До: За качеството на М16Д
А ,м10д и м16д се правят от отработено (изгоряло) масло .И да те питам колега , твоето ЮМЗ работи ли зимата ,и ако да колко време. Защото ,аз една зима опесъчавах с ИФАТА на Пампорово, до -13 -14 градуса нямаше проблем ,но от там нагоре.... ,едно че трудно пали ,друго че когато запали не качва мосло около 4-5минути ,въздух вдига ,масло неще.И така на пролет се наложи да правя основен ремонт,заради масло М 16 Д
Така че твоя познат който ти е казал ,че освен за ПАНТИ за друго не става, е ПРАВ.
Първоначално публикуван от Кольо
Преглед на мнение
!
Сравнете ги с цените им в Хамерика...

Това при 1750 оборота.
Като го запалех зимата при под-5 градуса и броиш до 10 лампата не гасне
то сигурно става на грес и помпата не може да го засмуче.Във втория двигател сипвах само 15-40 OMW взимах го от един гараж с рейсове те го караха по 30 000 аз го сменявах на 15 000.Изкара над 200 000 перкинсчето и можеше да кара още но ми изпадна един камион с нов двигател за750лева та го качих него.Сега карам с Мобил и съм по доволен .За зимното палене разликата между вносните и нашите масла е огромна а на дизела зимата му трябват обороти за да запали.А иначе ЮМЗто е много корава машина.Ти сам знаеш как ги караха из ТКЗСтата като луди и пак деянеха .Та един такъв трактор каран с хубави масла сигурно ше ни надживее.Поздрави
Коментар