Наскоро чух един механик(не е от форума) да твърди, че двигателя се съсипва, ако се спускате по нанадолнище с вкл. скорост и не подавате газ...?По-добре било да се подава газ(и съответно да се използват често спирачки) и да се сменяват спир. дискове и накладки, отколкото да се ремонтира двигател...а, сега де-каква е истината?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?
Свий
X
-
От: спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?
Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнениеНаскоро чух един механик(не е от форума) да твърди, че двигателя се съсипва, ако се спускате по нанадолнище с вкл. скорост и не подавате газ...?По-добре било да се подава газ(и съответно да се използват често спирачки) и да се сменяват спир. дискове и накладки, отколкото да се ремонтира двигател...а, сега де-каква е истината?
При четиритактовите с маслена помпа не важи.сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеГлупости.
Какво точно ще се скапе?много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнениеВажи за двутактовите двигатели при коите мазането е от маслото в горивната смес.
При четиритактовите с маслена помпа не важи.
Коментар
-
Този не ще да е никакъв механик...
Колкото за износването-единственото което ми идва наум е, че при спускане на спирачки двигателя прави няколкостотин или няколко хиляди оборота по-малко отколкото, ако е на скорост. Ма да се смята, че заради това се износва е баси рядката глупост.
То докато го палиш след няколко часа престой се износва повече в първите секунди след запалването, отколкото при спускането на скорост по надолнище.
Пак казвам-тоя трябва да се крие от срам, че е казал такова нещо.
Това може да му кажеш в прав текст, от мое име.
Виж, за двутактовите двигатели колегата го е казал, и си важи с пълна сила, ама отдавна вече не се правят коли с двутактови двигатели.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнениеНаскоро чух един механик(не е от форума) да твърди, че двигателя се съсипва, ако се спускате по нанадолнище с вкл. скорост и не подавате газ...?По-добре било да се подава газ(и съответно да се използват често спирачки) и да се сменяват спир. дискове и накладки, отколкото да се ремонтира двигател...а, сега де-каква е истината?МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеВиж, за двутактовите двигатели колегата го е казал, и си важи с пълна сила, ама отдавна вече не се правят коли с двутактови двигатели.
Коментар
-
Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнениеНе важи и за моторите .Така паднах с моито ТТ преди години
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеА какво спира сместа да си влиза пак? Нали двигатвля не се гаси.
Разбира се, това няма как да скапе двигателя, защото маслото не е в горивото.
П.П. Може би въпросният монтьор обича да сменя накладкиРусия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнениеПри новите бензинови двигатели горивото се спира над определени обороти (1500-2000), ако не подаваш газ.
Разбира се, това няма как да скапе двигателя, защото маслото не е в горивото.
П.П. Може би въпросният монтьор обича да сменя накладки
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеА какво спира сместа да си влиза пак? Нали двигатвля не се гаси.
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеКарал съм дълго време и Траби. Нищо му няма. Той си се засилва по наклона и щеш не щеш все си на спирачка.
Но не знам дали точно на трабанта е слагана тази система, или на Вартбург. Само съм чел за нея, а когато карах за малко трабант(общо няколко километра) изобщо не бях в час с тези неща, бях новобранец шофьор.
Който знае има ли го фрайлауфа при трабантите да каже със сигурност.
Бях чел един разказ от Дончо Цончев, че на "бегачката" са махнали тази система, и като се спускали по надолнищата по ралитата си мислел, че може и да скапят мотора. После на равното мазането си идвало в норма.Има ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар