Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то акумулатор и с какво се яде?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то акумулатор и с какво се яде?

Искам да задам един изключително глупав въпрос - вида на поляритета оказва ли някакво значение освен разположението на двата извода плюс и минус? Ако сложа акумулатор с обратен поляритет на кола, която не е за такъв ще се случи ли ка-бум? Четох някакъв руски сайт (с моя "бесен" руски") и освен разположението на клемите друго не беше отбелязано като съществена разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от TheGrave Преглед на мнение
      Искам да задам един изключително глупав въпрос - вида на поляритета оказва ли някакво значение освен разположението на двата извода плюс и минус? Ако сложа акумулатор с обратен поляритет на кола, която не е за такъв ще се случи ли ка-бум?
      Единственият ти проблем при поставяне на акумулатор със обратен поляритет(разменен плюс и минус) може да бъде недостатъчна дължина на кабелите.Бум,няма да има,впрочем може,но си трябва Талант.

P.S.Въпросът ти е ...сам си си отговорил.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Е някои хора преодоляват недостатъчната дължина именно с объркване на полюсите. И тогава става БУМ.

А Спарки беше успял да зареди акумулатора си наопаки (при оловните това не е невъзможно).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Е някои хора преодоляват недостатъчната дължина именно с объркване на полюсите. И тогава става БУМ.

А Спарки беше успял да зареди акумулатора си наопаки (при оловните това не е невъзможно).
          Нали споменах,че си е нужен Талант...
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Напълно е възможно!! Аз съм си го причинявал след 3 ракии.
            После си го разредих и заредих и изкара поне 2 години още, за после не знам, че Пеугеота 406 го продадох преди найсе години.

Коментар

А Спарки беше успял да зареди акумулатора си наопаки.
              Не Спарки. Баща му на Спарки. Не че не съм способен и на по-големи заплесии де...

Пораженията бяха 2 изгорели дебели бушона, изгорял бушон на CD-то, и изгоряло крайно стъпало на сирената на алармата. Като ги смених (крупната сума от 10 кинта за всичко), всичко си тръгна по живо по здраво. Ако бях хептем хулиганин, щях да му нарисувам нови полюси и да го карам обърнат.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да ги нарисуваш не е достатъчно - изводите са с различен диаметър. Не че с чук и мамата няма да влязат де.

Коментар

С достатъчна мотивация и квадратен чеп в кръгла дупка влиза.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така или иначе сте тук ми я да ви видя сега.

Питанка - 2 батерии 8Д размер или като на мотокарче,12 волтови,нормални стартови закачени всяка към мотор дизел Кьминс 460 коня май с алтернатор около 100 ампера / не ми се проверява сега,там някъде ше да е /.Година кога са раждани идея нямам,но май са родили и алтернаторите,че като гледам показания нищо не ги зарежда,ни единия ни другия алтернатор работят.

Аз съм им закачил зареждачка която им набива между 15-25 ампера като съм ги вързал и двата заедно с кабели като за ТИР или колко палеца ми дебели 15 метрови май.

На десния мотор батерията е вряла,пипа се ма пари,на левия си е студена.Приемам залагания колко ще издържи батерията преди да набъбне,да си пръсне капака или да изтрещи цялата.Не съм я проверявал дали има течност вътре,като ме ядосат така карам та тук няма и да проверявам.

Питанката - това какъв шанс има да пламне или да избухне на цяло,че ми е под леглото и леко се притеснявам за мандаринките?

Тенкю.

И не е много зор,още 50 часа да издържат,после местя мандаринките и да става каквото ще.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      С достатъчна мотивация и квадратен чеп в кръгла дупка влиза.
                      Пак си е работа за таланти.

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение

На десния мотор батерията е вряла,пипа се ма пари,на левия си е студена.

Питанката - това какъв шанс има да пламне или да избухне на цяло,че ми е под леглото и леко се притеснявам за мандаринките?

Тенкю.

И не е много зор,още 50 часа да издържат,после местя мандаринките и да става каквото ще.
                      Изключи парещата батерия,едно щракване със запалката и ще и литне капака...

Коментар

Бих преместил мандаринките на друго място.

