Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зануляване, заземяване и защити в домашна ел. инсталация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зануляване, заземяване и защити в домашна ел. инсталация

Хубава тема ! Сега открих , че по полюлея ми има ток, също и в някои контакти, като допра с фазомера тялото на полюлея и той свети! Също и докато работех с бормашината и усетих гъдел, допрях с фазомера бургията и свети !!! Мога ли сам да ги оправя тия неща? Като чета темата ми се струва, че е нещо дребно или греша? Имам ентусиазъм

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
      Хубава тема ! Сега открих , че по полюлея ми има ток, също и в някои контакти, като допра с фазомера тялото на полюлея и той свети! Също и докато работех с бормашината и усетих гъдел, допрях с фазомера бургията и свети !!! Мога ли сам да ги оправя тия неща? Като чета темата ми се струва, че е нещо дребно или греша? Имам ентусиазъм
      По-добре викни някой дето това му е работата. Къде си базиран?
      Да не се повтарям, от темата за радиатора.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        По-добре викни някой дето това му е работата. Къде си базиран?
        Да не се повтарям, от темата за радиатора.
        Чакай малко ! Нали са три жици в контакта ! Едната има ток , другата няма. Третата е двуцветна и е вързана като маса или нула един вид Къде е заровено кучето? Трябва се науча!

Коментар

Чакай малко ! Нали са три жици в контакта ! Едната има ток , другата няма. Третата е двуцветна и е вързана като маса или нула един вид Къде е заровено кучето? Трябва се науча!
          Аборт по телефона, не се наемам да асистирам.

Коментар

Пенчо ! Най-лесно е някой да ти го направи! Имам приятел жичкаджия. Въпроса е сам да се справя, преди години смених скъсано жило на скорости на жипката, верно за 8 часа, но сам ! Като легнах отдолу и погледнах тия железа ми се струваше, че съм попаднал сред лианите в джунглата, пък бавно и спокойно се получи

Коментар

Пенчо ! Най-лесно е някой да ти го направи! Имам приятел жичкаджия. Въпроса е сам да се справя, преди години смених скъсано жило на скорости на жипката, верно за 8 часа, но сам ! Като легнах отдолу и погледнах тия железа ми се струваше, че съм попаднал сред лианите в джунглата, пък бавно и спокойно се получи
              Ами, викай го на по бира, или каквото пие. Тоците не са сложно нещо, особено след 30-40 килограма учебници.
              Лошото е, че убиват за секунда.

Коментар

Към полюлея от тавана има три жици, две са свързани с полюлея , за да свети, третата е увита в изолир. Явно тя трябва да се върже с нещо? Изключил съм бушона , говори спокойно

Коментар

Не я пипай. Ключът на стената ти е двоен, нали?

Коментар

С един бутон е, ако това питаш, отзад се захранва от две жици обаче, няма трета там, това е странно. Пък на тавана има и трета.

Коментар

Имам едно хилти Бош , на една година е , новичко, пък фазомера свети като му допра бургията отпред ! Ходих да го включа у съседите пак свети! Кооперацията ли не е заземена или хилтито трябва да се потегне?

Коментар

Първо провери дали контактите са занулени. Бъркаш с фазомера в фазата на контакта и както си свети пипни с другата ръка занулителната пластина. Ако светне по-силно, контакта е занулен. После с боша в сервиза.

Коментар

Да, светва по силно, занулено е.
                          Пенчо, опасно ли е да работя сега с тази бормашина-хилти ?
                          Интересно, че и една нощна лампа и стеблото на прахосмукачката светят, може би да е някакъв еволюционен процес, а не повреда
                          Последно редактирано от sir Borko; 16-10-10, 13:15.

Коментар

Не е еволюционен процес, има нещо генерално омазано, но се пазя и аз от телефонни аборти.
                            Ако искаш да се учиш, това е по-трудният начин. И е опасен. Извикай някой да ги оправи тези неща, а ти започни от нещо безобидно.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              ...
                              Ако искаш да се учиш, това е по-трудният начин. И е опасен. Извикай някой да ги оправи тези неща, а ти започни от нещо безобидно.
                              Бормашината например Кажи как да я оправя?

Коментар

Да, светва по силно, занулено е.
                                Пенчо, опасно ли е да работя сега с тази бормашина-хилти ?
                                Интересно, че и една нощна лампа и стеблото на прахосмукачката светят, може би да е някакъв еволюционен процес, а не повреда
                                Пак ти казвам: викни някой квалифициран. Не искам да ми тежиш на съвестта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X