Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Със какви горива караме колите си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Със какви горива караме колите си?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    На лепенката с налягането на гумите, не съм се изразил коректно. Утре ще снимам
    Недей .
    Те го те :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02-05.jpg
Прегледи:1
Размер:80.6 КБ
ID:5814682
    Последно редактирано от Vlado_Ts; 30-05-19, 21:27.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Владо, от половин час сам се хиля като тиква като се сетя за разходката !
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Децата спят. И затова утре сутринта
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Такаа

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20190531_082114.jpg
Прегледи:1
Размер:488.0 КБ
ID:5814683
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
            Владо, от половин час сам се хиля като тиква като се сетя за разходката !
            Ми кво да направя ,бре.

Търтея ме хФърлИ у шах !

От една страна си викам : баси! Ми аз ако досега съм карАл все с грешното гориво ?
            ...щото моя 100 октана още не е мирисАл.

А от друга : ако пък си се полагат 95 октана , както си пише у книгата , ама излезе истина дето (пак Търтея) свалИл с 30% разхода само с това че е скочИл на 100 октана , то тогава изниква друг въпрос : тъй като в момента разхода ми е 7,5 на 100 (както го дават пак у книгата), то ако и аз мина на 100 октана : д`ъл пък нема А ми гори къмто 5 л/100 км. некъде ?!
            Щото това прави реално 1 кутия цигари икономия на секи 100км. пробег ....
            То че е габровщина - габровщина е дето го смятам бакалски така , ама все пак си е кяр ...
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Пробвал съм преди години да зареждам А98, А99+ и всичките премиум, спорт,спринт и т.н.т бензинови и дизелови горива, но икономия не съм усетил, А винаги съм писал дата, километраж и литри заредено гориво, а при по-новите автомобили и разход според БК. Усещал съм автомобила по-пъргав, но никога не съм усетил икономия в БГ. В чужбина е ясно, някъде в някоя тема се дискутираше от къде идва разликата.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Зависи автомобила какво иска. С двутактов двигател винаги се е доказвало по- лесно
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  Пробвал съм преди години да зареждам А98, А99+ и всичките премиум, спорт,спринт и т.н.т бензинови и дизелови горива, но икономия не съм усетил, А винаги съм писал дата, километраж и литри заредено гориво, а при по-новите автомобили и разход според БК. Усещал съм автомобила по-пъргав, но никога не съм усетил икономия в БГ. В чужбина е ясно, някъде в някоя тема се дискутираше от къде идва разликата.
                  И аз тъй... С изключение на един път - на опелчето като му сложих някакъв 98-100 октанов V-power, и едвам стигнах от Варна до Бургас... Приседна му и направо умрЕ - нито мощност, нито вървеж
                  Добре, че разходът рязко се бе покачил, та успях да го разредя на Петролската на входа на Бургас с някакъв обикновен бензин, та се пооправи малко...
                  От тогава съм зареждал в тази верига само веднъж и то в чужбина (от няма и къде )...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    И аз тъй... С изключение на един път - на опелчето като му сложих някакъв 98-100 октанов V-power, и едвам стигнах от Варна до Бургас... Приседна му и направо умрЕ - нито мощност, нито вървеж
                    Добре, че разходът рязко се бе покачил, та успях да го разредя на Петролската на входа на Бургас с някакъв обикновен бензин, та се пооправи малко...
                    От тогава съм зареждал в тази верига само веднъж и то в чужбина (от няма и къде )...
                    Един път преди много, много години по някаква причина вдигаха горивото с много % на един път и тогава сметнах, че ако заредя днес, а не утре ще спестя достатъчно пари, за да боцнем нещо в Хепи. И така със сетните изпарения с Рено 19 дизел се замъкнах до бензиностанцията на тази верига в с. Кьосевци. Заредих до дупка от премиум дизела на марката и седнахме в Хепи. Като тръгнахме на връщане автомобила като че ли изгуби мощност. Не знам какъв беше разхода, но задницата на бялото рено беше очернена от сажди. Мислех си, че нещо рендето е дало фира, но като заредих следващия път всичко си дойде на мястото.
                    А преди години с рено 19 но 1,8 бензин с гориво от същата марка се оказа, че нок сензора дава предварение като за бензин 86-88 октана /това го разбрах на стенда на Промобил във Варна, механика ме пита от къде съм заредил такова калпаво гориво/. Аз понеже карах майка ми до Варна по работа и заредих преди 5-и км на Шумен и понеже мама плащаше сипах от най-скъпия бензин...
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Точно това съм писал и аз на няколко пъти.

Колкото пъти съм сипвал от Шел, толкова пъти абсолютно всички автомобили спират да вървят.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        Ми кво да направя ,бре.

Търтея ме хФърлИ у шах !

От една страна си викам : баси! Ми аз ако досега съм карАл все с грешното гориво ?
                        ...щото моя 100 октана още не е мирисАл.

А от друга : ако пък си се полагат 95 октана , както си пише у книгата , ама излезе истина дето (пак Търтея) свалИл с 30% разхода само с това че е скочИл на 100 октана , то тогава изниква друг въпрос : тъй като в момента разхода ми е 7,5 на 100 (както го дават пак у книгата), то ако и аз мина на 100 октана : д`ъл пък нема А ми гори къмто 5 л/100 км. некъде ?!
                        Щото това прави реално 1 кутия цигари икономия на секи 100км. пробег ....
                        То че е габровщина - габровщина е дето го смятам бакалски така , ама все пак си е кяр ...
                        Начи, твоя е с 95 щото е за балъци, а на Търтея Мерцедеса е за тарикати щото е с по-малко врати и тавани, за тва и му дават 132 октанов.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                          Начи, твоя е с 95 щото е за балъци, а на Търтея Мерцедеса е за тарикати щото е с по-малко врати и тавани, за тва и му дават 132 октанов.
                          Неговия е по- гъзарски , ама външно . Иначе маторя му е същия .

ПС. ...а па ти откъде разбра колко октана му дават , като той така и не показа кво пише на капачката .
                          ПС2 . Бай дъ уей . На моя иначе ми е все едно колко октана пише . Аз карам на гаС .

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Неговия е по- гъзарски , ама външно . Иначе маторя му е същия .

ПС. ...а па ти откъде разбра колко октана му дават , като той така и не показа кво пише на капачката .
                            ПС2 . Бай дъ уей . На моя иначе ми е все едно колко октана пише . Аз карам на гаС .
                            Ааа, пропуснАл си !

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Такаа

[ATTACH=CONFIG]989338[/ATTACH]
                            А забеляза ли какво се вижда горе вляво на снимката, под "Такаа" ?

Коментар

По интересно е що пише че може оловен бензин
                              Щото катализатор има

Коментар

Има Pb в нещо като знак "забранено паркирането", което за мен си е задраскано олово.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X