Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Процедура по използване на кабели за ток

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Процедура по използване на кабели за ток

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
    Аз си взех щипки за "маса" за електрожен - 400 амперови.
    Имат нечовешко усилие на стискане, медни контактни пластини и са правилни. Верно е, че са по 7.50 едната.
    Двете части на шипката са свързани електически една към друга чрез медна мрежичка със сечение около 16мм2.
    Тези дни като стигна ще им сложа едни проводници 16мм2 по 3 метра и стават кабели чудо.
    Това е добро решение.

Коментар

Ми тези в Метро не са евтини,пак и не вярвам там да заредят най-големите ментета,и все пак от 200 до 1200А какво да избера, 800А ми се вижда оптимално?
      Иначе в други форуми четох че е най-добре да си направи сам човек,но иска поене и се пак малко да разбира от ток човек да не се утрепе сам

Коментар

Първоначално публикуван от nickname123 Преглед на мнение
        Ми тези в Метро не са евтини,пак и не вярвам там да заредят най-големите ментета,и все пак от 200 до 1200А какво да избера, 800А ми се вижда оптимално?
        Иначе в други форуми четох че е най-добре да си направи сам човек,но иска поене и се пак малко да разбира от ток човек да не се утрепе сам
        Не се пои, а се кримпва. Метро продават квото купят. И да, най-добре е да си направиш само - поне знаеш какво имаш.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И с поене става, но трябва да си майстор, задачата не е тривиална.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            И с поене става, но трябва да си майстор, задачата не е тривиална.
            Е затва такива като мен ги кримпват и работи безотказно
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Политиката на Метро вече е малко off-topic,но мисля че по отношение на "марките" които се продават все пак има подбор,боклуци с неясен произход не съм виждал,пак и като едни кабели са 50лв вдъхва доверие,все пак Метро не е сергия,на сергията може пак за 50лв да ми ги дадат но реално да са за 5
              И по други форуми обаче като чета не виждам някаква стойност някой да посочва на амперите,оптимални за лека кола(200-1200 е голяма разлика),явно с изключение на малцината които сами си правят,всеки купува ментаци за по 10лв,където е излишен коментара колко ампера са

Коментар

Жокер:
                Виж колко струва 1м читав кабел и ще разбереш дали тия за 50 лв стават или не

Коментар

Ако тръгнеш да си правиш нормални кабели, щипките ще излязат около 20лв, а проводниците - около 50. Проводниците - производителят не може да ги купи много по-евтино, щипките - да речем, че може. Но пък ще си сложи и печалба.

И така, кабели, с които може да се запали кола без акумулатор в нея, струват 70лв базова цена. Ако има някакъв акумулатор, който може нещо да събере, и сте склонни да чакате - става и с кабели за 20лв. С тези за 10лв почти нищо не става.

Коментар

Първоначално публикуван от nickname123 Преглед на мнение
                    Политиката на Метро вече е малко off-topic,но мисля че по отношение на "марките" които се продават все пак има подбор,боклуци с неясен произход не съм виждал,пак и като едни кабели са 50лв вдъхва доверие,все пак Метро не е сергия,на сергията може пак за 50лв да ми ги дадат но реално да са за 5
                    И по други форуми обаче като чета не виждам някаква стойност някой да посочва на амперите,оптимални за лека кола(200-1200 е голяма разлика),явно с изключение на малцината които сами си правят,всеки купува ментаци за по 10лв,където е излишен коментара колко ампера са
                    Добре де. Наистина ли закона на Ома не се изучава вече? Какви 1200 Ампера?

Коментар

Точно за това не искам да си правя кабели а да си купя,който няма акъл по-добре да не си търси белята И все кабелите са от 200 до 1200A ,това А не са ли ампери?

Коментар

Това са китайско-Метро-вски ампери. Нещо като касетофонче 500 вата, една педя голямо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Това са китайско-Метро-вски ампери. Нещо като касетофонче 500 вата, една педя голямо.
                          PMPO

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                            Аз си взех щипки за "маса" за електрожен - 400 амперови.
                            Имат нечовешко усилие на стискане, медни контактни пластини и са правилни. Верно е, че са по 7.50 едната.
                            Двете части на шипката са свързани електически една към друга чрез медна мрежичка със сечение около 16мм2.
                            Тези дни като стигна ще им сложа едни проводници 16мм2 по 3 метра и стават кабели чудо.
                            Тук съм писал за правени кабели с материали от магазин за заваръчно оборудване.
                            Моят съвет е да вземаш 25 квадрата кабели. Ако ще кримпваш кабелни обувки към кабелите, купи ги от магазин за ел. материали. Тия които се продават в Практикер, Бриколож и сходните има магазини са отвратителни.
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Мерси за съвета,но както по рано писах идеята ми беше да получа съвет относно "покупка",а не "направия",но явно читави кабели не се "продават".

Коментар

От доста време се занимавам с тежки машини ,но въпреки че са нови при нас идват с изтощени акумулатори мн. често се налага да ги паля с с помоща на др. акумулатори.Това което съм си направил са два кабела с многожилен проводник 55 квадрата и щипки мисля че са 600А .Вършат работа . Паля с 230Аh акумулатор
                                Напоследък започнаха да произвеждат тежките машини с специално направени изводи където да им подаваш напрежение (мисля че това е добра идея) защото ми е гърмял акумулатор , а така е по безопасно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X