Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На колко градуса под нулата се желира нафтата? Размисли, експерименти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Студ, нафта

От Години ползвам една добавка на Шел против замръзване на нафтата от както ми замръзна един път нафтата на предишният ми джип Г-класа и от тогава нямам проблемиМного съм доволенЕдната бутилка е за 500л горивоСипваш преди да заредиш нафта в зависимост от това колко литра ще сложиш нафта има скала на бутилката колко да сипеш от добавката.

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
      Я вижте какво пише тука, както казват по-старите "не четете, не четете". Румбата толкова нафта похаби.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%EB%E8%F0%E0
      ...поради което ще я залепя към другата

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
        Вече 2 дни Г класата ми създава ядове.По точно нафтата в нея.Температурата когато е до -10 няма проблем пали и работи.Вчера и днеска -15,16 пак пали но работи около 2 минути и до там.После пали но с пълна гас не се форсира и гасне.Първия път и смених филтрите оправи се но на другия ден пак същото.Във филтрите имаше една гняс като грес нещо трябва да е парафин знам ли.Не ми се сваля резервоара да го чистя в тоя студ.Мисля да сипя 4,5литра газ в него белким се оправи.
        Къде я сипа тази "нафта"?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Къде я сипа тази "нафта"?
          В резервоара как къде шегичка.Сипах я от една частна "бензиджийница" в Панагюрище.

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
            В резервоара как къде шегичка.Сипах я от една частна "бензиджийница" в Панагюрище.
            Ами за това питам. Да се знае къде да не сипваме.Може би е време за нова тема.

Коментар

• До: На колко градуса под нулата се желира нафтата? Размисли, експерименти.

Здравейте момчета чета тука за замръзнала нафта и прочие а на мен два нисана съм имал и никога не ми се е случвало. Във Варна зимата е винаги много студена заради вятъра и преди няколко години когато беше -20 и нещо винаги съм палил, никога не съм имал такъв проблем. дайте да споделим на какви машини се случва това желиране май повече на тойота става така а? без да се обиждат тойотаджийте.

Коментар

Първоначално публикуван от Patrol fen Преглед на мнение
                Здравейте момчета чета тука за замръзнала нафта и прочие а на мен два нисана съм имал и никога не ми се е случвало. Във Варна зимата е винаги много студена заради вятъра и преди няколко години когато беше -20 и нещо винаги съм палил, никога не съм имал такъв проблем. дайте да споделим на какви машини се случва това желиране май повече на тойота става така а? без да се обиждат тойотаджийте.
                Имал си късмет. Като стане студено, нафтата не пита в какъв казан си я сипал.

Коментар

Преди няколко дни съпругата ми сипала нафта на Петрол-а при София Ленд в София. От следващата сутрин дйипката си стои закована пред блока. три пъти изтощихме акумулатора от въртене. Нищо! Тази сутрин си хаписахме една бележка "Честита пролет" и си я залепихме на таблото.
                  Имам приятел, който работеше в сервиза на градския транспорт. Та той ми е разправял, че в люта зима палели вестници под автобусите да размразят горивото и да ги припалят сутрин. Остава сега да направя опит да си подпаля джипа пред блока, та може и още няколко коли да запаля.........
                  Преди последното зареждане си сипвах Алпин-Дизел от ОМВ и си карах спокойно. Вярно не беше толкова студено, но колата не се замисляше при палене сутрин.
                  Да се направи черен списък на гадните бензиностанции е добра идея, но според мен честни бензинджии просто няма. Има истина в това, че всички бензиностанции зареждат от едно кранче. После си сипват добавки по свои фирмени рецепти, ама кога спазят пропорциите, кога не. В много от случаите е "НЕ". Понеже служителите после продават анти-гел добавкитена приятели. Отделно от това , мой роднина, който е работил, преди време в ОМВ се кълне, че не е възможно в горивата умишлено да се добава вода. Идвала от кондензи в цистерните и разни такива дивотии, които са малко вероятни. Когато в горивото имало вода в завишено количество / какъв е критерия, не се знае и как изобщо може да има вода, че тя и да е в завишено количество / някакво устройство предупреждавало служителите, та да не продават некачествено гориво. Убеден съм, че на това устройство още с монтажа му е залепена лепенка "Не работи" Въпреки тези работа, обаче големите вериги бензиностанции изплащали сумите платениза ремонт на автомобила, ако се докаже, че е повреден от кофти гориво по тяхна вина. Дори не правели проблеми втова отношение.Е това ако не е признаване на вината?
                  Зареждането със свясно гориво в България си е чисто тото.
                  Успех на всички които ще карат тая зима.
                  Аз ще се включа при по благоприятни климатични условия
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА! ... и без чалга!
                  "Един казл едно, друг друго и...делото преуспяло..." /Я. Хашек/ :)

