Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Производство на дизел в домашни условия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Производство на дизел в домашни условия

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
    Направи 30 000 км и се обади да те пратя при добър майстор. Личен опит .
    Благодаря колега!

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
      В момента олиото е скъпо което обезмисля карането с него.
      На нова кола не бих експериментирал.
      ignore the post!
      Последно редактирано от goshko-loshko; 19-05-10, 19:37. Причина: грешка!за триене

Коментар

В момента олиото е скъпо което обезмисля карането с него.
        На нова кола не бих експериментирал.
        10лв. за 6.5lt=1.53 за литър на прИмоция.иначе е към 1.75-2.00лв
        Имам под ръка нова кола и те така!...

Коментар

Рудолф Дизел е патентовал цикъл на ДВГ със самозапалване, по-късно наречен на негово име, но не е произвел нито един двигател. Продава патента, обща сума 6 000 000 марки.

Коментар

Колега на един Патрол 3.3 съм изгорил повече от 5 тона био дизели масло олиота и квото ми е попадало НО това на кола която съм я прежалил с купуването.Пак казвам нова и то комън реил не бих експериментирал.Това дето сега е модерно доста хора сме го карали и пробвали преди доста години.

Коментар

Колега на един Патрол 3.3 съм изгорил повече от 5 тона био дизели масло олиота и квото ми е попадало НО това на кола която съм я прежалил с купуването.Пак казвам нова и то комън реил не бих експериментирал.Това дето сега е модерно доста хора сме го карали и пробвали преди доста години.
              Благодаря за загриженоста и съвета!НАИСТИНА Благодаря!НО! При мен колите са прежалени преди да ги купя!Те са мои РОБИ!!!! А не Аз техен!независимо какви са,колко нови са и колко струват

Коментар

Вижте това
                http://www.pozvanete.bg/forums/viewtopic.php?t=1046

има и друга подобна тема тук

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=93682

интересна дискусия за biodiesel commonrail...

http://www.biofuelsforum.com/using_b...injection.html
                Последно редактирано от goshko-loshko; 20-05-10, 00:34. Причина: допълнителна информация

Коментар

Изчетох цялата тема,че и няколко допълнителни и открих че единствения недостатък на цялата история с тези горива е че ако наливаш повече от 30% олио (използвано и пречистено или направо от шишето) е че трябва да се преработи в биодизел(има случай да се кара и чисто олио и в по-големи проценти, но на някой хора не им се взиам този риск) и да се сменят 3 маркуча. Цялата негативност идва от това че някой, някога, някъде не е напрвил това и си е изпатил. А нали знаете - на хората им прави впечатление лошото отколкото доброто. При първа възможност ще сипя някоя-друга бутилка в стара сиера, пък някой ден като поекспериментирам и в новата зафира.

Коментар

• От: Производство на дизел в домашни условия

Аз налях 20 литра олио вчера...
                    Почти веднага се усети Двигателя започна да мърка и в допълнение след мен вече мирише на пържено Голям проблем ако си гладен
                    One Planet, One Internet!
                    We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Имам възможност за взимам използвано палмово масло,та въпроса ми е с каква химия трябва да го направя с визкозитет близък до нафтата че като изтине е като мас.
                      0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                        Имам възможност за взимам използвано палмово масло,та въпроса ми е с каква химия трябва да го направя с визкозитет близък до нафтата че като изтине е като мас.
                        Мешай го с нафта и го ползвай през лятото. Срещу него химията е почти безсилна.

Коментар

Ако направя един подгревател,да грее всичкото гориво ще има ли проблем.Тоест ще се сърди ли нафтата ако я подгрея и нея до 70-80-90 градуса (алкохолни)
                          "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                          Mark Twain
                          СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                            Ако направя един подгревател,да грее всичкото гориво ще има ли проблем.Тоест ще се сърди ли нафтата ако я подгрея и нея до 70-80-90 градуса (алкохолни)
                            Няма проблеми нафтата. Ако резервоарът е пластмасов, ще пострада. А ако не спреш до 90 градуса, а продължиш...

Коментар

Гледай да не си направиш самоделна бомба... И 60 градуса са достатъчни за олиото.
                              Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                              Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                              Volkswagen Bora AKL

Коментар

Има ли информация дали някой е опитвал да прави биодизел от свинска мас/преварена/?
                                КТМ 400 EXC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X