Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електромагнитен контактор 380В

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Електромагнитен контактор 380В

Гледай сега. Магазинът беше на Сливница, посока към Сточна гара, 1-2 преки преди женския пазар, на ъгъл. В района има още поне 7 такива магазини, вероятно чудесията я има навсякъде, защото е доста тривиална. Има друг сериозен магазин от този род пак на Сливница приблизително срещу Кенар, оттам също съм вземал подобни работи.

Идеята е такава. Джаджата е с два контакта до 20 ампера всеки, управлявани с обща намотка. Вземаш три, намотките - в паралел, а на всеки контакт - по един нагревател (6 броя). Така хем ще имаш значителен запас (както си представям, всеки от нагревателите е по 10 ампера - 6 по 2 киловата - общо 12, нали?), хем няма да е лесно да изпукат 6-те контакта наведнъж, защото са 3 отделни устройства.

Коментар

Схемата е ясна. 6Х6KW на 220V. Ако ще го правиш като хората сложи 6 блок тиристора. Ако не, търси контактор, по ефтино е. Блок тиристори има и с 220V управление.

Ясене, виж си пак сметките. 6KW са над 25А а при пуск към 30+А
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Ей, сега видях - то не е 12, а 3 по 12 киловата. Това усложнява задачата и моите съвети не са много уместни. Но ако кажеш, че 3 по 9 киловата ти стигат, ще злоупотребим трифазния ток и ще потръгнат нещата.

п.с. Вальо, това е реотан - пусков ток = на работния.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          .....п.с. Вальо, това е реотан - пусков ток = на работния.
          Ясенееее....
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Гледай сега. Магазинът беше на Сливница, посока към Сточна гара, 1-2 преки преди женския пазар, на ъгъл. В района има още поне 7 такива магазини, вероятно чудесията я има навсякъде, защото е доста тривиална. Има друг сериозен магазин от този род пак на Сливница приблизително срещу Кенар, оттам също съм вземал подобни работи.

Идеята е такава. Джаджата е с два контакта до 20 ампера всеки, управлявани с обща намотка. Вземаш три, намотките - в паралел, а на всеки контакт - по един нагревател (6 броя). Така хем ще имаш значителен запас (както си представям, всеки от нагревателите е по 10 ампера - 6 по 2 киловата - общо 12, нали?), хем няма да е лесно да изпукат 6-те контакта наведнъж, защото са 3 отделни устройства.
            Баси, нагъл си, обещах вино за почерпка, пък ти самият имаш бол. Ама нейсе, за лаптопа помогна - е не много де , не навирвай нос, като размърдах батерията на чипсета и тръгна - сега и за това ти благодаря. Ще ги изръчкам в събота, дано работят.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Ясенееее....
              Да?

Коментар

Точно така си представям и аз схемата както я описваш.
                Самите нагреватели са на 220в/монофазни/ но са разпределени на 3 фази за да не се натоварва само една. Така че не е задължително да ги командваш през един контактор/което е доста скъп вариант/. За това ти предлагам 2 по 25А, които имат по три силови контакта - общо 6 за шесте нагреватела поотделно. Ако искаш мога да ти начертая схема но и аз нямам скенер, незнам със снимка ще се чете ли
                Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                  Баси, нагъл си, обещах вино за почерпка, пък ти самият имаш бол. Ама нейсе, за лаптопа помогна - е не много де , не навирвай нос, като размърдах батерията на чипсета и тръгна - сега и за това ти благодаря. Ще ги изръчкам в събота, дано работят.
                  Чакай - кажи връзва ли ти се 3 по 9 киловата достатъчно (3 по 9 ще станат като сменим схемата от звезда на триъгълник с още един фокус)? Ако не, моята разбойническа схема не работи.

Повечето такива магазини работят в събота.

Коментар

Майсторе, казвай къде си, да идвам утре на помощ. Телефона ми е 0893 442 225, звънкай ако решиш.

Коментар

Ооооо...,виждам разнобой в мненията, което никак не е добре, 1 минута за консултации... като в Что, где , когда. Иначен печелят зрителите . Вижте сега, мога и въобще да не включвам по един хагревател. Тоест да ползвам само 3х6кВт а не 6х6. То тва да не е джуган. В смисък , че се затопля и само с три работещи нагревателя, така ще има резерва ако някой от работещите думне.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                        Ооооо...,виждам разнобой в мненията, което никак не е добре, 1 минута за консултации... като в Что, где , когда. Иначен печелят зрителите . Вижте сега, мога и въобще да не включвам по един хагревател. Тоест да ползвам само 3х6кВт а не 6х6. То тва да не е джуган. В смисък , че се затопля и само с три работещи нагревателя, така ще има резерва ако някой от работещите думне.
                        Значи и половин мощност ти стига. Аз пък ти предлагам да работят и 6-те, но на 3/4 мощност и с евтините контактори. Хем нагревателите ще се товарят по-малко. Ако си навит, ще ти редя как.

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                          Майсторе, казвай къде си, да идвам утре на помощ. Телефона ми е 0893 442 225, звънкай ако решиш.
                          Ами стандартно съм по цял ден в магазина срещу моргата, ама то клиентите са със записване от днес за утре, а за утре намам зписани .
                          За днес беше Търтея, ама той мина.

0888 70 92 седемдесет и5

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Значи и половин мощност ти стига. Аз пък ти предлагам да работят и 6-те, но на 3/4 мощност и с евтините контактори. Хем нагревателите ще се товарят по-малко. Ако си навит, ще ти редя как.
                            Давай !

Ама не ми трябват и 6-те, че към една фаза има боилер 6кВт, а към друга климати 3кВт. И аз рално натоварвам едната с 2х6, втората с 1х6 + бойлера 6, и трета с 6 + клима 3. Това от някакви съображения за равномерно натоварване, че един елтехник ми каза така.

Абе не е от виното, явно клавиатурата нещо.... тез печатни грешки !

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Полупроводникови релете в Комет. Гледаш тия с означение SSRхх. Желателно е да ползваш SSR с превключване при преход през нула, за по-малко смущения. За тоя ток ще искат и радиаторче.

Прикачени файлове
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                                Полупроводникови релете в Комет. Гледаш тия с означение SSRхх. Желателно е да ползваш SSR с превключване при преход през нула, за по-малко смущения. За тоя ток ще искат и радиаторче.
                                Колега, благодаря за съвета, ама от туй ССР нищо не вдявам, с полупроводниците съм скаран, докато не станат цели.

А радиаторчето не може ли вътре в къщи ;-)

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X