Обява

Свий
Няма добавени обяви.

спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?

Мда някой автоматици дори се заключват, над определена скорост и си задържат като ръчните скоростни кутии!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
      Я тези,които карат на свободна....да ми кажат,защо не са измислили автоматиците,като спреш да подаваш газ-да изключват от скорост!??
      Поради нЕколко причини. Едната е, че не е здравословно за автомата движението на неутрална. После включването/изключването трябва да става само в зависимост от определени условия и въобще е много сложно.
      Обаче при автоматизираната кутия(клипчето което пуснах по-напред в темата), има и такива с функция за изключване от скорост с цел още малко икономисване на гориво. Всичко се управлява от компютъра, щото той знае какво и кога е най-добро за максимална икономичност и минимална амортизация. Независимо дали камиона го кара Киро, Пешо или Гошо, по един и същи маршрут с една и съща средна скорост, той дава приблизително еднакъв разход(разбира се винаги има малки разлики). То и затова е направено, за да се понамали влиянието на субективни фактор– шофьора. Е, има и функции за случаи в които базовите програми не могат да се справят адекватно, но това е отделен въпрос.
      Щом е заложено изключването от скорост, значи са експериментирали много и са видели че има някаква полза. Макар и да е минимална, за големия пробег при тези автомобили, тя пак ще бъде от значение. Там се борят за всяка капка.
      Номера е, че ние не сме компютри и не можем да изключваме винаги в най-правилния момент, а дори и да можехме пак ползата ще е пренебрежимо малка. Ще се равнява примерно на разликата дали караме с включено радио, чистачки, фарове, нагреватели на стъклата или нещо подобно или без тях. Ще е по-малка дори от разликата при употребата на климатик.
      Дори като изключим фактора безопасност, само разправията да включваме и изключваме скорости не си заслужава.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
        Я тези,които карат на свободна....да ми кажат,защо не са измислили автоматиците,като спреш да подаваш газ-да изключват от скорост!??
        Това всъщност е една от причините да искам да да карам само с ръчни скорости
        Някой (в случая даже не е някой, което е още по-лошо) да решава вместо мен как е по-добре... аренеманужда.
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
          Това всъщност е една от причините да искам да да карам само с ръчни скорости
          Някой (в случая даже не е някой, което е още по-лошо) да решава вместо мен как е по-добре... аренеманужда.
          То и на автоматиците можеш да избираш на коя скорост да спускаш, ама трябва да покараш малко, за да разбереш, а не да ги отричаш без да ги познаваш!
          Въобще се чудя как подобна тема в сериозен форум като този може да стигне 5 (пет) страници !!!! ...като и 5 поста са и твърде много!

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
            Относно 230 км/ч. мисля, че в България и света няма пътища по които който и да е автомобил ще вдигне повече от 130-140 км/ч. Има си инжинерни изисквания при прокарването и строеж на пътищата. Нали този наклон ще трябва и да се качва???
            Не държа да вярвате но в колата имаше още 4 човека освен Мен който могат да го потвърдят.Мога да го докажа но тогава беше просто грешка и до някъде безодговорно поведение от Моя страна за съжаление.Повече не бих рискувал по тоя начин здравето и живота на околните а Моя майната му.
            0887284106-Митко
            http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
            http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
              Въобще се чудя как подобна тема в сериозен форум като този може да стигне 5 (пет) страници !!!! ...като и 5 поста са и твърде много!
              Ами с нещо трябва да разпуснем бе колега.Живота не е само сериозни неща трябва и нещо несериозно за по-добър вкус след горчилката.
              0887284106-Митко
              http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
              http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Поради нЕколко причини. Едната е, че не е здравословно за автомата движението на неутрална...
                Какво ще им стане на автоматиците? Говорим за "класическия" автомат, че в днешно време понятието е доста размито.

Клипчето с камиона е много хубаво, но е редно да се отчете че при тия техники има повече от 1 начин за "убиване" на скоростта и за аварийно намаляване. В нашите мепесета допълнителните екстри ги няма и не знам дали е редно да се правят аналогии...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от dino412 Преглед на мнение
                  Ами с нещо трябва да разпуснем бе колега.Живота не е само сериозни неща трябва и нещо несериозно за по-добър вкус след горчилката.
                  Абе съгласен съм донякъде, ама си има раздел за такива теми !
                  Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от dino412 Преглед на мнение
                    Не държа да вярвате но в колата имаше още 4 човека освен Мен който могат да го потвърдят.Мога да го докажа но тогава беше просто грешка и до някъде безодговорно поведение от Моя страна за съжаление.Повече не бих рискувал по тоя начин здравето и живота на околните а Моя майната му.
                    Колега, както казва един известен форумец, "просто си говорим".
                    Този маршрут съм го минавал много пъти и точно този участък винаги го пускам по инерция. С "Пежо 405" на банката, колата която е имала най-голяма инерция от всички които съм карал правеше толкова, 130-140. Ти правиш още 100 км. отгоре. Сега както се казва, на мене си ли да вярвам или..
                    Айде Невадата е била пълна, да качи още 20-30 км, ама... нали разбираш? Няма лоши чувства
                    Приятна вечер!!
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

• От: спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?

Аз се отказвам! ...Поне според мен,в цялата тема я има 5-6 адекватни поста,я няма! ....С най-добри чувства Ви пожелавам успех на всички и нека всеки си кара,както му е спокойно на него!

...П.П. ....само да помоля пускащите по инерция,да не седите на осевата линия,че пречите да Ви изпреварваме!
                      Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Не знам как е сега но когато аз вземах книжка за пускане по инерция те късаха.

Коментар

Спуска се с цЕлата газ
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Спуска се с цЕлата газ
                            Ъъъ, ако нямаш газова к'во правиш?
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Спираш Еспумизан-а и те пак си идват газовете.
                              „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                                То и на автоматиците можеш да избираш на коя скорост да спускаш, ама трябва да покараш малко, за да разбереш, а не да ги отричаш без да ги познаваш!
                                Айде да оспамим още малко темата в посока автоматиците, па модераторите може да я преместят в спама, та да можем да си говорим спокойно
                                Аз автоматик съм виждал, даже и съм се возил, отгоре на всичкото даже съм слушал как ръмжи двигателя и кога сменят скоростите на колко обороти и след колко ръмжене.
                                Също така съм виждал и скоростен лост на автоматик: Предни скорости 1, 2 и Д - е как да ползвам моторна спирачка по избор: 3-та, 4-та и 5-та??? Не си давам ръчните скорости и това е! Преди време един приятел ми показваш автоматика на Тойота Ярис: има си положение автомат - скоростите и сигурно някакъв компютър правят всичко възможно да се движиш, има си и положение полу-автоматик с мръдване + и - казваш, че искаш по-висока или по-ниска предавка, без съединител - това ме устойва напълно
                                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X