Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дядо мраз ми го донесе

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дядо мраз ми го донесе

То е хубаво човек да има машина АС/DC но зависи дали има финансовата възможност и дали изобщо си заслужава да плати тройна цена за машина която ще е за домашни нужди пък и колко пъти в годината ще се наложи да се заварява алуминий освен това заварката на този метал e доста специфична и се изисква доста опит.Ако машината е за професионални цели и нейната стойност би се изплатила с течение на времето тогава вече си заслужава!
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

За изплащането едно на ръка... пък и в нас често идват хора и питат дали заваряваме алумин, понеже в нас като семеен бизнес кърпим и боядисваме коли и ни знаят... и за това ми се иска да си взема, пък и ми е краста... иначе знам че се заварява по-сложно алуминия... но с практиката се научава човек, така ни казаха и на курсовете за заварчици накрая като ни "изпъдиха" да бачкаме
      Чакаме снимките да видим как бачка машинката
      Моите снимки...
      https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
      https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
        За изплащането едно на ръка... пък и в нас често идват хора и питат дали заваряваме алумин, понеже в нас като семеен бизнес кърпим и боядисваме коли и ни знаят... и за това ми се иска да си взема, пък и ми е краста... иначе знам че се заварява по-сложно алуминия... но с практиката се научава човек, така ни казаха и на курсовете за заварчици накрая като ни "изпъдиха" да бачкаме
        Чакаме снимките да видим как бачка машинката
        Тая конкретната както и да бачка (а то ще е добре), оная дето има AC бачха перфектно - лично съм пробвал и аз, както и други хора. А на аргон всичките бачкат идеално.

ПП: А ако измрънкам отстъпка, което за 3 машини е почти сигурно че ще стане, вече и AC-то става по-човешко. Дори 10% да е, това са си близо 200 кинта надолу.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Оххх, направо ме сърбят ръцете вече...
          Моите снимки...

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
            Първо честито на колегата и дълга безаварийна работа!
            Възможно ли е да направиш кратък клип със звук, при работа на машинката с норд 3.25?
            Интересува ме и повторното палене на електрода и звука от дъгата.
            Благодара предварително.
            Ще се пробвам само че апарата ми е малко скапан и не знам къкво ще излезе като качество на записа.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
              Оххх, направо ме сърбят ръцете вече...
              Не само теб,колега. Мен също ме сърбят ръцете за АС/DC.

П.С: Както е тръгнало и на мен трябва да ми го донесе Дядо мраз...
              SUZUKI SAMURAI 1.3 16V
              SUZUKI JIMNY 1.3 16V
              JEEP WRANGLER 2.5
              JEEP CJ 7 2.5

Коментар

Да разбирам, до тук един твърдо желаещ за AC/DC, и един кумещ се, засега? Я се пребройте!
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз съм за AC/DC
                  SUZUKI SAMURAI 1.3 16V
                  SUZUKI JIMNY 1.3 16V
                  JEEP WRANGLER 2.5
                  JEEP CJ 7 2.5

Коментар

Записан си.

Темата за груповата поръчка е тук: http://www.offroad-bulgaria.com/show...17#post1368917

Коментар

Днес в работата един специалист по силова електроника огледа машината и определено я хареса до степен че ще поръчвам и за него . Схемното решение е добре испълнено до степен че го съмнява да е китайско производство транзисторите и диодите са Тошиба . Според него спокойно може да се направи режим АС.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6271.jpg
Прегледи:1
Размер:174.1 КБ
ID:5234672Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6275.jpg
Размер:171.8 КБ
ID:5234671Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6274.jpg
Размер:155.5 КБ
ID:5234670

Коментар

Съвсем си е китайско. А транзисторите са си наистина такива, каквито са. За AC моста китайците ползват International Rectifier IRFP264N, по 10 броя в рамо, или общо 40. Покрай тях има и разни джаджи за обиране на индуктивните пикове, иначе думкат транзистори на поразия. Ако твоя човек иска, ще му дам схема кое-що.

За другото - до другата седмица имаш време да кажеш какво ще се поръчва. В другата тема.

...а тук чакаме снимки на заварки.

...трябва да се видим с тоя хаймана да каже какво мисли по нЕкои мои хрумвания. Пък ако иска ще му домъкна да огледа мойто AC.

..обаче цената за AC моста няма да е под 500 кинта. Само частите са толкоз.

Коментар

Няма да е зле някоя схема да му дам той е от катедра силова електроника и има нерви да се бъзика с тия неща. Може да ви срешна по всяко време . Днеска не остана време да тестваме ВИГа утре ако не пътувам пак по провинцията със сигурност ще го пуснем събрал съм парчетии неръждавейка за пробите . Иначе "четворки" Норд ги яде прекрасно по дебели не можах да намеря .

Коментар

Първите заварки с ВИГа неръждавейка 2мм още настройвам необходимите параметри но първите впечатления са ми много добри машината е практически безшумна даже се чудех дали върви газта . Електрод 2.4мм дюза №7 . Не съм забравил съвсем как се работеше с такава машина . Другата седмица зареждам аргон и продължавам. Шева е различен по дължината защото настройвам амперите.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6282.jpg
Размер:59.4 КБ
ID:5236564

Коментар

Пробвай мед. Аз като пробвах ми капеше мед на сърцето.

...виж темата. Цените са с над 20% надолу вече.

Коментар

Аз мед един път съм пробвал по между работата (една тънкостенна 1/2" тръба) и не ми хареса като цяло (чакаш го да направи вана сумаит време и като я напави ваната почваш да гониш като луд, че иначе пропада ) но след това не сме бачкали с мед за да си правя опити с аргона... Ти какво заварва, сигурно нещо по-дебело?
                                Моите снимки...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X