СО-та –хиляди проблеми с тях -то дюзи ,то ролки ,водачи ,газове и т.н.Понякога се въртиш около тях цял ден пък и вълшебната думичка „МАМКА ТИ „ не помага !

Затуй заварявайте си алуминия и наръждавейката с аргона (ВИГ) за да имате по малко дертове !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X