Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На колко градуса под нулата се желира нафтата? Размисли, експерименти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: На колко градуса под нулата се желира нафтата? Размисли, експерименти.

Румба, свят широк, хора всякакви... дори и тук, при нас, във форума...
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      Мен пък нищо вече не може да ме учуди... даже и този долен намек към Румбата... То затова има Човеци и дребни душици... И някои разлики между тях... Румба, ти нали помниш какво сме си говорили... важното е какво сме решили да правим и да го правим... а кучетата пардон .... нека си лаят...
      Именно!

На мен даже не ми е обидно, а смешно. То си е смешно, де ... и тъжно.

Както и да е... чакам нафти от всички страни и да продължаваме с експеримента.

Коментар

свят широк- хора разни, жалко

Коментар

Румба, за много години и не се "коси" за глупости.
          Като почнеш пробите обаждай да помагаме ако трябва. И дай да видиме какво става с тоя бензин в нафтата, че не навсякъде има от тая готовата, дето не замръзва. От мен 2Т масло.

Коментар

Еииии, големи говеда има!
            Румба, не им обръщай внимание на дребнавите душици.Остави ги да си тънат в простотията на чалгарското си мислене!
            Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

• До: Студ, нафта

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
              Засега при мен има две проби от Гърция и една от ОМВ-Варна /благодаря, Радо - gadeff/ ... и много обещания.
              Чакам от Австрия, Италия и Русия, както и от други градове в страната.
              За да не стават недоразумения, че събирайки пробите си уреждам безплатна нафта - уточнявам:

Пълнете пробите в суха и чиста бутилка от 0,5л. не повече.
              Който желае, може да ми изпрати проба с куриер за моя сметка с включен наложен платеж за нафтата.
              НЕ ИСКАМ БЕЗПЛАТНА НАФТА!!! /както ми беше намекнато/
              Искаш, искаш безплатна нафта. От тук едно шише, от там друго, пък после ходи разправяй откъде ти е първия милион.

Не обръщай внимание на такива глупости! То май каквото и да направиш все някой ще намери под вола теле. Само като знам, за да вземем първите проби, колко обикаляхме с твоята джипка. Ами ако го смятаме като изгорена нафта... А колко мръзнахме тогава с тебе... Ами тока на фризера... Едва ли някой се замисля, колко време сме загубили и колко сме се умирисвали на нафта. Който смята, че гониш някаква аванта, да не ти праща нафта. Нека само чете на готово.

Поздрави.
              Последно редактирано от niki p; 14-01-09, 13:27.
              http://www.nakladkibg.com
              накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                Искаш, искаш безплатна нафта. От тук едно шише, от там друго, пък после ходи разправяй откъде ти първия милион.

Не обръщай внимание на такива глупости! То май каквото и да направиш все някой ще намери под вола теле. Само като знам, за да вземем първите проби, колко обикаляхме с твоята джипка. Ами ако го смятаме като изгорена нафта... А колко мръзнахме тогава с тебе... Ами тока на фризера... Едва ли някой се замисля, колко време сме загубили и колко сме се умирисвали на нафта. Който смята, че гониш някаква аванта, да не ти праща нафта. Нека само чете на готово.

Поздрави.
                Ники, ние си знаем, точно така. Благодаря ти че и ти вложи сили и средства.
                Ти като че ли не плаща нафта, а филтрите и добавките ги раздават без пари само като ни видят.
                И продължаваме, нали?

Май оспамихме темата от пост #506 надолу май е за гъбата.
                Да не ни се смеят от другите форуми

Поздрави на всички.

Коментар

...Май оспамихме темата от пост #506 надолу май е за гъбата.
                  Румба, нека остане, нека се знае какви сме и какви има между нас...
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

...
                    ...
                    Ама и други форуми ли имало?

прав е giorgio, тези неща ще останат.

