Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електромагнитен контактор 380В

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Електромагнитен контактор 380В

Първоначално публикуван от gorosop Преглед на мнение
    Нагревателите в каква схема са вързани-звезда или триъгълник?
    Е сега ме хвана в крачка, аз съм прост инженер и то строителен, май звезда- една обща нула и 3 фази към всеки по отделно.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Вече си отговорил.
      Можеш да ползваш 2 контактора по 25А, които са с паралелно свързани бобини и през всеки контакт да се захранва 1 нагревател.
      Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
      0894328706

Коментар

Вече си отговорил.
        Можеш да ползваш 2 контактора по 25А, които са с паралелно свързани бобини и през всеки контакт да се захранва 1 нагревател.
        Моля за пояснение - два трифазни или два моно.Че то и моното май ще стане, аз реално не включвам въобще едната двойка, че на тази фаза ми е и бойлера. Като казваш един нагревател имаш впредвид 6 кВт или 12?

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Бе я го снимай това, че нещо не ти е ясно или не го обясняваш добре. 3Х12KW е 36KW Това да не е някоя прогимназия.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Сега, казваш 6 реотана / 2 групи от 3 с обща нула/ Ако това е така нагревателите работят на 220в. При това полжение прекарваш всеки един през отделно перо на трифазен контактор/то монофазен няма/
            и си решаваш проблема. Така може да използваш и 1/2 мощност -18 кв.
            0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Бе я го снимай това, че нещо не ти е ясно или не го обясняваш добре. 3Х12KW е 36KW Това да не е някоя прогимназия.
              М .. чи то снимка на контактора има в първи пост, а котела го ползван макс на 4х6 , когато навън е минус 15, сега мъца на 2х6 и държи 60 градуса. Не е прогимназия , 210 кв.м къща, като съм спрял в 2 стай радиаторите или 25 кв.м по-малко.

Ей ся и снимка, само да я компресирам малко.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Имам го същия,требе питам баща ми да не му е резервен за нещо,и ако не- е твой.

Коментар

И аз гласувам за тиристорите. Джокер - продават се под кодовото название "твърдотелно реле".

Друг джокер - три монофазни контактора всеки по 2х20 ампера, продават се във формата на бушони за панелен монтаж, но са си релета с намотка 220. По 18лв ги купих наскоро от някакъв професионален електротехнишки магазин. Китайски били, но по впечатления на магазинера (и мои) - работят. Има и не-китайски, но струват повече.

Коментар

Айде бакалъм на снимката :
                    Прикачени файлове

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Сега, казваш 6 реотана / 2 групи от 3 с обща нула/ Ако това е така нагревателите работят на 220в. При това полжение прекарваш всеки един през отделно перо на трифазен контактор/то монофазен няма/
                      и си решаваш проблема. Така може да използваш и 1/2 мощност -18 кв.
                      Виж най-добре снимката, че нещо не обяснявам добре.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Колега,треба му...но имам различни разновидности на тоя но 63А. и вика,че нема ядове да се ползва и такъв.

Коментар

Аз снимката я видях. Ако ми я беше показал преди 15г, нямаше да има проблем. Въпроса е как да ти решим проблема по съвременен начин.
                          Ако искаш пробвай да начертаеш схемата на реотаните и ще видим как да ги включим без това прасе което е колкото единия нагревател
                          0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            И аз гласувам за тиристорите. Джокер - продават се под кодовото название "твърдотелно реле".

Друг джокер - три монофазни контактора всеки по 2х20 ампера, продават се във формата на бушони за панелен монтаж, но са си релета с намотка 220. По 18лв ги купих наскоро от някакъв професионален електротехнишки магазин. Китайски били, но по впечатления на магазинера (и мои) - работят. Има и не-китайски, но струват повече.
                            Бре дай още жокери, малко драсни адресче на магазина, аз поемам вината за реклама - имам право на такава. Нищо, че не е моя, аз съм за положителната реклама. Че то има един колега дето е без ТП , а пък всеки ден пуща реклами за гсм-и, бил бил работил в гер..ос, явно ги взема на лайсна и гледа да изкара някой лев, ама не е редно. А на тоз магазин рекламата ще е добра - на мен ми търсят 140 БГН за тоз контактор. Не че и аз не продавам скъпи инструменти , ама имам и евтини, да го ...! Пък и тоз скъп контактор изкара 3 зими, е не ги доизкара !

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Аз снимката я видях. Ако ми я беше показал преди 15г, нямаше да има проблем. Въпроса е как да ти решим проблема по съвременен начин.
                              Ако искаш пробвай да начертаеш схемата на реотаните и ще видим как да ги включим без това прасе което е колкото единия нагревател
                              Понеже нямам скенер под ръка - обяснявам , малко не съм добър, за даскал не ставам : обща 0 - 4-ри жилен проводник с три фази и 0. Та 0-та е обща от шина за всички реотани. В контактора влзат и трита фази, само те, беа 0-та. От контактора излизат три двойки проводници и стигат до 6 ЦК-та, от тези 6 ЦК-та влизат в реотаните, всяка фаза захранва по 2 реотана х 6кВт. Всеки реотан може да бъде вкл/изкл. от собственото си ЦК, така, че контактора дори и да е включил, реотана да не работи. Контактора се управлява от термодатчик - една от фазите минава преа термодатчика и стига до едната управляваща клема на контактора, а другата е 0.

Малеее, колко правописни грешки, ама то е от подгряването с вино :-)
                              Последно редактирано от maystor; 11-02-10, 22:09.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                                Колега,треба му...но имам различни разновидности на тоя но 63А. и вика,че нема ядове да се ползва и такъв.
                                Благодаря ти , ама нека по-добрите в тоците да кажат ще стане ли , примерно ако товаря всяка фаза с по 6 кВт.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X