Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Симптоми за гарнитура на цилиндрова глава

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Симптоми за гарнитура на цилиндрова глава

Ако имаш наблизо представител на WAG и там може да намериш.
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Днес го завърших двигателя,но не можа да запали.Без да го обезвъздушавам напълних само помпата с нафта до горе през входа за излишната нафта.Припалва за кратко,пуши светло син-бял пушек и като пусна ключа -угасва.Та това възможно ли е да е заради връщането на ангренажа 1 зъб назад и сега трябва ли да центровам ГНП?Щом при зацепване с един зъб напред се върти и помпата,при връщането на фабричните белези трябва ли пак да я въртя на някъде ?От дизели не разбирам.Ако беше бензинов до сега да го бях запалил.....

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Иначе, като зацепваш един зъб напред, или назад, се налага ГНП да се завърта в крайно покложение и ако се наложи още въртене в същата посока става невъзможно.
      Последно редактирано от stypkata; 21-04-15, 15:33.

Коментар

Има въздух. Центровката на ГНП трябва да е много грешна за да не запали(поне някак, при сегашните температури). Охлаби тръбичките за високо налягане от дюзите докато въртиш. После ги стягаш и пак въртиш и даваш пълна газ. Като запали държиш оборотите да не изгасне докато се дообезвъздуши.
        Помпата има финна центровка, не чак толкова сложна. Ако решиш да я правиш, я прави преди да палиш, че после пак трябва да се обезвъздушава.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Дано да е от това.Не съм обезвъздушавал дизел никога и не ми е много ясна процедурата.Гледах няколко клипа в youtube и утре ще го мъча пак.Дано да не трябва да се пипа помпата,че там ме е страх да не объркам нещо с центровките,че много ми се събра да пипам където не ми е работата

Коментар

Ако не се местил помпата, и преди си бил доволен, най-лесно е да си я зацепиш както е била.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Така.Днес мисля,че обезвъздуших хубаво системата.Работи си двигателя,но пак нещо не е както трябва.Но проблема според мен е в единия цилиндър-около дюзата на 4-ти цилиндър излиза пушек и балончета.Явно не е уплътнила добре дюзата ,макар,че стегнах хубаво болтовете ,които я държат.Явно пак ще се сваля въпросната дюза,която между другото излезе супер трудно с един спецален инструмент,който си изработих .нещо подобно на "обратен чук".Намазах я с грес преди да я сложа уж за да улесня следващото вадене.Може ли заради греста да се е получило това,защото на другите дюзи не съм слагал грес и с тях проблеми няма..

Коментар

Повечето греси на такива места предизвикват спичане. Ако искаш нещо да се развива лесно, графитна или молибденова грес е твоя човек. Има и специални препарати за целта.

Коментар

Греста с която я намазах се води точно графитна и пише,че е за високо натоварени лагери,но не знам дали издържа на високи температури и какво ще се случи с нея като се нагрее...Най-много да изтече според мен.Но може ли да пречи на уплътняването на дюзата и да е причина за излизащия около дюзата пушек и балончета?За високи темепратури знам,че майсторите слагат медна грес.С нея мажат резбите на запалителните свещи например.

Коментар

Под дюзите трябва да има едни медни(доколкото помня) подложни шайби.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      При мен не видях такива.Ако трябва ще ги сваля да ги погледна пак.Някой може ли да потвърди това за медните шайби?

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                        Там някъде е ключа от бараката - най вероятно са забравени в главата и после са затрити като е разнасяна главата нагоре-надолу.
                        А относно центровката на ГНП ... на тоя дърт перкинз не върви да те пращам в техн. ръководство и как се прави ГНП с индикатор. Звънни ми по тел. да ти кажа как да я направиш.

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                          При мен не видях такива.Ако трябва ще ги сваля да ги погледна пак.Някой може ли да потвърди това за медните шайби?
                          Разбира се, че трябва да има. Дай снимка на дюзата и може да стане ясно колко дихтунги трябва да има.

Коментар

Аз като не разбирам от вагини и раждане на бебета не се захващам с гинекология.
                            Защо хора които не разбират от техника се захващат, може би си мислят, че е лесно...

Само за пример, преди да ме награбите, че съм бил хейтър:

"Най-много греста да изтече от температурата"-не знам защо, но много хора си мислят за гресите като за свинска мас-че като се стоплят-се втечняват. Не, че няма и такива греси, но пробвайте с най-масовите, особено с графитна, пробвайте...

"подложни шайби от мед"...
                            Ако бях американец щях да кажа What the fuck...
                            А то било най-обикновен дихтунг. Или "дифтунга" както е всенародно известно.

Разместването на заводската центровка на впръскването(щото има и още доста настройки) с цел "да върви повече" изобщо не смятам да го коментирам.
                            То ако ставало само с местене на един зъб...
                            Последно редактирано от Кольо; 22-04-15, 22:15.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Извинявам се за откровената си техническа неграмотност и некомпетентност.
                              Ако отидеш на лекар, и той те засипе с терминология, няма да разбереш как да излекуваш и обикновена настинка.
                              Ако темата е за теория, ок, да уточняваме терминология, но човека пита как да си реши реален проблем. И съвета да не се е захващал въобще е най-малкото неуместен, щото това е същността на форума - да черпиш от чуждия опит. Хората които ги мързи или просто имат излишни пари не питат по форумите как да си решат сами проблем.
                              Колко са хората пишещи тук, които никога не са искали съвет?
                              Колко са изобщо хората компетентни във всички области и по всякакви въпроси?!
                              Явно доста по-малко от тези държащи да пишат безсмислени коментари с единствена цел да покажат компетентост.
                              Последно редактирано от cecoa1; 23-04-15, 01:14.

Коментар

Пак познахте:Сега пак по магазините,че нямам такъв материал 2мм.....
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SNC00364.jpg
Прегледи:1
Размер:96.0 КБ
ID:5655094
                                Последно редактирано от stypkata; 23-04-15, 10:02.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X