Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електромагнитен контактор 380В

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Електромагнитен контактор 380В

Не написа дали само временно ще го правиш или ще е като хората.

Мойта справка показва, че най-тънко и най добре е да си купиш от Комет 6 бр семистори ВТА 41-60В по 2$ и 6 резистора 2Kom.2W по няколко стотинки. Радиатор, подложки и изолационни втулки има в същия магазин. Мисмя, че ще влезеш в цена до 25-30лв. и ще имаш свободата да включваш кога каквото си решиш през съществуващите терморегулатори. Не знам колко ще ти искат за редиатор, но можеш да ползваш и накое парче ламарина или алуминиев профил без боя.
    Поздрави.
    Последно редактирано от drukman; 12-02-10, 08:47.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Изрових от "корекома" чисто нов контактор 25А, но бобината му е 380в. Ако ти върши работа ти го пращам
      Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
      0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение

Мойта справка показва, че най-тънко и най добре е да си купиш от Комет 6 бр семистори ВТА 41-60В по 2$ и 6 резистора 2Kom.2W по няколко стотинки. Радиатор, подложки и изолационни втулки има в същия магазин. Мисмя, че ще влезеш в цена до 25-30лв. и ще имаш свободата да включваш кога каквото си решиш през съществуващите терморегулатори. Не знам колко ще ти искат за редиатор, но можеш да ползваш и накое парче ламарина или алуминиев профил без боя.
        Поздрави.
        Благодаря, дай моля схема, текстолит имам, алуминиева ламарина също.
        Като идея ми харесва, като цена също.
        Пък и някой от форумните софийски електрончици може да намине , да помогне в сглобяването на платката.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от gorosop Преглед на мнение
          Изрових от "корекома" чисто нов контактор 25А, но бобината му е 380в. Ако ти върши работа ти го пращам
          Как трябва да се върже тази бобина, на три фази ли ?

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            Колеги, търся елктромагнитен контактор със следните характеристики:
            Ui=660V; Ith=100A
            Има един дълъг надпис, може би е модела: AC3/10-500V-100A
            Вижте прикачената снимка.

Предварително благодаря на отзовалите се.
            Чак сега се загледах в темата - имам такъв един брой.
            Ако те интересува, обаждай се.

П.П. 380 е межди две фази. Между трите става пушилка
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение

Няма как да го върже междо 3 фази .

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                ...След малко ще дойде Спарки и ще каже да го направим с МОС транзистори и ШИМ управление на мощността. Каквито щуротии не трябва да се допускат!
                Да, всъщност може. При това и на разните му там стандарти ше отговаря. Ама няма сми, а и цената ще е "хубава". Прости тиристори вършат идеална работа, още повече ако са със "zero cross" управление.

Какво го мислите толкова? Вземете по един електронен контактор за всеки нагревател, навържете по 2 на фаза и толкоз. Има готови решения на пазара, при това ще са вечни. Още повече управлението на всеки контактор може да минава през ЦК ключетата, вместо консумацията, та и ЦК ключетата ще станат вечни.

ПП: А ако се е преебал електромагнита на контактора, а другото си е в ред, просто го свали и го дай да го пренавият - това е и най-евтиното решение, но не и най-читавото. Контакторите са си гламава работа, правена щото друго не е имало някога.

ПП: Сега гледам че ЦК ключетата са си на практика бушони. Значи схемата трябва да си остане като до сега, просто вместо гадния електромеханичен контактор сложи нужния брой електронни, и си готов. Повече грижи няма да имаш с това. А отделно и да се скапе някой от 6-те контактора, останалите ще си работят.
                Последно редактирано от sparkybg; 12-02-10, 11:21.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение

Обаждам се ! Дай цена !

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение

Поздрави.
                    Няма да стане със съществуващото управление или поне не и без преработка. Минимумът е за всяка фаза по реле за управление на триаците, а релетата да се управляват от терморегулатора.
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Няма да стане със съществуващото управление или поне не и без преработка. Минимумът е за всяка фаза по реле за управление на триаците, а релетата да се управляват от терморегулатора.
                      Имаше някакви оптоизолатори, правени точно за управление на тиристори. Даже в Комет ги имат. Бяха MOC и после цифри някакви, ама съм забравил. По едно такова за всеки 2 тиристора мисля че ще свърши работа. Zero cross детект са, на всичкото отгоре.

Трите им входни диода - последователно, със съпротивление, каквото е нужно да се докара тока, и готово.

То и с релета става де, ама ако ще е гарга - да е рошава.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ей, усложнихте на човека живота. А нямаше нужда.

Еле па zero cross - какви сте му фенове, а полза за дебелия реотан - никаква.

Коментар

Еми разликата е стотинки. А при тая мощност пуска малко по-малко говна по мрежата при пускане. Все пак в къщата му има и други уреди.

Коментар

Ей, усложнихте на човека живота. А нямаше нужда.

За дебелия реотан - да, няма полза. За по-капризните ел. уреди, има - няма смущения по мрежата. Имаше тема по въпроса - смущения от ел. котле. Нямам спомен какъв беше крайния резултат...
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Още повече управлението на всеки контактор може да минава през ЦК ключетата, вместо консумацията, та и ЦК ключетата ще станат вечни.
                              По принцип това не е добра идея...
                              Всички такива контактни системи при превключване "претреперват" и дават доста импулси.
                              Може да стане, но трябва паралелно на ЦК ключето да сложи кондензатор 10 - 47нф.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Имаше някакви оптоизолатори, правени точно за управление на тиристори. Даже в Комет ги имат. Бяха MOC и после цифри някакви, ама съм забравил. По едно такова за всеки 2 тиристора мисля че ще свърши работа. Zero cross детект са, на всичкото отгоре.

Трите им входни диода - последователно, със съпротивление, каквото е нужно да се докара тока, и готово.

То и с релета става де, ама ако ще е гарга - да е рошава.
                                MOC3063 е оптрона. Има го в Комет.
                                Но трябва да се внимава. Големите(за голям ток) триаци имат и голям управляващ ток. Така, че гледайте го и това, да не се окаже, че оптрона не може да го управлява.
                                Zerro crossing-а е много приятна глезотия. Няма да разбира по телевизора кога котела е включил кога не.

Готови модули (SSR) има и трифазни. Последно ползвах един 40А на фаза със Zero Crossing.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X