Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо колата не запали?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо колата не запали?

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
    Прибавил или взел?
    Ми кажи ти , при два токоизточника свързани в паралел кво увеличаваш и кво запазваш????
    Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
      Много се интересен "факт".Не знаех ,че има такова инженерно решение-да прекъсват захранването към запалката в режим на "стартиране". Защо не пробвате с пробна лампа и да споделите резултата...
      При някой от съвсем новите модели може и да има такава глезотия /безмислица/ , но тук гасне заради голямата консумация /ток/.

Коментар

Първоначално публикуван от traper2504 Преглед на мнение
        Ми кажи ти , при два токоизточника свързани в паралел кво увеличаваш и кво запазваш????
        А когато единият е празен? А и по време на стартиране се гасят много от консуматорите в много от автомобилите.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
          Много се интересен "факт".Не знаех ,че има такова инженерно решение-да прекъсват захранването към запалката в режим на "стартиране". Защо не пробвате с пробна лампа и да споделите резултата...
          При мене не само запалката ми няма захранване, ами вентилатора на купето и радиото спира в момента на въртене на стартер. Днеска малко по енергично завъртя стартера, но температурите не са около нулата.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
            При мене не само запалката ми няма захранване, ами вентилатора на купето и радиото спира в момента на въртене на стартер. Днеска малко по енергично завъртя стартера, но температурите не са около нулата.
            Смени акумулатора и пробвай пак. Когато остана без "акумулатор" и при мен всичко се изключва. Стартера нормално "дърпа" около 150 ампера,-ако има от къде да ги вземе! Пробите и грешките е най-трудния път...

Коментар

При мене не се изключва всичко. Ако е отворена врата на колата и плафона си свети винаги, фаровете също. Само консуматорите, които се изключват от контактния ключ когато е изваден и при стартер също им се прекъсва веригата. За момента не съм останал без акумулатор.
              Имаме трактор владимировец. Баща ми кара волга и преди 3 месеца баща ми купи нов акумулатор 100Ач със 780А стартов ток. Миналата сермица на декомпресор върти и като се мъчим да запалим не иска да превърти. Аз смъкнах моя акумулатор и ги вързахме двата. Стартера върти и без декомпресора така. След 2-3 мин работа го изгасихме и само с единия акумулатор си пали леко. На трактора няма подвързан алтернатор, Но се пали по 2-3 пъти за ден и толкова.

Ако има някой да продава акумулатори и да ми гарантира че при минусови температури ще си отдава стартовия ток го вземам веднага. Не вярвам че под нулата отдават написания стартов ток, дори и нов акумулатор.
              Стартера дърпа доста ток и то най-вече при студения старт.

Коментар

Айде да почешем още малко.....всеки стартер при минус. темп. ще си губи част от тока , не се родил гения измислил такъв да не губи въпроса е , че въпреки тези загуби , ако акумолатора е в ред колата трябва да пали /по точно стартера да има добър въртящ момент , щото и тогава , ако не пали това е друга бира/.
                Тогава , какво още да дъвчеме ,толкова е просто , ако акумолатора ти е ок /сменяй,пробвай/ остава намаляло сечение в проводник или лоша връзка ,повишена консумация в намотки по стартера,затегнати,износени втулки друго нема та нема.

Коментар

.... Утре ще разбера дали е имало ефект от доливането на вода и дозареждането....
                  ....Ами не съм проверявал гъстотата....
                  Продължавай да не я мериш ! Особено след доливане на вода. И то баш през зимата.

Иначе няма да има забавни постове .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Колеги, помагайте.
                    Вчера бях забравил включени фаровете на колата. (Мазда Demio '99 г. 1,3- бензин)
                    Свалих акумулатора, уж се позареди ( зарядното ми зарежда бавно) , слагам го- стартера върти, но не иска да запали.
                    Сложих друг, по- читав акумулатор- и с него не ще.
                    Един приятел ми даде ток с кабели от неговата кола- пак- върти и не пали.
                    Като дам на контакт- индикатора на таблото, изобразяващ акумулаторче- не светва. Но- иначе стартера си развърта.
                    Направо не знам какво да правя. Помагайте, Моля Ви ако някой се е сблъсквал с такъв проблем...

Коментар

Имобилайзер има ли?
                      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Не, доколкото ми е известно- имобилайзер няма. тази сутрин я изтеглихме до близкия сервиз, но майстора каза, че за този модел - нямал програма за компютъра. Оставих му я ако може без компютър да разбере нещо- например подава ли бензин помпата ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X