Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматични бушони, ключ маса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

ОК - а с какво място разполагаш за монтаж?
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Как с какво, аз съм богат човек, не се ограничавам от някви измислени глупости. Където си искам. Където спра, там ми е и гаража)) Да си виждал някъде угрижено като пудел бездомно куче?

Коментар

Ставаше въпрос за кутията)))))
        Колко е мястото отредено за нея в колата?))))
        А иначе и пред кръчмата може да се работи (recomended)
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Re: Автоматични бушони, ключ маса

какво представлява Ключ-масата,.
          Имам предвид някакъв по голям прекъсвач ли е или има и нещо друго?
          LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi

Коментар

Да, просто много мощен ключ. Толкова мощен, че да може нормално да прехвърля всичката мощност за всички потребители от акумулатора, към който е включен.

Коментар

Може ли някаква снимка на такъв да сложиш за да се ориентирам.А когато съм с два акомулатора ще ми трябват дв такива или просто един но връзването на масата да го направя в една точка.
              LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi

Коментар

Първоначално публикуван от cop187 Преглед на мнение
                Може ли някаква снимка на такъв да сложиш за да се ориентирам.
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=100
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Eто тук можете да разгледате двата вида ключ маси които предлагаме както и цените им http://www.adventurecar.com/bulcateg...I%20PAG.28.pdf
                  http://www.adventurecar.com/catalogo.racing.bl.php

Коментар

Може така, може инче, няма общо правило. Какъвто алгоритъм избереш. Ако е една обща, с едно движение обезточаваш всичко, спестяваш един ключ и мястото за него. Ако са два, тогава пък може да изключиш единия акум за да го опазиш за нещо друго или да изключваш само някои вериги в колата.

Коментар

До: Re: Автоматични бушони, ключ маса

Относно ключ масата!!!

Ако камионът е с два акумулатора по 12V, свързани ПОСЛЕДОВАТЕЛНО (24V), а използвате радиокасетофон или друга електроника, а не сте предвидили специална защита от обратно свързване, в никакъв случай не изключвайте масата!
                      Рискувате да изгорите 12-волтовите уреди, дори двигателят да е изключен!

Ето обяснение защо: Представете си, че радиокасетофонът е свързан така: +12V в междинната точка между двата акумулатора, а масата е на шасито. Когато изключите масата на акумулаторите, все едно изключвате акумулатора, който захранва радиокасетофона. Така +12V на радиокасетофона остава свързан с МИНУС на втория акумулатор (при последователно свързване + на единия акумулатор е свързан с минус на втория). Ако при това положение има включен само един 24-волтов консуматор, то последователно през него и шасито, което е съвместна маса за 24-волтовия консуматор и радиокасетофона, радиокасетофонът получава +12V на входа си за МАСА .

По този начин радиокасетофонът (или друга електроника за +12V) е свързан ОБРАТНО!!!

Поне десетина такива случая съм видял до сега!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X