Фен на TDK-Lambda и Astec?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Зарядно от Лидл
Свий
X
-
-
На делта но е по-скоро предпочитание отколкото чак фенщина.
Правят захранвания за големи компютърни производители за разлика от мийнуайл.Враг усраине
Коментар
-
Покажи ги да видим ко мязат, на работата имаме беннинг и аег изправители, но за промишлени цели, имаме и на АББ, малки захранвания на 24 волта...
-
Изглежда точно като мийнуайл само че пише делта
Сериозно, на какво да мяза едно захранване?
Astec също прави захранващи модули за компютри и сървъри, там изискванията също са високи.
Но и те външно приличат на всеко друго.
Има един принцип - ако не можеш да го отвориш или премериш с апаратура само по теглото го определяш струва ли.
Не тежи ли - пръдня
-
-
Не съм много в час с тоците на акумите, та да питам. Проблем ще има ли, ако свържа акумулатор CaCa на зарядно стек 5.0 за поддръжка, за около шест месеца в неотопляема къща, вкл. зимния период. Температурата в стаята през студените дни пада до около 5 градуса.
Коментар
-
Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнениеДръж зарядното надалеч от акумулатора, за да не влизат газове от акумулатора в зарядното.
Коментар
-
Водорода е най-лекия елемент. Не знам, но колко трябва да се отдели, че да изпълни стая 20 квадрата и да стане опасно.Питам, защото това ще му е съдбата. Свръзвам го, и ще сложа бележка на него- честита пролет.
Коментар
-
Долната граница на взривяемост на водорода е четири обемни процента!
Колко водород ще се отдели,нямам си идея. Но ако се натрупа в концентрация над ДГВ до тавана,като цъкнеш крушката и ако се получи преискряване,може да стане 💣. Това е на теория. Лошото е,че понякога(колкото и рядко да е това) теорията се покрива с практиката.Последно редактирано от kameno karp; 25-07-24, 22:08.
-
-
Преди над 15 години,зареждам един акумулатор-тапите му развити,зарежда се с трансформаторно зарядно.Отивам след определено време,облечен съм с анцунг,от възможно най изкуствената материя(много модерна тогава),който при движение,понякога дотолкова се наелектризираше,че чак се чуваше пукане.Навеждам се над акумулатора......и той се взриви,разцепи се целия.Имах късмет и не бях засегнат.Та така.Yamaha Yz450F
Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
Всичко с ''рошави''гуми!
Коментар
-
Някой друг чувал ли е как ври купчина от 15-тина оловно-киселинни акумулаторни батерии за електрокари. Е там се отделя водород в опасни количестваЧужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Достатъчно,че при ОПРЕДЕЛЕНИ условия да гръмне! Примерно-ако по време на заряд нещо около клемите преискри,гърмежа ти е сигурен.
-
Имам 2 взрива на прясно заредни акумулатори пред мен. Добре че станаха в студен период, та връхната дреха ми опази кожичката. На 5-6 -тата секунда си измих очите на чешмата, та се отървах с леко зачервяване.
И двата случая бяха от грешка на човека до мен.
-
Първоначално публикуван от Karushev Преглед на мнениеНе съм много в час с тоците на акумите, та да питам. Проблем ще има ли, ако свържа акумулатор CaCa на зарядно стек 5.0 за поддръжка, за около шест месеца в неотопляема къща, вкл. зимния период. Температурата в стаята през студените дни пада до около 5 градуса.
За толкова време все някога ще се случи да има прекъсване.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Karushev Преглед на мнениеНе съм много в час с тоците на акумите, та да питам. Проблем ще има ли, ако свържа акумулатор CaCa на зарядно стек 5.0 за поддръжка, за около шест месеца в неотопляема къща, вкл. зимния период. Температурата в стаята през студените дни пада до около 5 градуса.
Моята практика показва ,че батерия която стои няколко месеца на подзаряд,живота и е кратък.....
Ползвам няколко стека , след спиране на захранването,си продължават от където са били.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
Зареди акумулатора и го откачи от клемите ....за 6 месеца няма дерт да стои зареден акумулатор.
Моята практика показва ,че батерия която стои няколко месеца на подзаряд,живота и е кратък.....
Ползвам няколко стека , след спиране на захранването,си продължават от където са били.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Karushev Преглед на мнение
Зарядното е ясно. Благодаря за мнението. Сега ме вълнува въпроса за зареждане на нов акумулатор, преди да се монтира. Четох някъде, че било добре да се направи разряд и заряд на новия преди монтаж. Този е нов, в магазина показа 12.74 на техен мултицет. На моя 12.7. След два дни 12.69. Да го зареждам ли, или да го монтирам. Не съм правил подобна операция никога, но последните ми три акуми с три годишни гаранции си издържаха точно гаранциите, и се предадоха.
По принцип,тоя стек можеш да го включваш към батерията,без да откачваш клемите към колата ,и ако имаш контакт наблизо,си го зареждаш когато и колкото искаш...
П.п Не се втелясвай с меренето на напрежение и то със стотните,първо, с десет различни мултицета,ще имаш 10 различни стойности ,и второ , напрежението ще ти даде почти никаква информация относно състоянието на заряд...на батерията свалена от колата.Последно редактирано от Roninn; 28-07-24, 20:18.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
- 2 likes
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар