ОК - а с какво място разполагаш за монтаж?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Автоматични бушони, ключ маса
Свий
X
-
Re: Автоматични бушони, ключ маса
Може ли някаква снимка на такъв да сложиш за да се ориентирам.А когато съм с два акомулатора ще ми трябват дв такива или просто един но връзването на масата да го направя в една точка.LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi
Коментар
-
Първоначално публикуван от cop187 Преглед на мнениеМоже ли някаква снимка на такъв да сложиш за да се ориентирам.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Eто тук можете да разгледате двата вида ключ маси които предлагаме както и цените им http://www.adventurecar.com/bulcateg...I%20PAG.28.pdf
http://www.adventurecar.com/catalogo.racing.bl.php
Коментар
-
Може така, може инче, няма общо правило. Какъвто алгоритъм избереш. Ако е една обща, с едно движение обезточаваш всичко, спестяваш един ключ и мястото за него. Ако са два, тогава пък може да изключиш единия акум за да го опазиш за нещо друго или да изключваш само някои вериги в колата.
Коментар
-
До: Re: Автоматични бушони, ключ маса
Относно ключ масата!!!
Ако камионът е с два акумулатора по 12V, свързани ПОСЛЕДОВАТЕЛНО (24V), а използвате радиокасетофон или друга електроника, а не сте предвидили специална защита от обратно свързване, в никакъв случай не изключвайте масата!
Рискувате да изгорите 12-волтовите уреди, дори двигателят да е изключен!
Ето обяснение защо: Представете си, че радиокасетофонът е свързан така: +12V в междинната точка между двата акумулатора, а масата е на шасито. Когато изключите масата на акумулаторите, все едно изключвате акумулатора, който захранва радиокасетофона. Така +12V на радиокасетофона остава свързан с МИНУС на втория акумулатор (при последователно свързване + на единия акумулатор е свързан с минус на втория). Ако при това положение има включен само един 24-волтов консуматор, то последователно през него и шасито, което е съвместна маса за 24-волтовия консуматор и радиокасетофона, радиокасетофонът получава +12V на входа си за МАСА .
По този начин радиокасетофонът (или друга електроника за +12V) е свързан ОБРАТНО!!!
Поне десетина такива случая съм видял до сега!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар