Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Процедура по използване на кабели за ток

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Процедура по използване на кабели за ток

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
    Това с кабелите съм го правил десетки пъти. Първо се пали автомобила с читавия акумулатор. После се закачат на него кабелите, естествено червения на плюсовата клема, а черния на минусовата. Държат се в двете ръце, за да се избегне контакт. След това се закача червения кабел на плюсовата клема на изтощения акумулатор, после черния на минусовата, въртиш и палиш. После се откачат по обратния ред. Мислех, че всички го знаят. Ментелявите кабели се палят, защото не издържат на големината на тока. Просто няма достатъчно метал в тях.....
    ПП. Да добавя...кабелите трябва да са развити целите и разделени, не оплетени и омотани, без възли по тях.....както при електрожен или СО.
    Това е точно правилният метод, но ако имате много електроника не давайте ток! Знам че е трудно но по-добре да сваля акумулатара и да го сложа на другата кола(с риск после да го зареждам) отколкото до изпуши моята.

Коментар

Mного пъти съм давал ток, а и на мен ми се е налагало да ми дават, но никога не съм спазвал правилата от първия пост. Можеби съм имал късмет, но до сега не са ставали ексцесии. Вярно, че две зими си ходех с кабелите от елекрожена, а тази зима като падна акумолатора на джипа отидох до първата бензиностанция и си избрах кабели с метални щипки. Продавачката се опита да ми обясни кои са по-добрите кабели, но безкрайно се учуди на обяснението ми "аз копувам щипките, а не кабелите", след това минах през магазина за кабели и взех такива за електожен. След около едночасово занимание бях кримвал и запоил съответно два кабела по 3м. и сега грижи нямам въобще. Просто реших, че е крайно време да попълня обурудването на джипа не само с ремъци за дърпане, а и с необходимите кабели.
      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Вчера се наложи да ми дават ток зада запаля. За мой късмет имах кабели уж от "хубавите" дебели и красиви купени от бензиностанция. Свързахме кабелите и хоп - нищо... пак пробваме - пак нищо... викам си "тука има нещо..." случайно в багажника ми имаше и жълто зелен кабел 10квадрата и за 5 минутки бях направил 2 парчета по 3м, зада запаралеля "хубавите" кабели. Запаралелих ги и хоп, джипчо запали от раз. После още 10мин работа, и "хубавите" ми кабели станаха още "по-хубави"

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
          За мой късмет имах кабели уж от "хубавите" дебели и красиви купени от бензиностанция.

Дебел им е евтиния изолатор който ползват и създава илюзия, че са яки кабели

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
            Дебел им е евтиния изолатор който ползват и създава илюзия, че са яки кабели
            Така е... всъщност вътре проводника е или 4 квадрата или 6, но по-лошото е, че щипките са пак големи и красиви, но самия кабел е примпнат само към едната половина на щипката... което значи, че като закачиш щипката за клемите, те реално контактуват само в две точки, което е крайно недостатъчно зада мине моментния голям ток при развъртането на мотора (незнам колко е, при различните акумулатори и коли е различен)
            Тия кабели по спомен бяха около 25-30лв... ако си купя 6м кабел 10квадрата и 4 щипки от ония заваръчните, надали ще излезе повече от 20лв, но резултата ще е по-добър... а иначе има и по-хубави варианти, но и по-скъпи.

Коментар

Аз си направих от 8мм кабел за захранване на музика за кола, но сложих по два кабела на щипка и нямам никакъв проблем въпреки, че щипките не са от най-хубавите.

Коментар

От: Процедура по използване на кабели за ток

Ето пример за дебел на външен вид кабел, който всъщност е със смешен проводник.
                Купувал съм го за двадесетина лева преди 4 години.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:KABEL.JPG
Прегледи:1
Размер:80.4 КБ
ID:5353972
                Георги Тонев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X