Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматични бушони, ключ маса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Термобушона го забрави. Хем е само за големи токове, хем е бавен.
    А, 25 волта, в автомобилната електроника залагат два стандарта ако не бъркам. Пренапрежения до 40 и до 80 волта. Ама то стига и да ти гръмнат всичките крушки в тъмното, пък после веднъж не било изгоряло ... Баш си е руска рулетка.
    Не ги слагай в джоба на вратата, мястото е много уязвимо, че и трябва да прекараш целия сноп, и силовите през нищото. И да се прегъват всеки път като отваряш - затваряш.
    Я кажи обаче къде си намерил водозащитени гнезда, от три години ми виси тоя проблем(((

Коментар

Имах предвид да държиш резервните бушони във вратата
      Не става въпрос за автомобилна електроника (ладата няма такава) а за радиокасетовон made in....
      неговите кондензатоти пукнаха А те бяха 25В
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ключ масата е хубаво нещо! Прдпазва ако стане късо независимо от това дали двигателя е включен или не! КОгато стане авария или пожар от стопени кабели последното за което се мисли е да предпазиш някви релета от изгаряне....
        Иначе, това че ако я исключваш/включваш при работещ мотор или на контакт ти гарантирам изгаряне на релето за зареждането ако не от първия по случайност то от втория-третия със сигурност!
        И аз имах на самурая едно време такава екстра за 20 лева от ШКОДА камион излишно здрава беше и вършеше работа много... само часовника ми дет спираше когато я искл., но впоследствие му дадох една автономна тънка маса за да неправи такива бели
        Харашо беше и когато започна да заварвам тръби и глупости с електрожена отпред - щракам масата и пей сърце...
        4ао
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

А ...) По-добре закрепи един буркан до таблото, хем са под ръка като почнат да горят, хем не се мокрят.
          Кажи за херметичните бушони, голям дерт са ми((
          И мойта е шкодова, слънчице!

Коментар

Видях в един магазин по "Симеон" херметични табла, но тогава не проявявах интерес.
            Моите са собствена разработка, на база кутия от радиостанция "ЛЕН-1" (някога ги имаше дори в градските икаруси), оборудвана с перчати гайки ма капака и силикон на прохода за кабелите Достатъчно голяма е и за вместване на релетатата.

Коментар

водо устойчиви бушони има за разни яхти и джетове, адски са скъпи и не виждам смисъл при положение че инсталацията на колата не е водоустойчива
              drive alive

Коментар

Смисъл има донякъде - най малкото след пароструйка.
                Освен това някой се изявяват като подводничари
                Друг е въпросът, че останалите простотии, като алтернатор напр. не са херметични, но пък си живеят и под вода, когато се наложи
                С бушоните и буксите проблемът не е толкова в мокренето, защото напреженията там са ниски, колкото в образуваните в следствие на това окиси, които влошават връзките.
                На мен ми е по интересна херметизацията на делкото и високоволтовите проводници при бензиновите ДВГ

Коментар

точно това имах предвид, дори да са херметични бушоните, които са някаде си вътре в купето, буксите, които са кай знае каде не са и няма смисъл.

иначе за делкото, аз съм го залепил със силикон и съм му вкарал отдушника при филтъра, помага
                  drive alive

Коментар

Няма вече хубави херметични кутии(((Бе нали преди време ставаше дума за подводен бензин, и писах. И акълите от спецовете са там, виж потърси.

Коментар

Тази кутия, за която ти говоря е повече от хубава - лят алуминии, оребряване много глухи отвори с резба, хубави гарнитури на капаците - подходящ размер

Коментар

И не говори ... Ше фана да се нАпия и ше ида да се гръмна ...

Коментар

Не говори и това си е....
                          Ке се нАпием, ке си разкинем ризата и ке се мАнем от тоа живот....
                          Стефане наистина е подходяща и е достъпна по складовете за скрап.
                          Освен това се сещам за един общ приятел, който би бил много полезен в тази насока с изделията си.

Коментар

Не знам братче, няколко пъти се опитвах да се промъкна в разни вторични суровини. Не знам на кво им приличам, обаче веднага се панират и никъв контакт(((
                            Най-накрая сигурно ще се прави, ама още не знам ни какво, ни къде. Без междинни макети няма да мина, затова и полека търся кутия.
                            Страхувам се обаче че до нея трябва да стигна през ново преливно казанче, така че търся някое плоско дизелово. Или стройно вертикално, пак дизелово.
                            А бе ... Що ли не си купих бира, ами се праим че мислим, кога от таа работа само ме цепи черепот(((

Коментар

Това с бирата е добра идея и бих я споделил, ама сега бачкам ("взривявам" една подводница)
                              А за кутията ще потърся нещо подходящо и ще докладвам

Коментар

При готовност дай три зелени свирки. Да гръмна цистерната, да тече правилно към нас.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X