Обява

Свий
Няма добавени обяви.

спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?

Това не значи, че карат правилно...
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
      По този начин карат поне 70% от водачите, вероятно дори 90%. Ако може модератор да пусне анонимна анкета ще е най-добре. След толкова изписано в темата видях само един свестен довод за спускане на скорост и вие не му повярвахте, че е вдигнал 230.
      И Аз не бих повярвал ако не беше се случило с Мен.
      0887284106-Митко
      http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
      http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

По този начин карат поне 70% от водачите, вероятно дори 90%. Ако може модератор да пусне анонимна анкета ще е най-добре. След толкова изписано в темата видях само един свестен довод за спускане на скорост и вие не му повярвахте, че е вдигнал 230.

...........Цъ-Цъ-Цъ......Колеги!Като чета такива теми се чудя,да плача ли или да се смея!
        Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Първоначално публикуван от dino412 Преглед на мнение
          И Аз не бих повярвал ако не беше се случило с Мен.
          Аз ти вярвам, но се чудя как карате без да поглеждате километража. Също така след днешния опит за каране на скорост ви се чудя как карате на скорост. За мен е по-опасно да натискам газ на спускане отколкото да не натискам никакъв педал.
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

Ванка, тука не сме шофьорски курс, така че си карай както ти е най-удобно и както най-добре си чувстваш колата.
            И все пак има спускания, особено през есенно зимния сезон, които по инерция са си чиста проба самоубийство.
            Ела и спусни наклона от Клисура, за който говореше Светльо по-горе по инерция, и ще разбереш защо.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Всеки си има собствен стил на каране и всеки е различно, но в някаква степен, опасен на пътя.
              Не може да караш 100% на скорост (за леки коли говоря), но не може и да караш 100% на свободна когато не подаваш газ. Истината е някъде по средата - както винаги. И за всеки средата е на различно място.
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                Ванка, тука не сме шофьорски курс, така че си карай както ти е най-удобно и както най-добре си чувстваш колата.
                И все пак има спускания, особено през есенно зимния сезон, които по инерция са си чиста проба самоубийство.
                Ела и спусни наклона от Клисура, за който говореше Светльо по-горе по инерция, и ще разбереш защо.
                В почти всяко мое мнение в тази тема казвам, че не всяко спускане е за свободна. Спускане при което се налага по-често използване на спирачките е на скорост, а за зимата задължително на скорост.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

МОЖЕ и карам постоянно на скорост, ама няма да спорим. За последната година, си спомням за един -два случая да съм изключвал за по няколко стотин метра, щото карах на изпарения в резервоара и не бях сигурен, дали ще се добера до бензинджията
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                    Голяма част от съвременните двутактови двигатели са с разделно мазане.

Разделното мазане се управлява в зависимост от това колко гориво се подава!
                    Повече газ повече масло,не даваш газ минимално количество.....

Спускаш без газ на високи обороти.......
                    Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                      Всеки си има собствен стил на каране и всеки е различно, но в някаква степен, опасен на пътя.
                      Не може да караш 100% на скорост (за леки коли говоря), но не може и да караш 100% на свободна когато не подаваш газ. Истината е някъде по средата - както винаги. И за всеки средата е на различно място.
                      С това съм съгласен на 200%.
                      0887284106-Митко

Коментар

Аз ти вярвам, но се чудя как карате без да поглеждате километража.
                        До момента в който колата ми се подчинява и се държи стабилно на пътя без да се налага да се боря с нея не ме интересува с каква скорост се движа и не поглеждам всяка минута километража (говоря за магистрала).Естествено за всяка кола скороста е различна.Има коли за който 80-90км/ч са много и други за който 180-190 не са.А и всеки шофьор си има скорост при която се чувства комфортно и безопасно поне според Мен е така.
                        0887284106-Митко

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          МОЖЕ и карам постоянно на скорост, ама няма да спорим. За последната година, си спомням за един -два случая да съм изключвал за по няколко стотин метра, щото карах на изпарения в резервоара и не бях сигурен, дали ще се добера до бензинджията
                          +1! ....Даже не съм карал на изключена от 2-3години!

Коментар

Един колега преди години ме вози по искърското дефиле на път за вкъщи-след първото спускане на свободна,по-остричък завои ,влачене със спирачките и хъркане на скорости го свалих от колата и седнах аз.Следващите спускания с дори още по-опасни завои взимахме на скорост с газ колкото трябва,само в нашето платно без намеци за нестабилност с поне 20 км/ч повече от неговото изпълнение.
                            Още си кара на свободна.Не ги разбирам тия хора.
                            За невярващите-в неделя сутринта се прибирам от работа и мога да направя демонстрация.
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                              Голяма част от съвременните двутактови двигатели са с разделно мазане.
                              Разделни резервоари за бензин и масло, но не принудително мазане с маслена помпа. Да не навлизаме в подробности за двутактовия цикъл, сухия картер и предсгъстяването на горивната смес.
                              Относно 230 км/ч. мисля, че в България и света няма пътища по които който и да е автомобил ще вдигне повече от 130-140 км/ч. Има си инжинерни изисквания при прокарването и строеж на пътищата. Нали този наклон ще трябва и да се качва???
                              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Я тези,които карат на свободна....да ми кажат,защо не са измислили автоматиците,като спреш да подаваш газ-да изключват от скорост!??

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X