Обява

Свий
Няма добавени обяви.

спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
    Ходил съм на ралита сигурно повече от теб въпреки, че съм 2-3 години по-малък от теб. При превключване на скоростите към по-ниска нали пак минаваш през неутрална, тогава каква е разликата дали ще превключваш директно от неутрална или от по-горна?
    Познавам доста колеги ,които включват на по ниска предавка с двойно амбреажиране и междинна газ за около секунда .Разликата от превключване от по висока предавка към по ниска и това да включиш от неутрална е синхронизацията на периферните скорости на вторичния вал на СК и зъбчатката на скороста която искаш да включиш,която синхронизация се постига с междинна газ при спускане на скорост ,а при движение по инерция тази синхронизация не можеш да я постигнеш с даването на газ и оттам невъзможността да включиш на скорост .
    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Някога когато имаше казарма се накарах на всички "СОЦ" камиони/военни/ Мисълта да се спускаш по баир надолу ,без да си на скорост си беше чисто самоубийство,с няколко тона желязо под задника и с допотопни спирачки!Често пътувам до Сандански и баира от Клисура посока Дупница си е екстрем за всякакъв вид МПСта!Особено с камион който товари 3.500 кг а е претоварен с още тон и половина......варианта само на спирачка е много неуместен.....просто си се претрепваш!
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Никога не изключвам от скорост при спускане, а дори и на равно. Разликата в разхода е пренебрежимо малка. Сигурността ми е по-скъпа. Спирам на скорост дори и на светофари. с лека спирачка между превключванията.
        Ванка, като ти се изправи косата няколко пъти, ще разбереш.
        И аз като колегата по-горе, се наложи да уча баща ми да не пуска по инерция.

ПП: И да си дърпа винаги ръчната, като паркира.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          Никога не изключвам от скорост при спускане, а дори и на равно. Разликата в разхода е пренебрежимо малка. Сигурността ми е по-скъпа. Спирам на скорост дори и на светофари. с лека спирачка между превключванията.
          Ванка, като ти се изправи косата няколко пъти, ще разбереш.
          И аз като колегата по-горе, се наложи да уча баща ми да не пуска по инерция.

ПП: И да си дърпа винаги ръчната, като паркира.
          Още утре ще направя проба с карането на скорост. Икономичността в случая изобщо не е фактор, за мен фактор е че няма това набиране по инерция. За синхронизацията ми е направило впечатление, че винаги 1 предавка по-надолу от желаната влиза най-лесно, особено при скорост от около 90-100 км./ч. когато не мога да включа директно на 5-та а трябва да включвам за секунда на 4-та.
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

Та, темата беше скапва ли се двигателя при спускане на скорост без подаване на газта!!!

Ами аз ще кажа като колегата Чичо - Да!....
            Ако е мотор, двутактов (мотоциклет) и спускате продължително време без да се подава газ определено цилиндъра биелата и вал съхнат при продължително спускане на скорост.
            Последно редактирано от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ; 15-12-11, 21:05.
            Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
              ......защото ми е падало огънчето в пазвата......
              Я си признай , къде точно ти е падало огънчето, недей с пазвата........
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                Ходил съм на ралита сигурно повече от теб въпреки, че съм 2-3 години по-малък от теб. При превключване на скоростите към по-ниска нали пак минаваш през неутрална, тогава каква е разликата дали ще превключваш директно от неутрална или от по-горна?

П.П. Не карам камион, ако карах камион естествено, че щях да спускам на скорост. Пък с колата ако я отърва толкова, че да трябва да намалявам сериозно със спирачките съм закъснял много със включването на скорост.
                Разликата е че може скороста с която се движиш да надхвъря възможностите на двигателя да развърти до оборотите на предавката която ще включиш.Прост пример с простата Ми глава на професионален шофьор от 26г.С леката си кола се прибирам от София към Монтана с 5 човека и пълен багажник багаж на Рено 21 Невада през Витинята и решавам при 130км/ч да изключа от скорост след тунела надолу към Ботевград.При караулката на полйцайте почвам да се чуда що другите карат толкова бавно.А то хората си карали норнално а моя милост се засилил по инерция с над 230км/ч при 170км/ч дадени от пройзводитела на колата за максимална скорост.Как и коя предавка да включиш може ли некой да каже.Добре че господ пази откачените та леко леко със спирачка успех да намаля до 150км/ч и да включа пета скорост.От тогава никога не не спускам по инерция какъвто и наклон да е.
                0887284106-Митко
                http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
                http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Първоначално публикуван от dino412 Преглед на мнение
                  .....моя милост се засилил по инерция с над 230км/......