Иначе, да гръмне от налягане - надали - би трябвало да си има клапани, дето да пускат навъм квото е над определено налягане. Ама, трупат водород, който е доста нервна гад. Това е нещото, дето гърми, до колкото ми е известно. Нещо да понамирисва покрай тях? Чува ли се бълбукане, или няма как да чуеш?

Ясен вероятно ще ти даде по-уверен отговор.

Коментар

Така или иначе сте тук ми я да ви видя сега.

Питанка - 2 батерии 8Д размер или като на мотокарче,12 волтови,нормални стартови закачени всяка към мотор дизел Кьминс 460 коня май с алтернатор около 100 ампера / не ми се проверява сега,там някъде ше да е /.Година кога са раждани идея нямам,но май са родили и алтернаторите,че като гледам показания нищо не ги зарежда,ни единия ни другия алтернатор работят.

Аз съм им закачил зареждачка която им набива между 15-25 ампера като съм ги вързал и двата заедно с кабели като за ТИР или колко палеца ми дебели 15 метрови май.

На десния мотор батерията е вряла,пипа се ма пари,на левия си е студена.Приемам залагания колко ще издържи батерията преди да набъбне,да си пръсне капака или да изтрещи цялата.Не съм я проверявал дали има течност вътре,като ме ядосат така карам та тук няма и да проверявам.

Тенкю.

ФСичкото акОмОлатор дето грее над 50 Целзия при заряд, си е бомба за мандаринки.
                          Особено ако не е проветряем.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Бих преместил мандаринките на друго място.

Иначе, да гръмне от налягане - надали - би трябвало да си има клапани, дето да пускат навъм квото е над определено налягане. Ама, трупат водород, който е доста нервна гад. Това е нещото, дето гърми, до колкото ми е известно. Нещо да понамирисва покрай тях? Чува ли се бълбукане, или няма как да чуеш?

Ясен вероятно ще ти даде по-уверен отговор.
                            Преместих ги мандаринките на втория етаж и съм си приготвил втория нож,като гръмне да скачам в малката лодка.

Няма изключване,храни ми десния мотор и ако я изключа ше спре мръсната гад пък това не мога да го преживея.Няма и как да чуя бълбука ли ма ще бълбука,капака и лепне на пипане та се е избълбукала вече.
                            Не знам дали и мирише,450 коня дърпат въздух от там пък и на мен много не ми се завира в това помещение - закачих и кабелите и дим да ме няма.Е сега ще купя една нова след 5-6 часа и ще видим кон боб яде ли.

Направо ми идва да ги вържа двата мотора за една батерия........мамка ти корито скапано
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Аз лично не бих седял спокойно и един час около така загрял акумулатор камо ли 50 а още по-малко и да легна над тях... Ташак ти се струва тая работа а не е.
                              И как точно си ги възрзал на зареждачката, ако е като на камион трябва да са последователно, което малко ме съмнява да си направил.
                              По-добре разкачи всико и се надай 50 часа да дават каквото могат.
                              Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                                Аз лично не бих седял спокойно и един час около така загрял акумулатор камо ли 50 а още по-малко и да легна над тях... Ташак ти се струва тая работа а не е.
                                И как точно си ги възрзал на зареждачката, ако е като на камион трябва да са последователно, което малко ме съмнява да си направил.
                                По-добре разкачи всико и се надай 50 часа да дават каквото могат.
                                с надежди не става,пада волтажа и ще изгубя мотор,а там вече надеждите са за оцеляване,вариант нямам с една моторетка на това корито.Ташак или не на година въртя колко обиколка по Екватора,половината време с малки проблеми като сега и поне съм смел не отивам зян лесно.

всяка една батерия храни мотор,дясна за десен и лява за ляв мотор.Аз като умен съм пернал зареждачката на лявата батерия и с кабели съм я вързал за дясната.

Работи.Е тук има едно градче,ще спра да взема една батерийка ма то само това да е,генератор правих до преди малко.

Нищо не гърми вече три дни,помещението съм му изключил вентилаторите та няма обмен на въздух.

Колко ненормално е това ли?Ми колкото ненормално е да съм с такава лодка тук където съм.Ситуацията не е много зле,около батерията има място да набъбва та няма да изтрещи като някои други в близкото минало.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X