Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво може да се изцеди от "Кракра" ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво може да се изцеди от "Кракра" ?

Днес се оборудвах и с редуцир-вентил марка "Sauer"(от Татово време).
    Тия дни ще направя сефтето у дома с тънко и дебело и ще пратя снимки.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
      Не е лошо да има подобни постове за да ме развеселяват !
      И кое по-точно е веселото?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Е настина може да издребнявам като се хващам за думите но има доста смешни изречения, като например: Купих си желязна тел.! .... ще намериш и още подобни ….освен това мястото на този пост изобщо не е в тема за трансформаторен електрожен "Кракра "!
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Ами темата може да е за "Кракра" , но ако си зачел началото е могло да разбереш , че още тогава съм имал интерес към машинката с която се хваля сега(дори да не е точно тази).
          А колкото до изречението което което цитираш - какво трябваше да напиша? - Може би стоманена , метална или...
          Айде ако има да казваш нещо , кажи го - та дори да е укор или критика.Не смея да твърдя , че съм вещ в занаята.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            Е настина може да издребнявам като се хващам за думите но има доста смешни изречения, като например: Купих си желязна тел.! .... ще намериш и още подобни ….освен това мястото на този пост изобщо не е в тема за трансформаторен електрожен "Кракра "!
            Какво искаш от човек който за пръв път се сблъсква с тази материя ? Човека ни послуша и успешно сложи край на ерата Кракра за себе си .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Веселото е че колегата искаше да си усъвършенства старата машина за ръчно елетродъгово заваряване , а стигна до нова МИГ- МАГ

... а това за което говори Уелдъра не е весло , а тъжно .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Нищо ново. Някога и аз исках "някакво" телоподаващо.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нищо ново. Някога и аз исках "някакво" телоподаващо.
                  Проблемът не е в телоподаващото . Проблемът е в това , че отговорната и що-годе престижна професия "Заварчик" се профанизира и спада на ниво самодеен занаят .

"Желязната тел" не толкова важна в случая . Наслушал съм се на заварчици , които заваряват със "стоманени" електроди . Момчето обаче твърди , че е заварявал с новата машина алпака . Бас държа , че не е . А също , че няма и понятие що е то "алпака".
                  ...да не говорим за израза "Надеждност на технологията(трансформатор и инвертор)". То така ще излезе , че има и безнадеждни технологии ! ( тук вече се разсмях )

А изобщо цялата работа (знам за възраженията , че някои хора си купуват заваръчни машини единствено за асмалъци и огради ) ми прилича на следното : Решава човек да става шофьор , ама още преди да се е научил да кара и преди да е научил Закона за движение по пътищата , решава и си купува ново БМВ "седмица" . И не да му седи в гаража , ами да си го юрка по пътя ...докато се научи .
                  Разбира се , осигурен сервиз за бегачката има . Надгробни плочи - също .

ПС. Да ме прощава колегата , че го дадох като пример и да му е честита новата МИГ-МАГ ! Дано се научи да заварява бездефектно с нея !
                  Последно редактирано от Vlado_Ts; 15-10-12, 09:35.
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Това дали и на какво ще се научи си зависи изцяло от него. А въпросното телоподаващо не е "BMW 7-ца", а просто добра и адекватна на днешните технологии машина. BMW-7ца би струвала от 7-8 хилки нагоре.

И да, отговорна професия е, когато е професия. Когато е хоби е просто хоби, в общия смисъл - тотално безотговорно, щом правиш асма в двора, а не строиш АЕЦ в мазето.

...макар че и асмата може да ти падне на главата.

Коментар

Първоначално публикуван от blacksmith Преглед на мнение
                      По-правилно е да се каже постоянен ток. Не правилен термин е прав ток, защото не съществува крив ток.
                      А НЕПОСТОЯНЕН ТОК има ли?

пп Това нещо едва ли ще заваря алуминий , може да си ,,пръцка'' ама не и да заваря ,имаме две ЦО едното е 6500лв другото е 13 000 марка фронюс .Малкото заваря алуминий но трудно, и шева не става като трябва, а да не казвам че след време загрява шланга и телта направо си спира колкото и да натягам ролките ,но другото е друга бира шланга е с охлаждане от антифриз и допълнително се вкарват параметри на тока за да изгладиш самото заваряне .
                      Последно редактирано от jimito; 15-10-12, 11:10.
                      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Абе, пак се отплеснахте от същноста на темата.
                        Въпросче.
                        Кракрата е проектиран и изчисляван да работи с променлив ток с някакво напрежение.
                        След като му се сложи изправител и филтър, напрежението нараства.
                        Това как се отразява на заварките?

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                          Абе, пак се отплеснахте от същноста на темата.
                          Въпросче.
                          Кракрата е проектиран и изчисляван да работи с променлив ток с някакво напрежение.
                          След като му се сложи изправител и филтър, напрежението нараства.
                          Това как се отразява на заварките?
                          Както някои други машини , така и кракрата е проектирана и изчислявана да работи с някакво напрежение и с някакъв ток . Такива , че да осигуряват стръмно падаща волт-амперна характеристика . Това при ръчните методи се прави с цел ако заварчика е препил предната вечер и му трепери ръката , да се създадат условия за саморегулиране на дъгата . Щото той поради махмурлука неизбежно ще променя дистанцията между върха на електрода и заваряваната повърхност , т.е. ще променя дължината на дъгата.
                          Така че на заварката "някаквото напрежение" не и пречи Ибез друго то е променливо - на празен ход и в работно положение .
                          Всъщност , може и да и е по-добре , когато се заварява с постоянен ток и обратна полярност , с базични електроди .

Коментар

Това дали и на какво ще се научи си зависи изцяло от него. А въпросното телоподаващо не е "BMW 7-ца", а просто добра и адекватна на днешните технологии машина. BMW-7ца би струвала от 7-8 хилки нагоре.

И да, отговорна професия е, когато е професия. Когато е хоби е просто хоби, в общия смисъл - тотално безотговорно, щом правиш асма в двора, а не строиш АЕЦ в мазето.

...макар че и асмата може да ти падне на главата.
                            Наблегна на седмицата , та айде да е Москвич !
                            Карането на кола също може да е хоби . Ама задължително трябва да изкараш курс за шифьор , че и да издържиш изпита , нал` тъй ? Дори и Москвич да караш , общите правила си важат и за него . Иначе току-виж ти паднал асмалъка на главата ....

Коментар

Първоначално публикуван от vasil1977 Преглед на мнение

Айде ако има да казваш нещо , кажи го - та дори да е укор или критика.Не смея да твърдя , че съм вещ в занаята.
                              Това което щях да казвам той Владо го e казал в пост #38!
                              Да ти е честита машината и без проблемна работа с нея!
                              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Извинявам се за спама,ама всеки който е на повече от 20 год,е тръгнал от Кракра,или някоя самоделка,а после колко велики сме станали е друг въпрос.Трябва да съм ........,за да си купя апарат за 13 бона за да си заварявам,асмалъка на вилата,защото ако съм добър може да го направя със самоделка,доста по добре,от специалиста със скъпият апарат,който е заварявал само калници на коли !Колегата сега навлиза в материята,и трябва да се насърчи,вместо високопарно да се перчим колко сме велики,защото и великите са почнали от някаде,и то не е от най-високото стъпало,колкото и да им се иска да забравят тези моменти!!!.... Поздрави!!!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X