Еййй...не че нещо колега ама голяма инерция има това Рено!!
                  Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                    Познавам доста колеги ,които включват на по ниска предавка с двойно амбреажиране и междинна газ за около секунда .Разликата от превключване от по висока предавка към по ниска и това да включиш от неутрална е синхронизацията на периферните скорости на вторичния вал на СК и зъбчатката на скороста която искаш да включиш,която синхронизация се постига с междинна газ при спускане на скорост ,а при движение по инерция тази синхронизация не можеш да я постигнеш с даването на газ и оттам невъзможността да включиш на скорост .
                    Само за несинхронизирани кутии,например Газ 53.Не карайте по инерция,последиците може катострофални,колкото до мотора,няма какво да му стане,освен ако е двутактов,те там си требе газ,не случайно варенбука си има фролайв за тази ситуация...
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Или не съм вникнал в написаното или има някаква грешка. Ако автомобилът има работеща система за принудителен празен ход, разходът при спускане на скорост е точно 0 литра....
                      Не се прави на луд де. Разлика някаква има и не опира само до ППХ. Но е твърде малка, за да е фактор.
                      Особено пък съпоставена с изправянето на козинката, независимо със или без последващи каскади
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ми ... тампоните се натоварват в обратна посока. При напречно разположен двигател. Ако прекаляваш мини през магазина и виж колко ще струват нови.
                        А пък за икономията - компютърът спира инжекторите над 2000 оборота. Паднат ли по-долу няма икономия.
                        Някой разбиращ да каже какво става със съединителя че ми е интересно.

Коментар

Първоначално публикуван от slavi888 Преглед на мнение
                          ...При напречно разположен двигател...
                          А при надлъжно не, така ли?

Още по-гнусно е да караш примерно 40 минути като гламав по завоите и баирите, да стигнеш до гладкото, и там да се окаже че спирачки - йок. А до преди секунди си имал. Просто педала си влезе като у тях си до долу. Да видиш как бързичко влиза от 4-та на втора с междинна газ и обороти в червеното, и колко бързо след това се помпи на педала, белким се удърви, като заедно с това се опитваш да ползваш и ръчната. 10 минути по-късно - спирачки-слънце. Просто бяха кипнали.

Не на скорост ли - ниФгЪш!
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми ... тампоните се натоварват в обратна посока. При напречно разположен двигател. Ако прекаляваш мини през магазина и виж колко ще струват нови.
                            А пък за икономията - компютърът спира инжекторите над 2000 оборота. Паднат ли по-долу няма икономия.
                            Тампоните на първата ми Хонда не мръднаха до 320 000км, тогава я продадох. А ти гарантирам, че тая кола не е карана по инерция от как е станала кола изобщо В гаража ми се търкалят тампоните на дъртия ми Мицак, и те на около 300 хилки, ако им тегля една боя, няма да познаеш, че не са от магазина. Толкова за тампоните и напречните двигатели.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=sc89gR6V9rw Те тука, шофьора не се намесва въобще. Даже вероятно кара на темпомат. Скоростната кутия е автоматизирана. Т.е. обикновенна с автоматизирано управление, демек компа управлява всичко, с цел максимална икономия и правилно каране. Изключването от скорост го прави нарочно(може и да се изключва функцията). НЕкой нещо?
                              Файда има, ама първо е много малка и не е баш всякога, като го правим кога ни дойде. А и не толкова за безопасността, ама е свързано с излишни действия на водача. В лекия автомобил разликата в разхода е толкова хипотетична, че даже и на теория не си заслужава ръчкането по скоростите.
                              Ето Ванката спуска по инерция, щото колата ускорява, а на скорост без да дава газ не ускорява толкова. Така е, ама като пуска на скорост на практика нормалните(вече) коли не харчат гориво, а по инерция двигателят харчи за да работи на празен ход. Ако му се подава леко газ, колкото да ускорява все едно е по инерция, ще се харчи толкова гориво, колкото би похарчил мотора да работи на празен ход, през времето на спускането. Може би с една неуловима идея икономия от спускането по инерция. И в крайна сметка при поддържане на по-равномерна скорост на движение, без изключване от скорост, икономията вероятно ще е по-голяма.
                              Горе от линка, камиона се движи в такъв режим само когато наклона или условията са такива, че движението е равномерно в определени граници и за поддържането му не е необходима нито задвижваща нито спирачна сила от колелата.

P.S.Това с колата по инерция достигнала 230км/ч е абсолютно нереално и невъзможно.
                              А онова за обратно натоварените тампони направо избива 'сичката риба
                              Иначе за случаите касаещи безопасността нЕма нужда да коментирам. Просто не изключвам от скорост, не само заради безопасност, а и защото нЕма никаква реална забележима полза.
                              Последно редактирано от cecoa1; 15-12-11, 22:55.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Ако съединителят е бил наред, след карането на скорост с върната газ пак ще е. При каране по инерция, е същото като при каране на скорост. На евг минч му е все тая...
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X