Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зарядно от Лидл

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240213_211648.jpg
Прегледи:436
Размер:482.4 КБ
ID:6956234 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240213_211939.jpg
Прегледи:434
Размер:348.0 КБ
ID:6956235 Аз втора седмица обикалям по национални обекти в нищото...по на 350 км в една посока от местообитанието ми...та си возя фризера ..,щото в такива бивши гранични зони...има по голяма вероятност мигранти да те намерят и нахранят,от колкото да намериш магазин ...та понеже няма специалист дето да подаде едни 12 волта отзад в пикапа...фризера се храни от втори 100 Амперчасов бош агм ..досега до 3 денонощия държи на батерия ...и после на лидълско зарядно от тея червените дето напоследък излезнаха ...май 5 амперови може и да бъркам ...зарежда си прилично от вечерта до сутринта...един удължител от пикапа до гаража и така цяла нощ.Никакви забележки,то от години ползвам тея лидълските ..но напоследък доста често ги мъча.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20240213_211944.jpg Прегледи:0 Размер:369.5 КБ ID:6956233
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
      Не съм му слагал напълно разреден (умрял) акумулатор , 8 волта показваше един , но после се оказа че е за брак.
      Уж се зареди напълно , а на следващия ден беше 10,8 волта.

п.п.

сега погледнах упътването - пише да не се включва в акумулатори в които няма никакво напрежение
      Три такива акумулатора ми съживяват в магазина за акумулатори и после карат години. Напълно изтощен акумулатор, зареждам го с лидълското и после пак пада за ден. Преди беше 12лв. Услугата сега е 20, последно декември ползвах

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
        Три такива акумулатора ми съживяват в магазина за акумулатори и после карат години. Напълно изтощен акумулатор, зареждам го с лидълското и после пак пада за ден. Преди беше 12лв. Услугата сега е 20, последно декември ползвах
        Може би са открили начин със зарядно да лекуват сулфатизирали елементи и прекъснати клетки.

А конкретно за въпросния акум. - той е на 11 г. и беше забравен на включен консуматор 2 седмици в най големите студове -15тина градуси.

Ако не беше така , още щеше да си е годен... навярно..
        Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

• IvanIvanovi
          IvanIvanovi коментира
          Редактиране на коментар
          не знам какво са открили, казвам че акумулатор който не държи ток след зареждане с такова зарядно, не е непременно за изхвърляне.

по принцип, не конкретно твоя

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          Използват траф 18 волта....през един диод...ползва се единия полупериод ...ползва се от как съществуват акумулатори оловно киселинни....по интелегентните са с тиристор...и аз ползвам тоя метод...получава се 25 херца импулс и се счита че разбива в някаква степен сулфата...принципно това е най доброто зареждане на батерия което знам....но не бива да се очакват чудеса ....

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
        300W Meanwell захранване няма ли да струва колкото нормално зарядно за акумулатор извън плод-зеленчука?
        Ако е без пари ОК ама ако трябва да се купува, че и да се модифицира малко ми се губи смисъла от упражнението.
        Четеш по диагонал. Написал съм зарядно, а не захранване. Зарежда по някакъв тристепенен алгоритъм, който дори имаше и фешън абревиатура.
        По-старите модели (които имам предвид) зареждат само оловни акумулатори. Новите им модели зареждат и литиеви. За тях нямам наблюдения.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Щех да кажа, че за сефте чувам тази марка да има зарядно но нещо изплува отгоре…
          Като да е ставало въпрос и преди.
          Не че е ракетна наука, че даже в прод зеленчука се продава и ще гледам да го запомня
          Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Четеш по диагонал. Написал съм зарядно, а не захранване. Зарежда по някакъв тристепенен алгоритъм, който дори имаше и фешън абревиатура.
            По-старите модели (които имам предвид) зареждат само оловни акумулатори. Новите им модели зареждат и литиеви. За тях нямам наблюдения.
            Дай по-конкретен модел. Намирам само захранванията...
            -Чем занимаетесь по жизни?
            -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

www.meanwell-bg.com

Търсачката на браузера: PB-300P-12 или PB-360P-12, за автомобили с инсталация 12V (че има зарядни и за други).
              Това което използвам вече десет - петнадесет години май беше PB-360P-12.

И коментаторите...