Коментар

Първоначално публикуван от hristota Преглед на мнение
                    Отделно от това , мой роднина, който е работил, преди време в ОМВ се кълне, че не е възможно в горивата умишлено да се добава вода. Идвала от кондензи в цистерните и разни такива дивотии, които са малко вероятни. Когато в горивото имало вода в завишено количество / какъв е критерия, не се знае и как изобщо може да има вода, че тя и да е в завишено количество / някакво устройство предупреждавало служителите, та да не продават некачествено гориво. Убеден съм, че на това устройство още с монтажа му е залепена лепенка "Не работи"
                    Вече писах по-нагоре в темата, точно по въпросите които засягаш.

Дали всички вериги в страната имат интерес да трошат колите на клиентите си и го правят умишлено?

До тук не остана някоя дето да не е оплюта- ми да спрем да зареждаме гориво и да си ги бутаме?

Но май няма смисъл да обяснявам и да потвърждавам това което вече са ти казали.
                    Ти щом на роднина не вярваш на мен ли ще повярваш!!!!

Явно в тази държава ВСИЧКИ РАЗБИРАТ ОТ ВСИЧКО
                    [COLOR=Blue][B][SIZE=3]Пътя към ада е постлан с добри намерения![/SIZE][/B][/COLOR]
                    JEEP GRAND CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Първоначално публикуван от hristota Преглед на мнение
                      Преди няколко дни съпругата ми сипала нафта на Петрол-а при София Ленд в София. От следващата сутрин дйипката си стои закована пред блока ...
                      Нафтата от "Петрол" в най-добрия случай може да отговаря на БДС. Т.е. - да издържа на не повече от -15*
                      Съмнявам се, че най-добрият случай е реалност ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                        Я вижте какво пише тука, както казват по-старите "не четете, не четете". Румбата толкова нафта похаби.
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%EB%E8%F0%E0

Не съм я похабил, бре.
                        Тойотата си я кльопа после.

Засега при мен има две проби от Гърция и една от ОМВ-Варна /благодаря, Радо - gadeff/ ... и много обещания.
                        Чакам от Австрия, Италия и Русия, както и от други градове в страната.
                        За да не стават недоразумения, че събирайки пробите си уреждам безплатна нафта - уточнявам:

Пълнете пробите в суха и чиста бутилка от 0,5л. не повече.
                        Който желае, може да ми изпрати проба с куриер за моя сметка с включен наложен платеж за нафтата.
                        НЕ ИСКАМ БЕЗПЛАТНА НАФТА!!! /както ми беше намекнато/

Поздрави.

Коментар

Малко спам ,но съм учуден- наистина ли ти намекнаха хора че ползваш безплатна нафта?

Коментар

Няма майтап

Коментар

Мен пък нищо вече не може да ме учуди... даже и този долен намек към Румбата... То затова има Човеци и дребни душици... И някои разлики между тях... Румба, ти нали помниш какво сме си говорили... важното е какво сме решили да правим и да го правим... а кучетата пардон .... нека си лаят...
                              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение

НЕ ИСКАМ БЕЗПЛАТНА НАФТА!!! /както ми беше намекнато/

Поздрави.
                                Колеги, не знам кой си е позволил да обиди Румбата по този начин. Това явно е човек, който не го познава, та затова ще кажа, че на Румен Бангеев може да се разчита напълно за всичко което прави, и бъдете сигурни, прави го за собствено удовлетворение и за общата полза. Нека този обвинител се замисли първо колко нафта от София купи Румен със собствени пари, колко лично време отдели да прави филтрирания и експерименти, как жертва личния си фризер, с риск да го залее с нафта. Такива обвинения и дори намеци са смешни и безпочвени и ако отправилия ги има доблест, е най-добре да се извини на Румен незабавно.
                                Ако някой е в нужда и не може да плати взетата проба или парите му трябват обратно, аз ще покрия всички разходи. Телефона ми е 0887590528 ако се наложи.
                                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 12 потребители онлайн. 0 потребители и 12 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X