Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Симптоми за гарнитура на цилиндрова глава

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Симптоми за гарнитура на цилиндрова глава

Колега, това е глава, не асмалък. Щом си решил.....добре. Но, щом ще използваш стари болтове, вземи ги прекарай първо през една флашка.

Коментар

Колега, ако няма видими следи по гарнитурата от пробив, е желателно да видиш главата на "скенер", имам същия проблем на Субару и се чудя дали да не търся друга глава!

Коментар

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
        Колега, това е глава, не асмалък. Щом си решил.....добре. Но, щом ще използваш стари болтове, вземи ги прекарай първо през една флашка.
        Това задължително.Както и почистване на дупките на болтовете от масло .

Коментар

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение

Флашката колко мегабайта трябва да е ?

пп Към колегата с темата , като стягаш после вала обирай равномерно и по малко всички гайки ,не ги карай на един дъх че се чупят петите които натискат вала . И последно щом гарнитурата не е духната между цилиндър/водна магистрала ,закарай главата да я надуят и проверят за пукнато .Ако имаш възможност цъкни някоя снимка на самата гарнитура по детайлно и от двете страни ,че може да изтърваш нещо .

пп Колегата Костов ме е изпреварил
          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Флашка, плашка, все тая. На тия болтове не им се поврежда резбата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Флашка, плашка, все тая. На тия болтове не им се поврежда резбата.

Точно ,само се разтеглят ,аз и затова попитах колко мегабайта трябва да е
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Мдаа, грешката в наименованието е моя.....ама пуста практика.
                Не съм свалял кой знае колко глави, но болтовете които съм отвивал имаха боклуци по резбата....а те много лесно се почистват с плашка пък и не е голяма философия.

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                  ...Гарнитурата според мен беше здрава.Нямаше мост между големите дупки на цилиндрите и малките дупчици по нея,но ще я сменя.Само няколко малки се бяха слели.Промих каналите на антифриза в блока,че имаше половин кило "тиня"...
                  Колега,
                  провери и водната помпа- при мене се бяха оронили част от перките на турбинката и пак си грееше, сега поне ти е удобно. Успех.

Коментар

Така.Нещата загрубяха.Днес след шлайфа забелязах,че има пукнатини в отворите на всички дюзи <малко късно ама.....> и сега филма става по-голям.
                    Ще я надуя главата днес да кажат дали става за нещо или да търся друга глава,но тук един майстор ми каза,че такива глави здрави е много трудно да се намерят,защото се пукали лесно и имало голяма вероятност да купя друга пукната глава ..За това сега обмислям и вариант със смяна на двигателя и без това отдавна си мечтая за 200D.

ето малко снимки:
                    Прикачени файлове

Коментар

Това, което си показал, са бренерите. И са сменяема част.

Коментар

И да намериш здрава глава, пак ще се пукне. Този мотор J8S просто не го бива за постоянно високо натоварване. На Джип Чероки, където се използва същия, е популярна замяната му с бензиновия J7T. Във флота обаче бензинът не е вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                          Това, което си показал, са бренерите. И са сменяема част.
                          И шлайфистите така казаха,че много хора си карали колите с пукнати бренери и това не пречело на работата на двигателя
                          Както и да е - резултат от надуването - главата е здрава . След 2 дни продължавам със сглобяването,че гарнитурите ще дойдат тогава

Коментар

Друго исках да кажа - спукани са бренерите, не главата. Или поне от тия снимки се вижда това. А бренерите са отделна част и могат да се сменат. Естествено, могат и да не се сменат, ни ще тече, ни ще духа от тях.

Коментар

Еми няма да ги сменям тогава за какво да си усложнявам живота
                              Чудя се понеже предишния собственик е преместил колелото на ГНП с един зъб напред за да върви повече дали аз да не си го зацепя по фабричните белези ремъка и дали ще падне разхода като падне и мощността ? Не ми трябва мощност.Трябва ми икономия ,че един риболов ми излиза 20-30лв нафта а хващам риба за 3лв
                              Последно редактирано от stypkata; 15-04-15, 17:46.

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                                Свален е Просто снимката е от преди да го сваля и пак не влизат стандартните вложки.Трябват си тънкостенни.И между другото с каква сила се стягат болтовете на кобилиците,че в аутодата няма данни за тях... Ако ги стегна на 20нМ много ли ще им дойде?
                                Стягането по динамометрия ,ако няма индикирано някъде по болтовете е с измерване в основното стебло на болта ,не дебелина с резбата,ако болта някъде не е по-тънък ,тогава се взима най-малкия размер.При Опелите , а и при други автомобили го има този момент,най-вече при биелите към колянов вал,болта е Ф8мм. ,но има изтъняване малко след главата и фактически динокилограмите се мерят там.Това е принципа и никога не донатягай с пружиниращи движения с динамометричният ключ ,щото всичко отива на кино ,най- малкото почва едно гадно изтегляне на резбите/по -слабата/и някога при разглобяване отново става белята,задират и късат болтове ,ефект"пренатягане".Съвет когато смениш гарнитурата ,стегни всичко ,вкарай мотора в температурен режим и след това притегни пак,премери и блока за кривини ,става със шлосерски"машинен"ъгъл или пластина.Успех, дано стане лодката ,че морето не прощава,всичко трябва да е на 6,щото съм гребал с лодка при страничен вятър от Болшевик до яхтклуба на нефтеното 4 часа на излизане ,трима души,ако имаше мотор.........20-30минути!
                                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X