Коментар

Малките компактни зарядни предимството им (за мен) е че няма нужда да се сваля акумулатора , а с един удължител лесно се закачват направо в коша на колата.
                Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Същото важи и за последните обсъждани в темата.
                  Досега не съм попадал на автомобил в чиито кош има място за зарядно 7 х 15 см, но няма място за такова с размери 15 х 35 см...

И коментаторите...

Коментар

За размера съм съгласен но конструкцията им не позволява да се подмятат в прашна и влажна среда както останалите.
                    Охлаждането с вентихоптер също е особеност с която следва да се съобразява човек.
                    Особено при монтаж и то в кош.
                    Не го наричам г0вн0, дори изглежа добре сделано ма си е индустриално изделие а не потребителска лиликтоника!
                    Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      www.meanwell-bg.com

Търсачката на браузера: PB-300P-12 или PB-360P-12, за автомобили с инсталация 12V (че има зарядни и за други).
                      Това което използвам вече десет - петнадесет години май беше PB-360P-12.
                      Точно същите гледам и аз в точно същия сайт. Индустриални ми изглеждат и на мен. Не че не могат да се ползват и за други цели, ама точно такова не бих си монтирал в коша, при движока. Май не е предназначено за условията там...

Коментар

Досега не ми беше хрумвала идеята за монтаж на зарядно в коша на двигателя. Като я доразвия, се сещам че там мога да монтирам и бензинов генератор Хонда. Ако остане място мога да монтирам и вятърна турбина. А луфта между изброеноте мога да го уплътня със соларни панели. За всеки случай ще сложа и един карбиден лампион. Зер няма да връзвам жиците на тъмно.
                        Сещам се, че в цялата система липсва нещо с педали и динамо или поне от ония фенерчета които се стискаха в ръка и светеха. За всеки случай...

Сега по-сериозно. По-напред в темата ставаше въпрос за зареждане на акумулатора без да се сваля. Вдига се капака, зарядното се поставя където е удобно, свързват се кабелите и готово.
                        Откъде се появи това изискване за перманентен монтаж на зарядното в автомобила (возилото по селташки)?
                        В него има перманентно прибрани в багажника кабели за вземане на ток, и толкова.

И коментаторите...

Коментар

Аз съм по "вграждането", не само ми е хрумнала ами от сума години у консервата се търкаля чарджър а от лани даже калорифиер.
                          Но нищо от тия неща не седи в коша, де.
                          Точно тук идеята от къде е тръгнала не зная - не е от мен със сигурност.

И за свалянето не съм сигурен от къде битува тази практика.
                          Аз батерия свалям свалям само като ще я хвърлям.
                          На село поне е така

Враг усраине

Коментар

Откъде е дошла идеята за вграждане на зарядно в коша на двигателя не знам. Но скандинавците масово имат подобни пакети, монтирани допълтнително, или заводски по колите им. Подгрява се антифриза, и се подзарежда акумулатора. Имат и влагозащитени контакти на предната решетка, или броня. При нашия климат в последните години не е жизненоважно...

Коментар

Таке е като консервата ти стои едните 6-7 месеца на паметник а през постаналите - псуваш, че не си в Италия да кажем и трябва да я ползваш!
                              И двете неща си трябват за да ограничат малко от малко псуването

Иначе онзи ден погледнах в елекрическият сайт на Мийнуайл и се изненадах колко много и разнообразни неща имат.
                              Освен любимите ни шаржъри имали инвертори, контролери за соларни системи и какво ли още не.
                              Дали са нови или не съм им обръщал внимание не се знае.
                              Аз и преди съм споменавал, че тази марка не я харесвам и я избягвам винаги като може.
                              Никога не съм купувал нещо тяхно и пак имам не малък брой захранвания.
                              И пак не ги харесвам за разлика от Делта например
                              Враг усраине

Коментар

• pansim
                                pansim коментира
                                Редактиране на коментар
                                Обаче тук не мога да се съглася с теб. Мийнуайл са перфектни. Едни зарядни дето работят 24/7, вече 15 години спират само като спре тока...18 броя са и нито едно не е дало фира. Не че Делта не стават, ама...

• Esper
                                Esper коментира
                                Редактиране на коментар
                                Те и моите "найдени" си работят но съм виждал не малко дефектни.
                                Всъщност предвид колко бройки се използват в производството дефектните може да са незначителен процент.
                                Ама аз пак не харесвам марката та май няма значение

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X