Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Производство на дизел в домашни условия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Производство на дизел в домашни условия

Първоначално публикуван от Tornado Преглед на мнение
    Има ли информация дали някой е опитвал да прави биодизел от свинска мас/преварена/?
    Kато примес в нафтата ще гори и ще пее, ама лятно време. Иначе няма лесен химически път да я направиш течна.

Коментар

Виждал съм камиони които се движат няма зиме, няма лете със смес нафта и патешка мас , но патешката мас предварително се обработва не знам точно как.

Коментар

Първоначално публикуван от chif Преглед на мнение
        Виждал съм камиони които се движат няма зиме, няма лете със смес нафта и патешка мас , но патешката мас предварително се обработва не знам точно как.
        Патешката мас е нерентабилна - с маста от една патка не можеш и километър да минеш. Пък патките малко.
        По-добре бурсуча мас- повече са!!!
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Шегата на страна, доколкото знам цената на патешката мас не е висока, все пак почти всички птицевъди и свиневъди я влагат във фуража защото е по-евтина от олиото , а пък патици много До колкото знам Варненска и Първомайска област патици бол

Коментар

Някой има ли информация относно техническия глицерин, който се получава след протичането на процеса. За какво може да се използва? Той се явява брак след процеса и ако просто се изхвърля няма да е рентабилно. Някъде четох че се използва обратно в производството - за подгряване на първичната течност. Но как става това горене на тази неприятно тъмно кафява гъста течност, която при ниски температури се и втвърдява.. Някой ако има идея как да я използвам рационално, моля да сподели

Коментар

Изобщо, глицеринът гори. Освен това чисто теоретично не замърсява природата, ако се изхвърля.
              Въпросът е с какво е замърсен. Ако дава твърд остатък, няма лесно да гори на фитил.

Въпросът има и друга страна: какво точно му се подобрява на маслото в качеството му на дизелово гориво, като се замени глицеринът с други алкохоли?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Въпросът има и друга страна: какво точно му се подобрява на маслото в качеството му на дизелово гориво, като се замени глицеринът с други алкохоли?
                Става въпрос за утайката на дъното, която се получава. Би трябвало да съдържа някакъв % олио, метанол и натриева основа. При взаимодействието си се получава така нареченият технически глицерин, чието приложение не мога да намеря и го изхвърлям..
                Направих си експеримент с допълнително нагряване на техническият глицерин с цел да се отдели още от метанола. След това варене като го оставя да изстине и глицеринът има свойства на сапун. Само че изглежда доста неприятно тъмно кафяв. Идеи какво мога да правя с него, за да не ми е брак?

Коментар

Можеш да си палиш печката.

Коментар

Ами то всъщност това което получаваш накрая си Е сапун.

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                      Можеш да си палиш печката.
                      Ами в същност не успявам. Пробвах да го запаля по няколко начина.. не гори, дори напротив.
                      Ами да, след допълнително варене се получава доволно хубав сапун, в нас почти всичко си мия с него, само че имам свръхпроизводство. И изхвърлям доста от него точно защото не мога да му намеря предназначение.

Коментар

Аз съм един от тия, дето не ме кефи да зареждам на комерса. На баба Тоца съм и прекарал вече тон мазнина. Рибна, картофки не подбирам! Купувам я в момента на 0,80лв. за литър. Филтрирам и в резервоара, чека просветва периодично и го оправям с клемата. Колата е 2,0 тд Тойота. Половината мазнина ми е на 0,50лв и като направя сметка, дори и да сменя двигателя вече съм си на +, желая лек път на всички еко, артелнативни, ентусиазирани водачи!

Коментар

Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение
                          Аз съм един от тия, дето не ме кефи да зареждам на комерса. На баба Тоца съм и прекарал вече тон мазнина. Рибна, картофки не подбирам! Купувам я в момента на 0,80лв. за литър. Филтрирам и в резервоара, чека просветва периодично и го оправям с клемата. Колата е 2,0 тд Тойота. Половината мазнина ми е на 0,50лв и като направя сметка, дори и да сменя двигателя вече съм си на +, желая лек път на всички еко, артелнативни, ентусиазирани водачи!
                          Това звучи доста примамливо. И аз бих искал да пробвам Фронтито дали обича олио, но не мога да намеря изгодно такова . Знаеш ли от къде мога да си намеря използвано олио? Ако да, моля те да ми пишеш едно ЛС. Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от gh0stryder Преглед на мнение
                            Това звучи доста примамливо. И аз бих искал да пробвам Фронтито дали обича олио, но не мога да намеря изгодно такова . Знаеш ли от къде мога да си намеря използвано олио? Ако да, моля те да ми пишеш едно ЛС. Благодаря!
                            В Пени...с (да нема прод. поз.и благозвучие) има 1.6лв литъра! Близката пицария и ресторант, мой познат си поръчва от 0лх готово пречистено за 1лв. литъра....много неприятно, много за фауната, след ауспуха особено рибно...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X