Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На колко градуса под нулата се желира нафтата? Размисли, експерименти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: На колко градуса под нулата се желира нафтата? Размисли, експерименти.

Нали затова казах, че работата на rumbata и компания няма да даде гаранция за коректна верига бензиностанции. Днес е така, утре...
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

"Мисли глобално, действай локално". И аз затова търся решение при мен, защото и на една и съща бензиностанция да зареждам, продуктът винаги е различен...

Коментар

Другари,
        тук, както и в политиката се търси най-малкото зло, макар че в случаят търсим необходимо и достатъчно условие /да не се желира нафтата/
        При бензиностанции в които има въведена някаква система може да се търси отговорност и да се надяваме, че нещата ще се оправят /напр. OMW/. Другите - просто ще ги лишим от посещения, освен в краен случай.
        Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Не знам Лукоил на какъв стандарт минават, но аз вчера там си забърках следната смес:
          -50 литра дизел
          -5 литра бензин
          -1 бр. RS antigel
          Сега остава да се докаже дали това е печелившата комбинация.

Тази сурин около 5,30 часа(не знам колко градуса е било) запали с две подгрявания без проблем.
          Дори ми се струва, че доста по-лесно от вчера на обяд.
          [COLOR=Blue][B][SIZE=3]Пътя към ада е постлан с добри намерения![/SIZE][/B][/COLOR]
          JEEP GRAND CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Първоначално публикуван от Tiger-D Преглед на мнение
            Не знам Лукоил на какъв стандарт минават, но аз вчера там си забърках следната смес:
            -50 литра дизел
            -5 литра бензин
            -1 бр. RS antigel
            Сега остава да се докаже дали това е печелившата комбинация.

Тази сурин около 5,30 часа(не знам колко градуса е било) запали с две подгрявания без проблем.
            Дори ми се струва, че доста по-лесно от вчера на обяд.
            Принципно някои "смески" имат обратен ефект, тоест бензина и добавката е възможно в комбинация да дадат по- слаб резултат, отколкото поотделно. Просто разсъждения.
            Моето 20 годишно 2L-T си пали с едно единствено подгряване перфектно, като единствената добавка в резервоара е нормална доза Редекс (не е антигел, а почистваща добавка). Нямам подгрев на филтъра, но пък акумулатор и свещи са перфектни. Компресията, явно, също я има още.
            Последно редактирано от huko; 26-12-08, 11:29.
            Зима иде

Коментар

Ако все още експеримента е в сила, мога да пратя и малко от мойта нафта. От края на ноември е почти постоянно минус 20, до минус 30. Печката пали всеки път, едно подгряване, не съм имал досега проблеми.
              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Тази сутрин при -7 и обикновена нафта от ОМВ - запали си с едно подгряване без грижи.

Единственото нещо, което ми направи проблем от студа, бяха замръзналите врати, та ми трябваше една по-дълга отверка, за да им помогна да се отворят.
                Вие това как го решавате?
                Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
                  Тази сутрин при -7 и обикновена нафта от ОМВ - запали си с едно подгряване без грижи.

Единственото нещо, което ми направи проблем от студа, бяха замръзналите врати, та ми трябваше една по-дълга отверка, за да им помогна да се отворят.
                  Силиконов спрей. Преди да е станало студено. И никакво миене на автомобила при минусови температури.

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
                    Това е извън темата, но има най-различни препарати за третиране на гумените съединения срещу залепване. Могат да се намерят навсякъде, където се продават автоаксесоари. Марки няма да споменавам, за да не правя реклама.
                    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

За да не оставате с грешни впечатления ще поясня- паля с две подгрявания защото не обичам да си оставям магарето в калта.
                      Иначе казано нито бързам толкова, нито имам електромер в колата та да се стискам и ненужно да я натоварвам.
                      Според мен за да ми служи вярно в студ и пек се иска и аз да я щадя когато е възможно.
                      [COLOR=Blue][B][SIZE=3]Пътя към ада е постлан с добри намерения![/SIZE][/B][/COLOR]
                      JEEP GRAND CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Само да не си изгориш свещите...

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                          Принципно някои "смески" имат обратен ефект, тоест бензина и добавката е възможно в комбинация да дадат по- слаб резултат, отколкото поотделно. Просто разсъждения.
                          Моето 20 годишно 2L-T си пали с едно единствено подгряване перфектно, като единствената добавка в резервоара е нормална доза Редекс (не е антигел, а почистваща добавка). Нямам подгрев на филтъра, но пък акумулатор и свещи са перфектни. Компресията, явно, също я има още.
                          В този ред на мисли, дали не е добре да "усложним експеримента" ? Т.е. да видим ефекта от взаимното влияние на добавките - както "фабрични", така и от "народната медицина".

Коментар

Днес при -14 с обикновена нафта 50/50 (ОМВ/Шел) - ник'ви грижи, от първото въртене запали.
                            Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Все още очаквам проби от различни места.
                              Усложняването на експеримента засега ще бъде само в посока доближаване до естествените условия на придвижване на нафтата.
                              Ще включим и налагане.
                              По идея на Станко ще направим установка копираща пътя на нафтата от резервоара до изхода на филтъра.
                              Т.е. няма да ползваме филтър за кафе, а истински горивни филтри и на горивото ще упражним нормалното налягане,
                              с което се придвижва нафтата по горивопровода и филтъра.
                              Но това след празниците.

Един въпрос"
                              Каква е логиката и ефекта на двойно, тройно и т.н. подгряване?

а/ пали по-лесно
                              b/ съкращава живота на подгревните свещи
                              c/ пие повече от акумулатора
                              d/ ...друго си е цветомузика в колата

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                                ...
                                По идея на Станко ще направим установка копираща пътя на нафтата от резервоара до изхода на филтъра.
                                Т.е. няма да ползваме филтър за кафе, а истински горивни филтри и на горивото ще упражним нормалното налягане,...
                                Хм. Така ще трябва да прекарате значително количество нафта през филтъра, за да натрупате критична (запушваща) маса парафин в него. Повечето проби от предните измервания бяха просто мътни. Каква полза, че двигателят е запалил, ако филтърът се запуши на втория литър (15-тия км)? Е, дотогава двигателният отсек ще се е постоплил, но това само прикрива проблема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X