Коментар

Няма майтап

Пък аз Ви се прекланям за цялата работа, която свършихте и ви казвам евала!!!! Бъди сигурен, че експериментът беше страшно полезен за всички. И никакви чужди мнения да не те спират в бъдещите ти начинания! Поздрави.
                      Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Първоначално публикуван от Tiger-D Преглед на мнение
                        Но май няма смисъл да обяснявам и да потвърждавам това което вече са ти казали.
                        Ти щом на роднина не вярваш на мен ли ще повярваш!!!!

Явно в тази държава ВСИЧКИ РАЗБИРАТ ОТ ВСИЧКО

Не че не вярвам, ама се съмнявам, щ'ото е пълна с мошеници на дребно и едро тая наша "Мила родина"
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА! ... и без чалга!
                        "Един казл едно, друг друго и...делото преуспяло..." /Я. Хашек/ :)

Коментар

Не съм я похабил, бре.

НЕ ИСКАМ БЕЗПЛАТНА НАФТА!!! /както ми беше намекнато/

Поздрави.
                          Уважаеми колега,
                          Не обръщай внимание, не се отклонявай от значимото.
                          Цитирам грубо, по памет, прочетено преди 20 години.
                          "Изследването и внедряването е борба с човешката завист и изостаналост" - Рудолф Дизел
                          Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Колеги, да не се отклоняваме от хубавата тема, така полезна на всички ни. По въпроса с водата в цистерните, до колкото знам (от бензинджия) е задължителна. Първо тя няма как да се изолира, та нали и във въздуха има вода и кондез става а по старите бетонени резервоари даже на геран са се обърнали (събират дъждовна вода). Второ, тя трябва да бъде контролирана (нейното ниво) постоянно, но дали се прави е друг въпрос.
                            Ако бъркам нека някой ме поправи. Моята последна рецепта бе 2-3 кила бензин, 200-300 гр двутактово масло, една добавка РС Антигел и нафта до горе, и в най студеното си запали нормално. Хубаво е обаче да се слага и малко спирт защото нито нафтата, нито бензина се месят с водата при нормални условия а требе да има нещо дето да я прокара междо другото (водата де). От мен толкоз че оспамих хубавата тема.
                            Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

И така, температурите се качиха и Jeep-ката с бая зор запали, като избълва зад себе си огромно бяло кълбо дим. Махнах бележката “Честита пролет” от таблото и се заех да си “правя” зимна нафта. Може да се каже, че и аз съм участник в експеримента на колегите, но моя фризер сега ще е на улицата. Налях в резервоара, по всички препоръки, 50 литра Алпин Дизел от ОМВ / на “Цариградско шосе” – Окръжна болница в София, която прочетох тук, че е добра/ Температурата на въздуха беше 4градуса / трябва да е над 0-та/. Преди това сипах заветната добавка RS Antigel, купена от ЛукОйл / само там се продава и не на всички се намира / струва 3,65 лева за 50 л гориво / . Освен това добавих и “Редекс”, за чистене на дюзите и 250 мл. двутактово масло. Така успях да постигна нов тип побългарен дизел, който, ако не замръзне в идващите дни, когато се очакват доста ниски температури, смятам да патентовам.
                              Може да се каже, че вече съм готов да участвам в експеримента на форума. Сега ако стане –30 и Jeep-ката запали значи сме успели. Естествено с многото мъки и изпитите бири от колегите, които замразяваха бутилките.
                              Между другото тази добавка RS Antigel е произведена от немската фирма “ERC GmbH” но никъде в сайта и не се споменава за такъв продукт, което е странно. Вносител е CMI България ООД, която се занимава внос на масла, добавки тем подобни, но и в техния сайт никъде не съществува продукт RS Antigel. Шишенцето буди съжаление и напомня на гаражно производство / и другите опаковки в немския сайт са непретенциозни /, но пък ако съдържанието му върши работа, на тази цена ще е незаменимо.
                              Успех на всички новатори и изпитатели и новатори!
                              Последно редактирано от giorgio; 15-01-09, 17:27.
                              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА! ... и без чалга!
                              "Един казл едно, друг друго и...делото преуспяло..." /Я. Хашек/ :)

Коментар

Maслото не се ли добавяше при добавяне на 10-30% бензин?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X