До: На колко градуса под нулата се желира нафтата? Размисли, експерименти.
[
Един въпрос"
Каква е логиката и ефекта на двойно, тройно и т.н. подгряване?
а/ пали по-лесно
b/ съкращава живота на подгревните свещи
c/ пие повече от акумулатора
d/ ...друго си е цветомузика в колата
Поздрави![/quote]
Относно горното:
не зная точната логика, но факта с по-лесното запалване е на лице.
За живота на свещите: преди години, поради залепващо реле за подгряване, на НЯКОЛКО пъти ми се случваше след престой от около час акумулатора да е на 0 (ама пълна ), т.е. през цялото това време свещите са работили.
Решаване на проблема- свързване на светодиод директно на шината и шут по релето ако диода свети след запалване на двигателя.СВещите още са си същите (от преди проблема с релето).
Извод - здрави са.
За акумулатора: Ако е читав и добре зареден, мисля, че не му е проблем, още повече, че при подгряването се покачва температурата на електролита, което осигурява по-голям стартов ток.
Аз когато имам неотложна работа рано сутрин, при прогнозиран голям студ, го качвам у дома и на зареждачката. Пали на кибрит!
[
Един въпрос"
Каква е логиката и ефекта на двойно, тройно и т.н. подгряване?
а/ пали по-лесно
b/ съкращава живота на подгревните свещи
c/ пие повече от акумулатора
d/ ...друго си е цветомузика в колата

Поздрави![/quote]
Относно горното:
не зная точната логика, но факта с по-лесното запалване е на лице.
За живота на свещите: преди години, поради залепващо реле за подгряване, на НЯКОЛКО пъти ми се случваше след престой от около час акумулатора да е на 0 (ама пълна ), т.е. през цялото това време свещите са работили.
Решаване на проблема- свързване на светодиод директно на шината и шут по релето ако диода свети след запалване на двигателя.СВещите още са си същите (от преди проблема с релето).
Извод - здрави са.
За акумулатора: Ако е читав и добре зареден, мисля, че не му е проблем, още повече, че при подгряването се покачва температурата на електролита, което осигурява по-голям стартов ток.
Аз когато имам неотложна работа рано сутрин, при прогнозиран голям студ, го качвам у дома и на зареждачката. Пали на кибрит!
Коментар